infa.lt

Prieš „Apple“ teikiamas ieškinys, siekiant pašalinti „Telegram“ iš parduotuvės dėl smurtinio ir neapykantos turinio

18 sausio
13:35 2021

Laisvas Žodis - Telegram kanalas ir diskusijų grupė

Saugesnio interneto koalicija (Coalition for a Safer Web – CSW) teikia ieškinį prieš „Apple“, nes ji nepašalino prieigos prie „Telegram“, nors tuo pačiu blokavo „Parler“, o taip pat už tai, kad neapykantos grupės ir ekstremistai Telegram naudoja atakuodami Kapitolijų, rašo appleinsider.com

Sekmadienį paduotas JAV Kalifornijos šiaurinės apygardos teisme ambasadoriaus Marco Ginsbergo ir „Koalicijos dėl saugesnio interneto“ ieškinyje, „Apple“ kompanija kaltinama leidusi „Telegram“ būti prieinamai „App Store“. Tai vyksta „nepaisant to, kad „Apple “žino, jog „Telegram“ naudojama visuomenei įbauginti, grasinti ir privertai“.

Apsiskelbusi kaip „bešališka nekomercinė žmogaus teisių organizacija“, koalicija tvirtina siekianti priverstinio ekstremistinio ir teroristinio turinio pašalinimo iš socialinių tinklų. Koalicija skelbia, jog Apple nesilaiko savo pačios politikos ir rekomendacijų papildinių ir Telegram naudotojų turinio atžvilgiu. Tai darydama „Apple“ leidžia piktavališkesniems „Telegram“ naudotojams tęsti savo veiklą.

Teismo procesas prasideda savaitės pabaigoje, kai „Apple“, „Google“, „Amazon“ ir kiti nutraukė ryšius su socialiniu tinklu „Parler“, nes pastarasis esą nesugebėjo tvarkyti naudotojų sukurto programoje turinio. Teigiama, kad programa buvo naudojama planuojant ir koordinuojant neteisėtą veiklą Vašingtone, įskaitant JAV Kapitolijaus šturmą.

Iš esmės, ieškinys verčia „Apple“ atidžiai išnagrinėti „Telegram“, siekiant pašalinti šifruotos pranešimų programos platformą, dėl tariamai vykdomos panašią veiklą.

Pagal CSW 2020 m. birželio mėn. pranešimą spaudai, kuris cituojamas ieškinyje, „Telegram“ naudojama kaip „Rusijos vyriausybės ir su ja susijusių neonacių ir baltųjų nacionalistų grupių ryšių kanalas“, sėjantis dezinformaciją ir rasinį susiskaldymą JAV ir Europoje. ”

Ginsbergas liepos mėnesį CSW vardu taip pat parašė „Apple“ generaliniam direktoriui Timui Cookui, prašydamas laikinai pašalinti platformą „Telegram“ dėl jos vaidmens „kurstant ekstremistinį smurtą“.

Taip pat egzistuoja kaltinimas, kad „anti-juodaodžių ir antisemitinių grupių atstovai atvirai naudojo „Telegram“ su minimalia turinio moderacija ar visai be jos iš Telegram vadovų pusės.

Nepaisant CSW perspėjimų ir žiniasklaidos pranešimų apie programą, „Apple“ nesiėmė jokių veiksmų prieš „Telegram“, panašių į veiksmus, kurių ji ėmėsi prieš „Parler“, kad priverstų „Telegram“ tobulinti turinio moderavimo politiką “.

Šis ieškinys taip pat teigia, kad „Telegram“ papildinys naudojamas „koordinuoti ir kurstyti didžiulį smurtą“ prieš išrinktojo prezidento Džo Baideno (Joe Biden) inauguraciją. „Kai kurie vartotojai paragino sekėjus atsisakyti antrojo protesto Vašingtone planų, vietoj to rengiant netikėtas atakas visoje šalyje“, – teigiama ieškinyje.

Šis ieškinyje taip pat nurodomas nesąžiningums to, kaip „Apple“ taiko savo taisykles, nurodant tiek „Parler“ pašalinimą, tiek „Epic Games“ „Fortnite“ pašalinimą dėl jos politikos gairių pažeidimo. Tuo tarpu „Telegram“ naudojimas įvairiais būdais pažeidžia „App Store“ gaires nuo programos paleidimo 2013 m. pradžios.

„Telegram“ kūrėjų atveju teigia CSW, – jie „nesiėmė jokių reikšmingų veiksmų, kad sutramdytų šiuos akivaizdžius, sistemingus ir nuolatinius„ Telegram“ naudotojų vykdomus Atsakovo programų gairių pažeidimus“.

Ieškinyje reikalaujama prisiekusiųjų teismo proceso ir prašoma teismo atlyginti kiekvienam ieškovui kompensacinę žalą ir bylinėjimosi išlaidas, uždrausti „Telegram“ iš „App Store“ iki tol, kol ji atitiks „Apple“ gaires.

2018 m. balandžio mėn. Rusijos telekomunikacijų reguliuotojas „Roskomnadzor“ nurodė „Apple“ sustabdyti „Telegram“ atsisiuntimą iš dalies dėl to, kad programos kūrėjai atsisakė perduoti programos šifravimo raktus vyriausybei, kaip reikalauja Rusijos įstatymai. Nors politinis draudimas tam tikrą laiką neleido atnaujinti programos, „Apple“ patvirtino, kad atnaujinimai bus atlikti tų pačių metų birželį.

Sekant šiomis tendencijomis galima neabejotinai teigti, kad toks pats spaudimas bus daromas ir Google, kad pastaroji pašalintų Telegram iš savo parduotuvės Todėl rekomenduojame visiems, kas dar turi minčių įsidiegti ir pabandyti Telegram – nedelsti. Padarykite tai iškart dabar. Ir suderinkite telefonus, kad Telegram nebūtų galima panaikinti iš jo automatiškai, atnaujinat programinę įrangą. Tas variantas galimas iPhone telefonuose. Kova prieš Laisvą žodį tęsiasi visais frontais.

Dalinkitės šia informacija, kol dar turime laiko. Ačiū.

Lietuviškos Telegram grupės:

Laisvas Žodis: https://t.me/laisvaszodis
Laisvas Žodis (prenumerata): https://t.me/infalt
Firmus Medicus: https://t.me/firmus_medicus
Už Sveiką Lietuvą: https://t.me/uzsveika
Sarmatai: https://t.me/sarmatasLT
Amerikos lietuviai: https://t.me/alietuviai

Telegram programėlę bet kuriam savo įrenginiui galite atsisiųsti iš čia: https://www.telegram.org/

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 158

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...

jau ir moteru,skelbia Ukraina,o mums - musu "svietejai" meluoja,kad Rusija! Beje,noriu pasveikinti ukrainiecius Europoje! Naujasis...