infa.lt

Karantino statistika ir su ja susiję kylantys klausimai visuomenėje

28 birželio
08:39 2020
George Orwell 1984-ieji

George Orwell 1984-ieji, viršelio nuotr.

Internete nuolat diskutuojama apie koronaviruso statistiką ir dalykus, keliančius daug neatsakytų klausimų. Valdžios neatsakytų. Žmonės daugumoje patys sau jau atsakė – kaip visada apkaltinę valdžią tikrovės slėpimu, darbu užsienio farmacijos korporacijoms (savų neturime), įprastu ir visaapimančiu išsireiškimu – „vagys”, bei apibendrintu ir daliai aiškiu – „1984-ieji”, kas rodo, jog daliai žmonių šiuolaikinio valdymo principai jau nebėra paslaptis. Ypač perskaičius George Orwell knygą, kurios viršelio nuotrauka įdėta aukščiau.

Truputį aiškiau sudėlioti skaičius ir paaiškinti jų santykį su tikrove nusprendė Facebook naudotojas Mingaudas griebęsis matematikos ir įstatymų, kuriais apibrėžiami epidemijos principai. Kalba netaisyta:

Apie atsibodusią temą, bet su skaičiais.

Nerekomenduojama nedraugavusiems su matematika ir negebantiems savarankiškai pagalvoti.

Ir nieko apie bet kokias abejones dėl koronaviruso. Tarkim, absoliučiai viskas, ką apie jį skelbia (pavojingumas, kilmė, užkrečiamumo greitis ir viskas, ką tik sugalvoja oficialiai paskelbti) yra tik tiesa ir nieko daugiau. Kaip ir tai, kad visi testai yra tik teisingi, patikimi, atliekami sąžiningai ir kvalifikuotai.

O visa kita informacija, kas neatitinka oficialios pozicijos, tarkim, yra nieko verta. Ir štai tokiame fone padėliokime tuos pačius oficialius skaičius:

Lietuvoje gyventojų 2 794 000 (internetas ką tik išmetė man tokius duomenis).

Iki šios dienos (2020 m. birželio 27 d.) pagal oficialius duomenis (internete rasit patys), reikalai su covid-19 yra sekantys:

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) birželio 27 d. 9 val. duomenimis:

  • Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 1813
  • Sergančių žmonių skaičius: 222
  • Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 5
  • Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius: 78
  • Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 10
  • Pasveikusių žmonių skaičius: 1503
  • Izoliacijoje esančių žmonių skaičius: 103
  • Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 414792

Ir, prisiminę mokyklinės matematikos kursą apie procentus, kaip matematinę priemonę, skirtą palyginti skirtingus dydžius, skaičiuojame:

Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 1813 (mano pastaba: laikykime, kad testai tikrai teisingi, skandalai apie jų nepatikimumą – blefas)
Tai sudaro 0,0648 procento (kiek daugiau nei šešios šimtosios vieno procento dalys) nuo viso šalies gyventojų skaičiaus.
Tai sudaro 0,43708 procento nuo ištirtų ėminių skaičiaus (mažiau nei pusė vieno procento).

Sergančių žmonių skaičius: 222 (mano pastaba: laikykime, kad testai tikrai teisingi, liga yra covid-19, skandalai apie testų nepatikimumą – blefas)
Tai sudaro 0,007945 procento (beveik aštuonios tūkstantosios vieno procento dalys) nuo viso šalies gyventojų skaičiaus
Tai sudaro 0,05352 procento nuo ištirtų ėminių skaičiaus (kiek daugiau nei penkios šimtosios dalys nuo vieno procento (vieną procentą dalinate į šimtą dalių ir paimate tik penkias iš jų)).

Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 5
Net nesinori skaičiuoti, kiek tai sudaro nuo viso šalies gyventojų skaičiaus ar nuo ėminių dėl covid skaičiaus, patys skaičiuokit ir pagalvokit, ar tai daug.

Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius: 78 (mano pastaba: nėra atlikta nė vienos tai patvirtinančios autopsijos, neginčijamai įrodančios kad vienintelė ir esminė mirties priežastis buvo covid, bet tarkim, kad tiesa yra tik tokia, o ne kitokia, kad covid buvo ta vienintelė tikroji priežastis)

Paskaičiuokim… Tai sudaro 0,002791 procento nuo viso šalies gyventojų skaičiaus (beveik trys tūkstantosios vieno procento dalys (vieną procentą dalinate į tūkstantį dalių ir paimate tik tris iš jų)).
Tai sudaro 0,018804 procento nuo ištirtų ėminių skaičiaus (beveik dvi šimtosios vieno procento dalys (vieną procentą dalinate į šimtą dalių ir paimate tik dvi iš jų).
Tai sudaro 4,302261 procentų (kiek daugiau nei keturi iš šimto) nuo nustatytų ligos atvejų.

Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 10

Paskaičiuokim… Tai sudaro 0,0003579 procento nuo viso šalies gyventojų skaičiaus (beveik keturios dešimttūkstantosios vieno procento dalys (vieną procentą dalinate į dešimt tūkstančių dalių ir paimate tik keturias iš jų)).
Tai sudaro 0,0024108 procento nuo ištirtų ėminių skaičiaus (kiek daugiau nei dvi šimtosios vieno procento dalys (vieną procentą dalinate į šimtą dalių ir paimate tik dvi iš jų).
Tai sudaro 0,55157 procento (kiek daugiau nei pusė iš šimto) nuo nustatytų ligos atvejų.

Pasveikusių žmonių skaičius: 1503

Tai sudaro 82,90126 procento nuo patvirtintų ligos atvejų (tai yra beveik 83 žmonės iš 100 pasveiko). Su kitais skaičiais kas norit, pasilyginkite patys.

Mano pastaba: Pasveikimo procentas yra siaubingai didelis, arba, – o tai kur pavojus, jei, pirma, – labai mažai kas užsikrėtė, antra, – dauguma pasveiko… Neturėtų būti atvirkščiai, jei yra toks pavojus, kokį reklamavo?

Izoliacijoje esančių žmonių skaičius: 103

Nematau prasmės skaičiuoti, įvertinkite patys, daug tai ar mažai.

Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 414 792 (mano pastaba: laikykime, kad testai tikrai teisingi, skandalai apie jų nepatikimumą – blefas)

Tai sudaro 14,845812 procentų nuo viso šalies gyventojų skaičiaus.

Taigi, vien iš oficialių skaičių – vis dar baisu baisu baisu?

Išgelbėjo nuo dar baisesnių dalykų pritaikytos priemonės? Uždaryta šalis? Sustabdyta ekonomika? Kaukės (kurias, vis daugiau prisipažįstančių atsiranda, kad nešiojo tik dėl vaizdo, tą pačią po kelias dienas ar savaites ar net per visą karantiną, kaip pvz., aš pats)? Ar tikrai tai išgelbėjo?

Turint omeny, kad buvo labai daug kalbama, jog virusas užkrečiamas labai labai labai super smarkiai, paprastai ir greitai, o prekybos centrai, kur dėl kitų prekybos vietų uždarymo grūdosi daugybė žmonių apsipirkdami (man pasakų, kaip ten absoliučiai visi laikėsi reikalavimų, galite nepasakoti) buvo didžiulės rizikos šaltiniai. Visos ar bent dauguma kasininkių ir kitų darbuotojų turėjo susirgti… Kaip ir jų klientai…

O kitų skaičių ieškokite patys… Ir skaičiuokite bei lyginkite. Galiu tik pasufleruoti. Kiek iš viso mirė per tris karantino mėnesius? Nuo ko mirė? Kiek žmonių susirgo per tris karantino mėnesius? Kokiomis ligomis? Kaip šie duomenys atrodo palyginus su pernai metų duomenimis bei ilgamete vidutine statistika?

Ai, tiesa, kažkodėl taip jau nutiko, kad, paaiškėjus padidėjusiam mirtingumui, bet ne dėl covid, tikslesni duomenys lyg ir neslepiami, bet jų vis dar nėra…

Pasikartosiu dėl epidemijos parametrų, kurie yra oficialiai skelbiami, kada laikoma, kad yra epidemija, cituoju, rasit:

„Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro specialistai primena, kad sergamumas gali būti (mano pastaba, gali būti, bet turbūt reiškia, kad gali ir nebūti) laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų /10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų.“

Tai skaičiuokit ir palyginkit su aukščiau esančiais skaičiais apie covid-19. Visos šalies mastu epidemija būtų, jei per savaitę būtų nustatyta 27 940 atvejų (beveik 28 tūkstančiai), per keturias savaites 111 760, taigi, per tris mėnesius 335 280 (trys šimtai trisdešimt penki tūkstančiai su trupučiu) turėtų būti susirgę, o ligoninėse atsidurti 100 584 (daugiau nei šimtas tūkstančių žmonių).

Kaip tai atrodo palyginus su oficialiais skaičiais dėl covid? Kuris, primenu, daug smarkiau užkrečiamesnis ir greičiau ir lengviau plinta (tarkim, kad tikrai taip yra, juk sutarėme, kad visa oficiali informacija yra tik teisinga…) nei gripas?

Kas ką nors girdėjote apie analogiškas priemones, nors pusę jų, tegul ir miesto ar rajono mastu, kai paskelbiama kad ir ta pati gripo epidemija?

Pora komentarų po šiuo įrašu:

Nr1: Tokie ir panašūs klausimai turi iškilti ne tik su matematika nesusipykusiam, bet ir bent kiek logikos bei adekvatuvo turintiems.
Ir svarbiausia – kiekvienas klausimas turi atsakymą; kokios išvados peršasi? „)))
VA būtent, kada pradedi ieškoti atsakymų, priežasties bei pasekmės ryšių, tampa visai nebejuokinga.
1984 ir gyvulių ūkis – yra tik blankus šešėlis, žvelgiant į tai, kas mūsų dar laukia.
Nesinori tirštinti spalvų, bet Mingaudo išdėstyta seka, o ir kiti info statistikos šaltiniai, kalba būtent apie tai.

PS
Man tik įdomu, kodėl paramą gavo pensijinio amžiaus žmonės – juk, jei žvelgti iš matematinio taško, o pinigai tik tai ir mėgsta, būtent ši socialinė grupė, finansiškai niekaip nenukentėjo (pensijos karantino metu buvo mokamos įprasta tvarka) ir paramos skirimas, realiai niekuom nepagrįstas, skirtingai nuo tų, kurie prarado darbus ar gaudavo 60% nuo minimalios algos, jei įmonė buvo laikinai sustabdžiusi veiklą.
Yra ir daugiau klausimų : matematinių / piniginių, visiškai nesiekiant priešpastatyti vienas socialines grupes prieš kitas. Tiesiog

Nr2: Visi faktai, skaiciai, logika parodo kam visa tai. Tiems, kuriems per sudėtinga tai suprasti, galėtų pasidomėti Kinija. Kažkodel niekas nenori patikėti, kad mus po truputi apgyvendina siaubo filme…

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 882

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...