infa.lt

Italijoje pradėtas didžiausias per 30 metų procesas prieš mafiją. Tam įrengtas specialus bunkeris

14 sausio
07:20 2021
Mafija

youtube kadras

Vakar Italijos mieste Lamezia Terme (Kalabrijos regionas) prasidėjo didžiausias nuo praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio teismo procesas prieš 355 galingos mafijos grupės „Ndrangheta“ narius. Manoma, kad klausymai užsitęs porą metų.

Kaltinamieji byloje – sindikato nariai, taip pat politikai, pareigūnai, advokatai ir su grupe susiję verslininkai – yra kaltinami 1990-aisiais vykdyta serija nusikaltimų, įskaitant nužudymus, prekybą narkotikais, turto prievartavimą, pinigų plovimą ir piktnaudžiavimą tarnyba. Tarp kaltinamųjų yra aukšto rango policininkas ir keli miestų merai.

Parengiamojo posėdžio metu tris valandas užtruko perskaityti kaltinamųjų sąrašą.

Kaltinimui atstovauja garsiausia šalies prokuroras kovai prieš mafiją, 62 metų Nicola Gratteri, daugiau nei tris dešimtmečius gyvenantis saugomas policijos. Prokuroro vadovaujamas tyrimas, 2019 m. gruodžio mėnesį baigėsi masiniais areštais Italijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje ir Bulgarijoje.

Teismo procesui buvo pastatytas specialus pastatas su aukštu apsaugos lygiu. Tūkstančio vietų salėje turės būti išklausyti daugiau nei 900 liudininkų, tarp jų – 58 buvę mafiozai, pasirengę pažeisti omertą – mafijos „garbės kodeksą“, draudžiantį bendradarbiauti su valstybe, ir ištirti daugelį ekspertizių dokumentų ir medžiagos.

Ekspertai įsitikinę, kad „Ndrangeta“ yra atsakinga už didžiosios dalies kokaino importą į Europą, o jos metinės pajamos siekia 50 milijardų eurų. „Ndrangheta“ ryšiai driekiasi toli už Italijos ribų. Kartu su prekyba narkotikais ir kyšių rinkimu iš verslininkų, lupikavimas buvo svarbi jos veiklos sritis nuo praėjusio amžiaus. Per statytinius asmenis ir kompanijas mafija investuoja į legalų verslą.

Anot valdžios institucijų, „Ndrangheta“ vienaip ar kitaip kontroliuoja praktiškai visas Kalabrijos gyvenimo sritis, įskaitant sveikatos priežiūrą ir laidojimo paslaugas, ir iš didžiąja dalimi korumpavo vietos teismus ir savivaldybes.

Teismo procesas Lamezia Terme bus didžiausia Italijos teisingumo operacija prieš mafiją nuo istorinio Palermo teismo „Cosa Nostra“ lyderių proceso, kuris truko nuo 1986 iki 1992 m. To teismo iniciatorius buvo garsus tyrėjas Giovanni Falcone, kurį mafija nužudė 1992 m. gegužę.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 389

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...