infa.lt

Netiesioginis Telegram įkūrėjo atsakas į reikalavimą Apple pašalinti Telegram iš Appstore

19 sausio
08:27 2021
Pavel Durov - Telegram įkūrėjas

Twitter nuotr.

Telegram įkūrėjo, Pavel Durov pranešimas savo kanale:

Pastarąsias dvi savaites pasaulis su nerimu stebi įvykius JAV. Nors JAV sudaro mažiau nei 2% mūsų naudotojų, mes, „Telegram“, taip pat atidžiai stebime situaciją.

„Telegram“ sveikina ir palaiko taikias diskusijas ir protestus, tačiau mūsų paslaugų teikimo sąlygose aiškiai draudžiama platinti viešą smurto skatinimą. Per pastaruosius 7 metus šios nuostatos nuosekliai laikėmės visame pasaulyje, pradedant Baltarusija ir Iranu, baigiant Tailandu ir Honkongu. Pilietiniai judėjimai visame pasaulyje remiasi „Telegram“, kad galėtų pasisakyti už žmogaus teises ir nedaryti žalos.

Sausio pradžioje „Telegram“ moderavimo komanda pradėjo gauti daugiau pranešimų apie su JAV susijusią viešąją veiklą mūsų platformoje. Komanda veikė ryžtingai užkardydama JAV kanalus kurie propagavo smurtą.

Šių pastangų dėka praėjusią savaitę mūsų moderatoriai užblokavo ir atjungė šimtus viešų raginimų smurtui, kurie kitu atveju, galėjo pasiekti dešimtis tūkstančių prenumeratorių. Komanda toliau apdoroja pranešimus gautus iš naudotojų ir aktyviai pašalina turinį, kuris tiesiogiai skatina smurtą.

Norėčiau padėkoti visiems, kurie pranešė apie ribą peržengusius viešus kanalus. Taip ir toliau! Mes vertiname kiekvieną jūsų ataskaitą. Telegram palankiai vertina politines diskusijas iš visų politinio spektro pusių, tačiau veiks greitai, kad sustabdytų tuos, kurie skatina žmones kenkti kitiems.

Vakar buvo paskelbtas pranešimas apie teisminį ieškinį Apple korporacijai, kuriame, pirmiausia, reikalaujama pašalinti socialinį tinklą Telegram iš AppStore programų parduotuvės, priklausančios Apple kompanijai.

Ieškinyje argumentuojama tuo, jog Telegram nemoderuoja (necenzūruoja) naudotojų skelbiamo turinio, kuriame yra daug ekstremistinių raginimų smurtui ir papildomai, socialinis tinklas kaltinamas tuo, jog jo platformoje buvo organizuojami visokiausi neramumai JAV, įskaitant ir plačiai pagarsėjusį Kapitolijaus šturmą. Esą Apple už panašią veiklą iš savo parduotuvės pašalino Parler socialinį tinklą, tačiau nieko nedaro su Telegram.

Kaltintojai nemini to, jog JAV oficialioji valdžia aktyviai palaikė Telegram tada, kai šio tinklo erdvėje buvo koordinuojami opozicijos veiksmai Baltarusijoje, Honkonge, Irane, Tailande, ką pastebėjo ir Telegram įkūrėjas Pavel Durov, – tačiau ėmė laikyti Telegram priešu tada, kai iš amerikiečių korporacijų valdomų socialinių tinklų (Twitter, Facebook) į Telegram ėmė masiškai persikelti žmonės – būtent dėl dvigubų juose taikomų standartų ir politinės cenzūros, bei kitokios cenzūros, apibendrintai vadinamos „bendruomenės standartais”, kurie buvo taikomi pasirinktinai, atsižvelgiant į poreikį, o ne į bešališkus principus.

Telegram šiai dienai turi jau gerokai virš 500 mln naudotojų, suprantančių kas yra žodžio laisvė ir prisimenančių, kas įvyksta, kai jos netenkama.

Ir šie 500 su viršum milijonų, kurių skaičius nuolat auga – neleis sugrįžti į Didžiojo Brolio kontroliuojamą informacijos pasaulį, kokiais šūkiais besidangstytų korporacijų samdiniai, esą kovojantys prieš smurtą interneto erdvėje, tačiau negalintys susidoroti su smurtu savo pačių miestų gatvėse.

Pasaulis prisimena BLM siautėjimą Amerikoje, kurį pasmerkė visi normalūs žmonės, tačiau kaip taikų protesto judėjimą palaikė tie, kurie šiandien kelia ieškinius prieš Telegram, nes jis jiems kelia egzistencinį pavojų, kaip siūlantis kitokio bendro sugyvenimo alternatyvą, nei siūlo BLM, Antifa šalininkai ir kairiosios demokratijos apologetai.

Šiai dienai Telegram yra vienintelis socialinis tinklas, turintis tūkstančius fizinių serverių, kurių nei fiziškai, nei juridiškai vienu metu negali atjungti nė viena pasaulio vyriausybė. Todėl jis kelia didžiulę grėsmę globalios kairiosios demokratijos apologetams savo nepriklausomumu.

Jis yra globalus ir visuotinis. Ir jei prireiks, jei ateis toks laikas – jis galės veikti TOR pagrindu, kur kiekvienas jo naudotojas taps atskiru serveriu. infa.lt daro prielaidą, jog tai pilnai įgyvendinamas dalykas, kai oficialius Telegram serverius pakeis pasaulio žmonių kompiuteriai, kurių plėtra savanoriškai apims visą Žemės planetą.

Ši visuotinės informacijos laisvės idėja jau užgimsta pasaulyje ir ieško ją suformuluosiančių, struktūrizuosiančių ir įgyvendinsiančių aktyvių žmonių. Tada visi globalių korporacijų valdomi socialiniai tinklai vieną dieną taps visiškai niekiniai įtakos prasme – kas norės dalyvaut cenzūruojamame projekte, kur žmogus tėra tik reklaminio užsakymo objektas – kai galės laisvai prisijungti prie bendro ir nepriklausomo pasaulinio tinklo, kuriame laisvai ir pats asmeniškai galės pasirinkti, kurią informaciją jis nori matyti, o kurios ne.

Toks tinklas kelia milžinišką pavojų visoms esamoms valdžioms, todėl jos visokeriopai priešinsis ir bandys užkardyti jo sukūrimą. Bet jis atsiras – netolimoje ateityje.

Šiai dienai turime Telegram tinklą, kuris mus gali tenkinti daugeliu aspektų, nors gal ir nėra toks mielas, kaip daugeliui įprastas Facebook. Tačiau prie jo įpratusiems – jis jau tapo nepakeičiamu visur ir visomis prasmėmis, ir, nors lietuviškas segmentas jame dar tik kuriasi ir yra gana kuklus, Jūs galite prie jo prisijungti ir papildyti jo narių skaičių savo buvimu.

Lietuviškos Telegram grupės:

Laisvas Žodis: https://t.me/laisvaszodis
L.Žodis (prenumerata): https://t.me/infalt
LT Politikai (prenumerata): https://t.me/politikai
LT Politikai (grupė): https://t.me/Lietuvos_politikai
Firmus Medicus: https://t.me/firmus_medicus
Už Sveiką Lietuvą: https://t.me/uzsveika
Sarmatai: https://t.me/sarmatasLT
Sarmatai prenumerata: https://t.me/sarmatai_info
Amerikos lietuviai: https://t.me/alietuviai
Neabejingi: https://t.me/neabejingi_g

Telegram programėlę bet kuriam savo įrenginiui galite atsisiųsti iš čia: https://www.telegram.org/

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 315

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...