infa.lt

Verslui – ką reiškia laikinosios apsaugos priemonės, „lietuviškai“ (LAP)?

29 gruodžio
07:00 2020

Pinigų Yra - Nėra

Mes patys tai patyrėme!
Rašau tai iš savo gyvenimiškos patirties, esame buvę akcininkai, kodėl gi buvę ir dabar dar esame akcininkai – nors bankrotas įmonėms pradėtas nuo 2014 metų.

Valdėme verslą – Lašišinių žuvų ikrų gamybos Lietuvoje, verslas vystėsi sėkmingai, turėjome labai gerą kreditine istorija bankuose o kadangi šis verslas reikalavo žaliavų užpirkimo viena karta metuose, tai ir kreditai buvo paimti dideli. Tai turbūt nėra naujiena, kadangi mažai verslininkų gali įsivaizduoti savo verslą be kreditų. Plačiau ši situacija aprašyta čia….

Ankščiau rašiau straipsnį, “Laikinosios apsaugos priemonės “Lietuviškai“ (LAP) kas tai liaudiškai!?“, kuriame aprašiau ir nurodžiau į kokia teisinę situaciją patenka žmogus kuriam pareiškiamas ieškinys, nesvarbu ar jisai pagrįstas ar ne ir kurio atžvilgiu teismas taiko laikinąsias apsaugos priemones. Šitame straipsnyje nurodytos teisinės formuluotės Civilinio proceso normos ir t.t..

Vėliau aprašiau grėsmes kurios galimos šeimai, kurios atžvilgiu yra pritaikomos laikinosios apsaugos priemonės, toliau tekste LAP.

O dabar noriu aprašyti situaciją į kuria patenka verslas, kuris turi kreditorinius įsipareigojimus bankams ir kurio atžvilgiu paduodamas ieškinys ir pritaikomas LAP ir nesvarbu ar tai teisėtas ieškinys ar ne, kadangi jums jau nesvarbu. Kadangi jeigu ieškinio suma pakankamai stambi ir jums neužteks nuosavų lėšų LAP užtikrinti – jūsų įmonė bankrotas.

Tada įsivaizduokime, kas atsitiks su jūsų verslu, kurio atžvilgiu teismas taiko LAP ir kuris turi kreditą banke, kurios reputacija per viena dieną tampa sugriauta, kadangi bankai žino, kad nepriklausomai nuo to ar jūs kaltas ar ne – LAP teismas nenuims iki bylos išnagrinėjimo iš esmės o tai gali užsitęsti iki 3-4 metų.

KODĖL GI VISKAS TAIP BAISIAI

Kas vyksta pas antstolį?
Teismui pritaikius LAP ir ieškovui perdavus išieškojimą antstoliui, patikslinsiu, kad nuo šio momento jūs esate visuose dokumentuose įvardinamas skolininku o ieškovas išieškotuoju, tai yra jokio teismo nepripažinti kalti jūs jau oficialiai skolingi, kadangi visus nurodomi kaip skolininkai.

Antstolis prašo jūsų pateikti nekilnojamąjį, kilnojamąjį turtą, kreditorių sąrašus, debitorių sąrašus …

Ir prasideda – siunčiami laiškai visiems, tai yra jums į darbą, į banką, jūsų pirkėjams tai yra kreditoriams ir taip toliau kur jūs įvardinami skolininkais ir visi tai mato, skaito …

Atvyksta antstolis – be teismo leidimo, kadangi pagal Civilinio proceso normas jisai jam nereikalingas, į biurą, sandėlius ir pradeda aprašinėti turtą…

Kas vyksta su darbuotojais?
Darbuotojai sužinoję tokia liūdna žinia pradeda panikuoti ir kuo skubiau ieškotis darbo. Jiems yra nesvarbu kas bus su įmone – jiems svarbu tik tai, kad gauti laiku atlyginimą ir iš šių pajamų išmaitinti šeimas ir tai visiškai pateisinama, ir suprantama.

Kas vyksta su kreditoriais?
Kreditoriai, bankai gauna informaciją iš antstolio, teismo ir registrų centro, kad jūs skolingi, nevykdote savo įsipareigojimų …

Pirma – kreditoriai pradeda grasinti skolos sugrąžinimu arba reikalauja papildomų garantijų.

Antra – neįvykdžius reikalavimų atšaukiami kreditai ir tu įpareigojamas sugrąžinti paskolą.

Trečia – negražinus paskolos, pradedamas vykdyti išieškojimas iš įkeisto turto, tai yra įmonės nekilnojamo turto kuriame vykdoma veikla, automobilio kuriuo naudojasi verslas.

Ketvirta – turtas parduodamas rinkos vertė, kuria nustato antstolio pasirinktas vertintojas bet dėl nežinomų priežasčių šis vertintojas nustatys turto verte žemesne nei faktinė rinkos ir tada mes gausime tokia situaciją:

Rinkos vertė – minus 20% pirmose varžytinėse.
Rinkos vertė – minus dar 20% antrose varžytinėse, tai yra minus 40% nuo jau ir taip žemesnio nei turto vertė įvertinimo.
Tokiu būdu dažniausiai verslas dar lieka skolinga kreditoriui (bankui).

Penkta – greičiausiai šio žingsnio jūs jau nesulauksite, kadangi privalėsite paskelbti bankrotą.

Kas vyksta su pirkėjais?
Antstolis išsiunčia visiems jūsų pirkėjams informaciją kad jūs skolingi pagal teismo nutartį ir įpareigoja, tai yra su garsinimais reikalauja, kad piniginės lėšos būtu mokamos tiesiogiai į antstolio depozitine sąskaita.

Gavę tokio pobūdžio laiškus pirkėjai skubiai ieškosi kitų tiekėjų ir viskas jūs be apyvartinių lėšų…

Bankroto administratorius?
Ką gi privalo daryti bankroto administratorius o gi iš karto pradeda tirti – ar jūs nepažeidėte kreditorių interesų, tai yra mokėdami nepažeidėte terminų ir eiliškumo, per paskutinius tris metus – ar nesudarėte nuostolingų sandorių ir t.t..

Jis netiria tikrųjų bankroto priežasčių, jam nesvarbu kad prieš jus buvo paduoti ieškiniai ir taikytos laikinosios apsaugos priemonės.

Suradus tokius atvejus o jų surasti tikrai yra nesunku kiekviename versle, kadangi tu sukiesi kaip įgeltas – bandai išgelbėti verslą, bankroto administratorius kreipiasi į teismą su prašymu pripažinti bankrotą tyčiniu dėl vadovo o galimai ir dėl akcininko kaltės. Teismas dažniausiai palaiko bankroto administratorių ir nesigilina į faktus, jam lengviau pripažinti bankrotą tyčiniu nei gilintis į finansinius sandorius ir kitus niekus.

Tada byla perduodama į prokuratūra ir tavimi užsiima prokuroras, kuris veda tyrimą ir ieško visų įmanomų priežasčių, kad tik tave apkaltinti, kadangi teismas jau nurodė tavo kaltumą ir jam reikalingi rezultatai, juk nuo to priklauso premijos ir galimybės kilti laipteliais į viršų.

Pasekmės:
Teismui išteisinus atsakovą, tai yra nusprendus kad jūs nekaltas, jūs jau esate su sugadinta reputacija, be pinigų, be verslo, be verslo įrankių, tai yra su bankrutavusia įmone ir tada CPK nurodo, kad jūs galite kreiptis į teismą dėl nuostolių atlyginimo, bet turite įrodyti, kad šie nuostoliai atsirado būtent dėl teismo taikytų laikinųjų apsaugos priemonių. Buvęs ieškovas neva turėtu padengti šiuos nuostolius, bet juk jis tik prašė taikyti LAP o taikė teismas Lietuvos Respublikos vardu. Bet kaip jūs galvojate ar teismas pripažins savo kalte…

Jums jau nesvarbu kas bus vėliau, verslo nesusigražinti o ir atsistoti iš naujo ant kojų ne kiekvienas sugebės, kadangi tu visiems skolingas, tavimi niekas netiki tu esi su sulaužyta psichika ir pasitikėjimu savimi, praradęs viltį, nusivylęs teisine sistemą ir praradęs pasitikėjimą Lietuvos Valstybę

Dažniausiai šeima pas jus jau iširusi, kadangi stresai ir neviltis visus nuvargino ir visa tai padaryta taikant Lietuvos Respublikos Įstatymus, nors Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 straipsnio pirmoji dalis nurodo, kad asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu, Konstitucija gina verslą 46 straipsnis ir šeimą 38 straipsnis.

Ir visa tai daroma, neva nepažeidžiant Lietuvos Respublikos Konstitucijos!

Ir visa tai daroma, neva gerbiant teises ir laisves įtvirtintas Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijoje!

Ir visa tai daroma Konstitucinėje valstybėje!

Mūsų šeima tokiu būdu prarado verslą ir prie bankroto buvo privestos įmonės UAB “Šiaurės Kompanija“, UAB “Auksinis Eršketas“, UAB “Sanves“, UAB “Natural North Caviar“ ir North Company GbH.

šaltinis: sigitasbruzgulis.wordpress.com

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 107

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...