infa.lt

Karantino statistika ir su ja susiję kylantys klausimai visuomenėje (ruduo)

31 spalio
09:21 2020

Automobilyje su kauke

Įsisiūbuojant taip vadinamai antrajai karantino bangai ir sisteminei žiniasklaidai vis labiau kartu su valdžia kurstant panikos ir isterijos laužus vėl grįžkime prie daugeliui sunkios ir nuobodžios, tačiau negailestingai tikslios temos – skaičių. Prieš juos, kad ir kaip kas norėtų, – nepasiginčysi.

Kaip buvo rašyta vasarą (https://infa.lt/47699/karantino-statistika-ir-su-ja-susije-kylantys-klausimai-visuomeneje/), remsiuosi tik oficialiais skaičiais.

Kaip ir vasarą, pasikartosiu, tema su skaičiais ne kiekvienam. Nerekomenduojama nedraugavusiems su matematika ir negebantiems savarankiškai pagalvoti. Tokiems siūlau bėgti slėptis, užsibarikaduoti, užsibunkeriuoti ir laukti išganymo iš valdžios.

Taigi, tarkim, jokių abejonių dėl absoliučiai visko, ką skelbia valdžia apie koronavirusą, nėra. Tarkim, absoliučiai viskas, ką apie jį skelbia (pavojingumas, kilmė, užkrečiamumo greitis ir viskas, ką tik sugalvoja oficialiai paskelbti) yra tik tiesa ir nieko daugiau.

Kaip ir tai, kad visi testai yra tik teisingi, patikimi, atliekami sąžiningai ir kvalifikuotai. Taip pat pamėginkim įsivaizduoti, kad visa kita informacija, kas neatitinka oficialios pozicijos, yra nieko verta.

Ir štai tokiame fone padėliokime oficialius skaičius.

Lietuvoje interneto duomenimis gyventojų 2 794 000.

Iki šios dienos (2020 m. spalio 30 d.) pagal oficialius duomenis (internete rasit patys), reikalai su covid-19 yra sekantys: Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) spalio 30 d. 11:30 val. duomenimis:

Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 13823
Sergančių žmonių skaičius: 8918
Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 735
Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius: 157
Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 57
Pasveikusių žmonių skaičius: 4 691
Izoliacijoje esančių žmonių skaičius: 29 636
Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 1 010 596

Prisiminę mokyklinės matematikos kursą apie procentus, kaip matematinę priemonę, skirtą palyginti skirtingus dydžius, skaičiuojame:

Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 13823 (mano pastaba: laikykime, kad testai tikrai teisingi, skandalai apie jų nepatikimumą – blefas).
Tai sudaro 0,49 procento (birželio 27 d.buvo 0,0648 procento) nuo viso šalies gyventojų skaičiaus.
Tai sudaro 1,37 proc. (birželio 27 d.buvo 0,43708) procento nuo ištirtų ėminių skaičiaus. Siūlau atkreipti dėmesį, ištirta didžiulis skaičius, o nėra net pusantro procento nuo jų ligos atvejų…

Sergančių žmonių skaičius: 8918 (mano pastaba: laikykime, kad testai tikrai teisingi, liga yra covid-19, skandalai apie testų nepatikimumą – blefas)
Tai sudaro 0,32 (birželio 27 d.buvo 0,007945 proc.) nuo viso šalies gyventojų skaičiaus.
Tai sudaro 0,88 (birželio 27 d.buvo 0,05352 proc.) nuo ištirtų ėminių skaičiaus.

Svarbi pastaba ir pasiūlymas dar didesniam gąsdinimui: galima 0,32 proc. padalinti iš 0,007945 proc. ir paskelbti, kad sergančių padaugėjo NET virš 40 kartų… Arba 0,88 padalinti iš 0,5352, gausim sergamumo augimą kuklesnį, 16 kartų… Jums spręsti, ko būtų verti tokie gąsdinimai… Bet galimybė taip manipuliuoti, kaip matote, yra… Sumanipuliuoti galima ir su visais kitais aukščiau ir žemiau esančiais skaičiais, kad dar labiau išsigąstumėte. Nesiplėsiu.

Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 735. Tingiu net skaičiuoti, kiek tai sudaro nuo viso šalies gyventojų skaičiaus ar nuo ėminių dėl covid skaičiaus, patys skaičiuokit ir pagalvokit, ar tai daug.

Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius: 157 (mano pastaba: nėra atlikta nė vienos tai patvirtinančios autopsijos, neginčijamai įrodančios kad vienintelė ir esminė mirties priežastis buvo covid, bet tarkim, kad tiesa yra tik tokia, o ne kitokia, kad covid buvo ta vienintelė tikroji priežastis) Paskaičiuokim…
Tai sudaro 0,005619 proc. (birželio 27 d.buvo 0,002791 proc.) nuo viso šalies gyventojų skaičiaus (virš penkių tūkstantųjų vieno procento dalių (vieną procentą dalinate į tūkstantį dalių ir paimate tik penkias-šešias iš jų)).

Tai sudaro 0,015535 proc. (birželio 27 d.buvo 0,018804 proc.) nuo ištirtų ėminių skaičiaus. Labai svarbi pastaba – daugėjant tyrimų apimtims stebimas mirtingumo, susijusio su Covid-19, santykinis sumažėjimas…

Tai sudaro 1,135788 proc. (birželio 27 d.buvo 4,302261 proc.), taigi, vos daugiau nei vienas iš šimto nuo nustatytų ligos atvejų. Labai svarbi pastaba – būtent šis rodiklis, mirčių atvejai nuo nustatytų ligos atvejų, yra realiausiai parodantis grėsmę gyvybei.

Atkreipkite dėmesį, kad lyginant su birželio 27 d. duomenimis, šiai dienai atlikus apie du su puse karto daugiau tyrimų mirtingumo rodiklis sumažėjo beveik keturis kartus…

Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 57
Paskaičiuokim…
Tai sudaro 0,002 proc. (birželio 27 d.buvo 0,0003579 proc.) nuo viso šalies gyventojų skaičiaus.
Tai sudaro 0,00564 proc. (birželio 27 d.buvo 0,0024108 proc.) nuo ištirtų ėminių skaičiaus.
Tai sudaro 0,412356 proc. (birželio 27 d.buvo 0,55157 proc.) nuo nustatytų ligos atvejų. Atkreipkite dėmesį, kad lyginant su birželio 27 d. duomenimis, šiai dienai atlikus apie du su puse karto daugiau tyrimų mirtingumo šis rodiklis irgi, nedaug, bet sumažėjo…

Pasveikusių žmonių skaičius: 4691
Tai sudaro 33,94 proc. (birželio 27 d.buvo 82,90126 proc.) nuo patvirtintų ligos atvejų (tai yra beveik 34 žmonės iš 100 pasveiko). Šis skaičius yra beveik du su puse karto blogesnis nei birželį. Tačiau absoliutūs skaičiai birželį buvo ženkliai mažesni. Čia belieka laukti ir stebėti, kaip šis skaičius pakis. Galima prielaida – daug susirgusiųjų yra „švieži“ atvejai ir jų pasveikimo statistika atsispindės po kelių savaičių.

Su kitais skaičiais kas norit, pasilyginkite patys.

Izoliacijoje esančių žmonių skaičius: 29 636.
Neturiu minčių, kokiame kontekste reiktų iš viso analizuoti šį skaičių, ypač turint minty abejotinus kriterijus, kuriais pasiremiant žmonės verčiami izoliuotis, palieku vertinti patiems.

Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 1 010 596.
Tai sudaro 36,17 procentų nuo viso šalies gyventojų skaičiaus. Pastaba ta, kad aiškaus ryšio tarp ėminių skaičiaus ir gyventojų skaičiaus nėra, vienas ir tas pats gyventojas galėjo būti testuotas kelis kartus. Ypač kalbant apie medikus, kurie testuojami nuolat.

Taigi, pakartotinai užduosiu klausimą, ar vien iš oficialių skaičių viskas vis dar baisu baisu, labai baisu?

Kiti klausimai.

Vasaros pabaigoje buvo sugrąžintas kaukių dėvėjimas. Tačiau kovido plitimas tik augo. Argi tai neįrodo, kad kaukės neveikia, ir todėl, kad jos neveikia, jas vėl verčia dėtis ir lauke? Nes kažkodėl vasarą pajūryje dešimtims tūkstančių žmonių būnant kaip silkėms statinėje – atvejų nebuvo nustatyta…

Šioje vietoje yra bandoma kaltinti žmones dėl neteisingo kaukių dėvėjimo. Pala, o tai jei išvis nedėvint yra mažiau užsikrėtimų, tai kam kankinti žmones dėl dėvėjimo taisyklių?

Be to, kaip gi reikia kaukes dėvėti teisingai? Tam reikia iš sterilios pakuotės kruopščiai nuplautomis ir dar dezinfekuotomis rankomis išimti kaukę ir tai pageidautina atlikti kuo švaresnėje aplinkoje. Tuomet ją reikia pagal nustatytą tvarką taisyklingai užsidėti. Dėvėjimo metu, ne ilgiau dvi ar kiek ten valandų gink die neprisiliesti rankomis prie kaukės.

Baigus dėvėti vėl tinkamai, pagal nustatytą tvarką kaukę nusiimti ir išmesti taip, kad nebūtų grėsmės pasigauti nuo galimai prie jos prilipusių virusų. Be abejo, prieš ir po šios procedūros reikia plauti ir dezinfekuoti rankas ir vėl naują kaukę dėtis pagal visą anksčiau aprašytą tvarką. O kur ir kaip išmesti panaudotą kaukę? Juk tai, kaip kovido užkrato potencialus šaltinis yra pavojinga atlieka, kuri turėtų būti atitinkamai sutvarkoma. Kur tai užtikrinama?

Taigi, dėl taisyklingo kaukės dėvėjimo tvarkos jau supratote, kad tai yra visiškai nerealu užtikrinti kasdieniame paprastų žmonių gyvenime. Tai galima užtikrinti tik specializuotose vietose, tokiose kaip ligoninės, pvz., chirurgams, kuriuos taip mėgsta pateikti kaip pavyzdį, ruošiantis operacijai.

Tačiau pateikiantys chirurgo pasiruošimo operacijai pavyzdį kukliai nutyli, kad chirurgas dažniausiai turi sąlygas tinkamo visų apsaugų dėvėjimo užtikrinimui. O eilinių žmonių kasdieniame gyvenime viso to nėra ir niekaip neįmanoma užtikrint. Nebent už labai ir labai brangiai. Todėl kaltinti žmones, esą dėl netinkamo kaukių dėvėjimo patys kalti kad skleidžia užkratą, yra mažų mažiausiai nekorektiška.
Ir be to, kodėl ypatingai akcentuojamas būtent kaukių dėvėjimas, o ne pvz., apsauginių skydelių?

Kitas klausimas, o tai ką reiškia tie oficialūs skaičiai? Kas po jais atsispindi?

Kiek realiai žmonių testuojama ir jau yra ištestuota?
Ką bendro turi atliktų ėminių skaičius su realių žmonių skaičiumi?
Kaip oficialioje statistikoje atsispindi pakartotiniai to paties žmogaus testavimai?
Kaip statistikoje atsispindi pakartotinių testavimų teigiami ir neigiami rezultatai? Kaip garantuojama, kad tas pats žmogus neužskaitomas kaip du ar trys „nustatyti ligos atvejai“?
Kodėl nuolat akcentuojamas užsikrėtusiųjų bendras skaičius? Juk jei žmogus jau yra laikomas pasveikusiu, kodėl jis tebelaikomas bendroje užsikrėtimo atvejų statistikoje?
Kiek realiai žmonių serga, o kiek tik užsikrėtę ir net nejaučia jokių simptomų?
Logiška būtų akcentuoti realiai sergančių skaičių,o ne visą atvejų skaičių…

Kodėl apskritai yra mažai kalbama apie pasveikusius ir jų skaičių? Juk tai turėtų būti esminė teigiamai nuteikianti ir mažinanti įtampą naujiena.

Vis pasigirsta kalbų, kad žmonėms mirus ne nuo kovido jų artimiesiems yra pasiūloma rašyti mirties priežastimi covid? Žadama padengti kremavimo išlaidas ir visa tai sutvarkyti itin greitai? Jei tai daroma, kokiu tikslu? Kas užsakovas?

Kodėl teisėsauga ir kariškiai, besireklamuojantys, kad užsiima informacinės erdvės stebėjimu dėl covid, nesiima tikrinti šių kalbų? Juk šalyje su mažiau nei trimis milijonais gyventojų, kurioje kasmet valdžia seka iki šimto tūkstančių žmonių, tai turėtų būti itin paprasta patikrinti, ir jei pasitaiko, užkardyti tokius atvejus.

Kokie finansai cirkuliuoja su covid reikalais tiesiogiai ir netiesiogiai susijusiose įstaigose?

Kokios ir kam išmokos skiriamos, jei skiriamos, aptinkant žmogų su teigiamu covid testu?

Vis pasigirsta ir pasigirsta kalbų dėl testų nepatikimumo. Kas yra atlikta siekiant patikrinti ir 100 proc. įsitikinti testų patikimumu?

Ar tikrai testai dėl covid nereaguoja į dar ką nors?

Kaip garantuojama, kad ant testų dar iki žmogaus testavimo, testavimo metu ir po testavimo nepakliūna kas nors, kas irgi paveikia testus ir jie parodo teigiamą rezultatą nesant kovido, arba neigiamą rezultatą esant kovidui? Kaip yra garantuojama, kad tokių dalykų nėra?

Kiek iš viso žmonių mirė nuo 2020 metų kovo mėnesio? Nuo ko mirė?
Kiek žmonių susirgo nuo 20202 metų kovo mėnesio? Kokiomis ligomis?
Kaip šie duomenys atrodo palyginus su pernai metų duomenimis bei ilgamete vidutine statistika?
Kas buvo atkurta ir kas nebuvo atkurta po potvynio Registrų centre, susijusio su žmonių sveikatos, ligų bei mirtingumo statistika?

Kodėl nėra atlikta nė vienos autopsijos, neginčijamai įrodančios kad vienintelė ir esminė mirties priežastis buvo covid?
Kodėl, nors nėra atliekama tai patvirtinančių autpsijų, sakoma „mirė nuo covid“, o ne „mirė su covid“?
Kodėl mirę dėl kitų priežasčių, bet turėję covid, vis tiek minimi statistikoje?

Ir pabaigai vėl pasikartosiu dėl epidemijos parametrų, kurie yra oficialiai skelbiami, kada laikoma, kad yra epidemija, cituoju, rasit: „Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro specialistai primena, kad sergamumas gali būti (mano pastaba, gali būti, bet turbūt reiškia, kad gali ir nebūti) laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų /10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų.“

Tai skaičiuokit ir palyginkit su aukščiau esančiais skaičiais apie Covid-19. Visos šalies mastu epidemija būtų, jei per savaitę būtų nustatyta 27 940 atvejų (beveik 28 tūkstančiai), per keturias savaites 111 760, taigi, per tris mėnesius 335 280 (trys šimtai trisdešimt penki tūkstančiai su trupučiu) turėtų būti susirgę, o ligoninėse atsidurti 100 584 (daugiau nei šimtas tūkstančių žmonių).

Kaip tai atrodo palyginus su oficialiais skaičiais dėl Covid?
Kuris, primygtinai primenu, valdžios išreklamuotas kaip daug smarkiau užkrečiamesnis ir greičiau ir lengviau plinta (tarkim, kad tikrai taip yra, juk sutarėme, kad visa oficiali informacija yra tik teisinga…) nei gripas? Kas ką nors girdėjote apie analogiškas priemones, nors pusę jų, tegul ir miesto ar rajono mastu, kai paskelbiama kad ir ta pati gripo epidemija?

Galų gale, o tai kur šiemet dingo gripas?

Teksto autorius redakcijai žinomas

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 798

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Hm    -  2020-11-01, 09:09

    Ir dar vienas labai svarbus skaičius… Kaip jau minėjo ne vienas infektologas 80 proc. susirgusiųjų nejaučia jokių susirgimo požymių arba serga lengvai, vadinasi kiekvieną kartą kai paskelbią susirgusiųjų skaičių jį reikią dauginti iš koeficento 0,2 ir tada turėsim tikrą susirgusiųjų skaičių tai dienai. Na koks gi čia „sirgimas” jei nieko nejauti???

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Azazela Wolan    -  2020-11-12, 21:50

    Man šita statistika patinka. Interpretacija kvailoka ir panikieriška, vaikėziška. Patinka todėl, kad atitinka mano hipotezę: virusas bemutuodamas tampa mažiau mirtinu, bet labiau plintančiu. Tai tokia gamtos gudrybė: virusui plisti reikalingos savybės – kuo ilgesnis inkubacinis periodas, tuo daugiau pacientų užkrečiama. Mutavęs virusas tampa natūraliu, savaime plintančiu skiepu. Ilgainiui virs panašiu į paprastą gripą. O pliažuose, saulėje, vasarą jis labai greitai netenka virulentinių savybių dėl greito išdžiūvimo ir UV spinduliuotės, veikiančios žudančiai į bet kokią DNR. Virusas neturi savo reparacijos mechanizmų – be ląstelės tai net negyvybė, o tik potenciali gyvybė – tik sausas programinis kodas. Pavasarį, kai bus paruošti skiepai – jų jau ir nebeprireiks – visi bus natūraliai pasiskiepiję („minios imunitetas” – kaip neteisingai mulkiai pavadino). O kaukės mus išgelbėjo pandemijos pradžioje.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...