infa.lt

Dviems sveikatos apsaugos darbuotojams po Pfizer skiepo Aliaskoje buvo suteikta skubi pagalba

17 gruodžio
09:40 2020

Du sveikatos priežiūros darbuotojai toje pačioje Aliaskos ligoninėje, kurios darbuotojams buvo suleistos 144 vakcinos dozės, praėjus kelioms minutėms po Pfizer kompanijos Covid-19 vakcinos injekcijos šią savaitę, patyrė nepageidautinas šalutines reakcijas, įskaitant vieną darbuotoją, kuris turėjo likti ligoninėje iki ketvirtadienio, praneša New York Times

Sveikatos apsaugos sistemos atstovai teigė, kad šie atvejai nesutrukdys jų skiepijimo planų ir kad jie dalijasi šia informacija skaidrumo sumetimais.

Pirmoji darbuotoja – vidutinio amžiaus moteris, neturėjusi alergijų istorijos, patyrė anafilaksinę reakcija, kuri prasidėjo praėjus 10 minučių po vakcinacijos antradienį Juneau Bartletto regioninėje ligoninėje, sakė oficialus ligoninės atstovas. Ji patyrė veido ir liemens bėrimą, dusulį ir padidėjusį širdies plakimą.

Daktarė Lindy Jones, ligoninės skubios medicinos pagalbos skyriaus direktorė, sakė, kad darbuotojai pirmiausia buvo skirtas epinefrino (adrenalino) injekcija – įprastas sunkių alerginių reakcijų gydymas. Simptomai atslūgo, bet vėliau vėl prasidėjo, ir ji buvo gydoma steroidais ir lašeline su epinefrinu.

Kai gydytojai bandė nutraukti lašinimą, – simptomai vėl atsirado, todėl moteris buvo perkelta į intensyviosios terapijos (reanimacijos) skyrių, stebėta visą naktį, o ankstyvą trečiadienio rytą atjungta nuo lašelinės, sakė dr. Jones.

Daktarė Jones anksčiau trečiadienį sakė, kad moteris turėtų būti išleista vakare, tačiau vėlyvą trečiadienio vakarą ligoninė pranešė, kad ne viskas gerai, todėl ji lieka dar vienai nakčiai.

Antrasis darbuotojas trečiadienį gavo injekciją, o po 10 minučių po injekcijos atsirado akių paburkimas, galvos svaigimas ir pasijuto perštinti gerklė, sakoma ligoninės pranešime. Jis buvo nuvežtas į greitosios pagalbos skyrių ir gydytas epinefrinu, pepcidu ir benadrilu, nors ligoninė teigė, kad reakcija nebuvo laikoma anafilaksija. Darbuotojas valandos eigoje grįžo į normalią būseną ir buvo išleistas.

Nors klinikiniuose tyrimuose, kuriuose dalyvavo 44 000 dalyvių, buvo teigta, kad Pfizer vakcina yra saugi ir maždaug 95 proc. veiksminga, Aliaskos atvejai greičiausiai sustiprins nerimą dėl galimų šalutinių poveikių. Ekspertai teigia, kad šie įvykiai gali pareikalauti griežtesnių gairių, užtikrinančių, kad skiepijami žmonės būtų atidžiai stebimi dėl nepageidaujamų reakcijų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

1 Atsiliepimas

  1. regis    -  2020-12-17, 11:00

    Gražu, Pfizer savo vakcinos tyrimus atliko su 44 tūkst žmonių ir viskas buvo gerai. O čia paskiepijo tik apie 140 ir jau rado 2 žmones, kuriems skiepai sukėlė neigiamų reakcijų. Įdomu kiek tokių pasireikš ateityje?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....