infa.lt

Lenkijos premjeras: Protestai Baltarusijoje – tai gerai, o štai protestai Lenkijoje – labai blogai

02 lapkričio
07:10 2020

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis šalyje vykstančius protestus prieš abortų draudimą pavadino agresijos ir barbariškumo aktais ir ragino susilaikyti nuo tokių veiksmų. Tuo pačiu, jis aktyviai remia demonstracijas Baltarusijoje, vadindamas jas „laisvės ir demokratijos troškimu”, aprašo ukrainiečių portalas vesti.ua savo surinktus Lenkijos premjero pasisakymus

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis dėl protestų Baltarusijoje

  • „Tai yra visiškos laisvės ir demokratijos troškulys, troškimas būti laisvų pažiūrų dalimi …”
  • „Mes norime, kad Baltarusijos demokratizacijos procesas būtų Baltarusijos žmonių rankose”.
  • „Šie dideli protestai, kurių Baltarusija dar nematė, yra labai svarbus žingsnis formuojant pilietinę visuomenę, kuri nori tikros laisvės, nepriklausomybės ir tikros demokratijos bei teisinės valstybės Baltarusijoje “.
  • „Labai dažnai nedemokratiški režimai, turintys problemų savo šalyje, tuo pačiu nurodo kažkokį išorinį priešą“.
  • „Baltarusijoje matome didžiulį pilietinės visuomenės suinteresuotumą prasiveržti į laisvę ir demokratiją. Mes norime padėti Baltarusijos žmonėms įgyvendinant šiuos siekius”.
  • „Neleistina, kad pasisakančius už Baltarusijos laisvę, demokratiją ir suverenitetą žmones Aleksandras Lukašenka uždarytų į kalėjimus”.

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis apie protestus Lenkijoje

  • „Tai, kas vyksta viešojoje erdvėje – šie agresijos, barbarizmo, vandalizmo aktai – yra visiškai nepriimtini. Nes tai sukels eskalaciją, kur gali privesti mūsų visuomenę prie kažko labai blogo”.
  • „Kreipiuosi į visus protestuotojus: tegul šis pyktis nukrypsta į mane, į politikus, bet neleiskite, kad tai paveiktų tuos, kuriuos jis gali paliesti po dviejų savaičių, nes protestuotojai sueis į kontaktą su vyresniais žmonėmis ir tai gali sukelti dramatiškų pasekmių”.
  • „Agresijos, barbarizmo, vandalizmo veiksmai yra visiškai neleistini. Raginu jus susilaikyti nuo tokių veiksmų. Neleistini išpuoliai prieš žmones, bažnyčias, kitų žmonių su kitokiomis vertybėmis laisvę. Mes šaliname bet kokią agresiją viešajame gyvenime.”
  • Visi, kuriems Lenkijos Respublikos gerovė yra vertybė, turėtų šiandien pasistengti mažinant įtampą šiandienėje situacijoje“.

Nuo ko viskas prasidėjo

Kaip jau rašėme, spalio 22 dieną Lenkijos Konstitucinis Teismas paskelbė sprendimą, kad abortai dėl vaisiaus defektų prieštarauja Konstitucijai, nustatydamas teisines normas, kurios prilygsta beveik visiškam draudimui šalyje nutraukti nėštumą, išskyrus tuos atvejus, kai tai kelia grėsmę gimdyvės sveikatai arba kai nėštumas yra išprievartavimo pasekmė. Tai sukėlė masinius protestus šalyje, po kurių sekė sulaikymai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 174

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...