infa.lt

NATO atsakė į Lukašenkos pareiškimą dėl pasirengimo užgrobti dalį Baltarusijos

05 gruodžio
07:48 2020
Jensas Stoltenbergas

REUTERS

NATO paneigė Aleksandro Lukašenkos kaltinimus, esą aljansas rengia karinę grupuotę siekdamas užgrobti vakarines Baltarusijos žemes. „NATO nekelia karinės grėsmės Baltarusijai ir nedidina savo karo pajėgų vienetų skaičiaus regione. NATO veiksmai yra grynai gynybinio pobūdžio “, – naujienų agentūrai TASS pareiškė karinio bloko spaudos tarnyba ir pridūrė, kad niekas neturėtų naudoti tokių kaltinimų kaip preteksto„ represuojant taikius protestuotojus“.

Priminsime, kad anksčiau Lukašenka yra sakęs, jog Šiaurės Atlanto aljanse kuriama speciali grupė, kurios tikslas yra užgrobti vakarinius Baltarusijos regionus.

Jis taip pat priminė Vakarų šalių planus sukurti „sanitarinę juostą“ tarp ES ir Rusijos.

„Tai tikslai, kurie po sąjungos (SSSR) žlugimo, 90-ųjų viduryje, nebuvo įgyvendinti. Kas-kas, o aš ir Rusijos prezidentas tai puikiai suprantame”, – pareiškė LUkašenka pridūręs, jog įvykiai Baltarusijoje – tai tramplinas spausti Rusijos Federaciją.

Tuo tarpu Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas teigė, kad Europos Sąjunga padidins spaudimą Aleksandro Lukašenkos režimui, jei jis ir toliau atsisakys užmegzti dialogą su opozicija.

„Pasiūlymai yra pateikti. Mums susidaro įspūdis, kad Minskas į juos nereaguos, todėl Europos Sąjungoje mes tęsime ta kryptimi, kuria kadaise pradėjome, o būtent, turėsime didinti sankcijų spaudimą Lukašenkai”, – tvirtino Maasas.

Iki šiol, Europos Sąjunga du kartus yra įvedusi asmenines sankcijas Baltarusijos aukšto rango pareigūnams; priemonės paveikė 55 šalies vadovybės atstovus, įskaitant saugumo pajėgų atstovus ir patį Aleksandrą Lukašenką. Asmenims iš „juodojo sąrašo“ draudžiama patekti į ES, jų sąskaitos Europos bankuose yra įšaldomos.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 155

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....