infa.lt

Laisvo žodžio platforma GAB paskelbė, kad per pastarąsias 24 valandas lankytojų srautas išaugo 753 proc.

11 sausio
07:58 2021

Socialinės žiniasklaidos platforma „Gab“ šeštadienį pranešė apie didžiulį srauto padidėjimą, naudotojams migruojant iš „Twitter“ plačiai paplitusių blokavimų fone, praneša „The Epoch Times” leidinys.

„Mūsų srautas per pastarąsias 24 valandas išaugo 753%. Dešimtys milijonų lankytojų“, – socialinės žiniasklaidos pranešime sakė Gab, atsakydamas naudotojui, kuris teigė negalintis susikurti paskyros.

„Prašau kantrybės, mes niekur nedingsime. Šiąnakt paleidžiame 10 naujų serverių. Tam reikia laiko“, – pridūrė Gab. Bendrovė šeštadienį taip pat pranešė apie 500 000 naujų vartotojų.

„Twitter“ penktadienį visam laikui užblokavo prezidentą Donaldą Trampą ir daugybę kitų naudotojų, įskaitant advokatę Sidney Powell ir buvusį patarėją nacionalinio saugumo klausimais Michaelą Flynną. Tai paskatino masinį išvykimą į alternatyvius tinklapius, tokius kaip Gab, Parler, Telegram.

Parleris patiria didžiulį spaudimą, norint priversti šį tinklą įgyvendinti griežtesnę moderavimo politiką. „Google“ ir „Apple“ pašalino šią programą iš savo internetinių parduotuvių, o „Amazon“ planuoja panaikinti „Parler“ interneto prieglobos paslaugą.

Amazon pašalins Parler socialinį tinklą iš savo interneto prieglobos (hostingo) paslaugos

„Parler“ generalinis direktorius Johnas Matze’as „The Epoch Times“ sakė, kad įmonė yra pasirengusi imtis teisinių veiksmų.

Gab ragina žmones naudotis jos platforma, pažymėdamas, kad D.Trampas jau yra ten, (infa.lt patikrino – D.Trampas tikrai yra GAB), tačiau jis dar nėra „Parler“ narys.

Bendrovė taip pat pažymėjo, kad prieš daugelį metų buvo pašalinta iš „Apple“ ir „Google“ parduotuvių ir nesikliauja trečiųjų šalių, tokių kaip Amazon, debesų prieglobos paslaugomis.

„Per pastaruosius ketverius metus mums buvo uždrausta naudotis keliais debesų prieglobos paslaugų teikėjais ir mums buvo pasakyta, kad jei mums tai nepatinka, turėtume „susikurti savo“. Taigi, mes būtent taip ir padarėme“, – savo tinklaraštyje rašė generalinis direktorius Andrew Torba praėjusiais metais.

„Gab kuria ne tik alternatyvų socialinį tinklą. Kuriame alternatyvų internetą. Nuo prieglobos infrastruktūros iki naršymo internete ir dar daugiau: Gab yra rinkos lyderis, kai reikia ginti žodžio laisvę nuo Silicio slėnio tironijos internete “.

Naujame šeštadienio pranešime Torba sakė: „Jei jūsų verslas bus pastatytas ant Silicio slėnio tironų („ Apple “,„ Google “ir kt.) pagrindų, jie galės ir bandys jus sunaikinti, jeigu kada jūs tapsite grėsme jų interesams. Jie tai padarė Gab. Po to „Fortnite“. O dabar Parler“.

„Visų rūšių siaubingas turinys yra prieinamas „Twitter “ir „Facebook“ tinkluose. Visi planetos žmonės žino šį faktą. Tačiau abiejų bendrovių programėlės yra abiejose „App Store“ parduotuvėse. „Apple“ draudimas „Parler“ nėra neutralus kažkokio objektyvaus standarto įgyvendinimas, veikiau ciniškas, politiškai motyvuotas gestas ir Silicio slėnio elito paniekos paprastiems amerikiečiams įrodymas.

Sprendimas, kaip visada, ne vyriausybėje. Turime sukurti savo. Žmonės šaiposi iš šio memo, bet Gab juo gyvena. Kol kiti verkšlena, mes kuriame“, – pridūrė jis.

„Apple“ ir „Google“ neatsakė į prašymus pakomentuoti.

„ Išmetusi Gab iš savo parduotuvės, Google savo pareiškime teigė, kad „socialinių tinklų programose reikia demonstruoti pakankamą moderavimo lygį, įskaitant turinį, skatinantį smurtą ir propaguojantį neapykantą prieš žmonių grupes“, norint kad jos liktų google internetinėje parduotuvėje.

Iš pradžių „Apple“ teigė, kad draudimas buvo dėl to, kad Gab automatiškai necenzūravo pornografinio turinio, tačiau Gab atlikus pakeitimus šiuo klausimu, bendrovė teigė palaikysianti blokavimą, nes Gab „išlaiko pas save turinį, kuris gali būti laikomas šmeižikišku ar niekšingu“.

Laiške senatui demokratui Markui Warneriui (D-Va.), Senato žvalgybos komiteto nariui, atsakydamas į jo prašymą išsaugoti duomenis, Torba teigė, kad Gab kalba santūriai. Jis teigė, kad visiškai netoleruoja smurto grėsmės ir neteisėtų pasisakymų, tačiau saugo pasisakymus, kurie gali būti ginčytini bet teisėti.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 254

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...