infa.lt

Lietuva turi naują ekonomikos ministrę – Aušrinę Armonaitę

11 gruodžio
18:37 2020

 

Aušrinė Armonaitė homo parade

Šiandien po priesaikos Seime ekonomikos ir inovacijų ministrės pareigas pradeda eiti parlamentarė Aušrinė Armonaitė. Ji pakeitė beveik pusmetį ministerijai vadovavusį Rimantą Sinkevičių.

A. Armonaitė savo darbo prioritetais laiko pagalbą nuo COVID-19 pandemijos nukentėjusiam ir sunkumus patiriančiam Lietuvos verslui, inovacijų stiprinimą, verslo priežiūros gerinimą, skaitmeninimo procesų tobulinimą. Naujoji ekonomikos ir inovacijų ministrė taip pat sieks pritraukti daugiau investicijų į Lietuvą ir plėsti eksporto galimybes.

Antrąjį kartą į Lietuvos Respublikos Seimą išrinkta 31 metų A. Armonaitė nuo 2019 m. yra Laisvės partijos pirmininkė. Šių metų spalio mėnesį vykusiuose Seimo rinkimuose ji nugalėjo vienmandatėje Pasaulio lietuvių rinkimų apygardoje. Šiuo metu Seime A. Armonaitė užima Teisės ir teisėtvarkos komiteto narės pareigas.

Seimo narės pareigas einanti A. Armonaitė dalyvauja parlamentinės grupės „Už demokratinę Baltarusiją“, Laikinosios Vystomojo bendradarbiavimo, reprodukcinės sveikatos ir teisių grupės, Laikinosios Moterų grupės, Tarpparlamentinių ryšių su Jungtine Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalyste bei Tarpparlamentinių ryšių su Kanada grupių veikloje.

Prieš tapdama Seimo nare A. Armonaitė 2013–2015 m. dirbo analitike Lietuvos verslo konfederacijoje „ICC Lietuva“.

Ji taip pat aktyviai dalyvavo politinėje veikloje: 2010–2011 m. buvo Lietuvos liberalaus jaunimo pirmininke, 2015–2016 m. ėjo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narės pareigas, iki 2018 m. buvo Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio nare ir pirmininko pavaduotoja.

Naujoji ekonomikos ir inovacijų ministrė yra baigusi Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutą: politikos mokslų bakalauro ir viešosios politikos analizės magistro studijas. A. Armonaitė taip pat dešimt metų dirbo ir savanoriavo įvairiose Lietuvos ir tarptautinėse organizacijose.

infa.lt komentaras:

Kas nepasakyta šiame oficialiame aprašyme?

Aušrinė Armonaitė aktyviai dalyvavo LGBT paraduose, palaikydama seksualinių mažumų juose keliamus reikalavimus, taip pat aktyviai dalyvavo BLM rėmėjų akcijoje Vilniuje, kuriai vadovavę juodaodžiai užsieniečiai vertė lietuvių jaunimą klauptis vardan JAV policijos suimant nužudyto juodaodžio nusikaltėlio George Floydo. Taip pat politikė yra aktyvi kanapių įteisinimo šalininkė, dažnai šiuo klausimu sudaranti aktyvų tandemą su konservatoriumi Mykolu Majausku. Galima amnyti, jog turinti tokį neišsenkamą politinio avantiūrizmo potencialą ji bus puiki Lietuvos ekonomikos ministre.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 198

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pamatysime ir juoduku su Rusijos vėliava. Rusai naudos artilerija aviacines bombas FAB 3T ir viršgarsines...

Rrr

Pirmą kartą įspėjimas, o toliau vėl baudos? Juridiniams asmenims - baudos iškart - kodėl? Kuo...

Rrr

Atrodytų mūsų tai neliečia, tai kažkokios virtualios valiutos, pinigų pervedimus vykdančios įmonės, bet iš tiesų...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....