infa.lt

Embrionų kapinėse Italijoje palaidota apie 200 tūkstančių negimusių gyvybių

21 spalio
07:20 2020

Romos Flaminio kapinėse negimusių kūdikių kapai

„Katalikų organizacijos slapta išneša embrionus iš ligoninių, norėdamos juos krikščioniškai palaidoti. Tame tarpe ir be žinios moterų, patyrusių persileidimą ar abortą“, – rašo Šveicarijos laikraštis „Neue Zürcher Zeitung“.

„Romoje moteris kapinėse atrado kapo kryžių su savo vardo įrašu, – sako žurnalistas Andresas Wislingas. – Šis radinys sukėlė jai siaubą. Kitos moterys taip pat rado kapų kryžių, ant kurių buvo užrašyti jų vardai. (…) Anksčiau jos buvo patyrusios persileidimą ar abortą. Jos nežinojo, kad jų negimusio vaiko embrionas vėliau buvo palaidotas „krikščioniškai“ ir, be to, su jų vardu; anot jų, jos dėl to nedavė jokio prašymo ir tam nedavė sutikimo“.

Italijos sostinės šiaurėje esančiose Cimitero Flaminio kapinėse yra daugybė baltų kryžių, rašo leidinys. Po kiekvienu jų palaidotas embrionas. „Praėjusių metų lapkričio 2 d. popiežius Pranciškus lankėsi „Angelų lauke“ Flaminio kapinėse, tuo pabrėždamas, kad embrionų laidojimas pagal krikščionišką tradiciją yra bažnyčios užduotis“.

„Embrionų laidojimą Italijoje reglamentuoja 7-as dekreto-įstatymo 285/1990 straipsnis dėl „laidojimo politikos”. Jame kalbama apie negyvus kūdikius, „apvaisinimo produktus” ir „abortų produktus”, kurių teisinis statusas skiriasi priklausomai nuo embriono amžiaus. Mažiau nei 20 savaičių amžiaus embrionai paprastai turi būti šalinami kaip specialios ligoninės atliekos, tačiau tėvai gali prašyti leisti juos palaidoti.

Taip pat 24 valandų eigoje artimieji ar jų atstovai gali pateikti prašymą palaidoti. Bet, pavyzdžiui, organizacija „Armata bianca“ mano, kad tokia padėtis suteikia jai teisę pateikti tokias paraiškas ir organizuoti laidotuves, apie tai neinformavus moterų. Akivaizdu, kad reikalingą informaciją, įskaitant moterų vardus, ji gauna iš ligoninių. Organizacijos savanoriai paima embrionus iš ligoninių į dėžutėje su kryžiumi. Tuo pažeidžiama gydymo konfidencialumas. Jei vaisiui yra daugiau nei 20 savaičių, ligoninės gali nurodyti laidoti remdamosi savo pačių įgaliojimais“, – teigiama straipsnyje.

Šiame įstatyme nekalbama apie krikščionių laidojimą, tačiau laidotuvės vyksta pagal katalikų ritualą, (…) kuris pažeidžia konstituciškai garantuotą religijos laisvę. Šios praktikos kritikai kalba apie bažnyčios organizacijų kišimąsi į asmenines moterų teises ir valstybinių organų darbą. ( …) Tokie veiksmai vertinami kaip dar vienas bandymas pakenkti teisei į abortą. (…) Dėl bažnytinių sluoksnių priešinimosi, abortai dažnai virsta moterims bėgimu su kliūtimis “, – pažymi portalas.

„Romoje įvykę atvejai, kai aborto aukos demaskuoja savo „gimdyves”, sulaukė didelio dėmesio. Įgaliotinis asmeninių duomenų apsaugos klausimais pradėjo tyrimą ir rengia grupinį ieškinį. „Angelų laukai”, tokia kaip ir Romoje, yra daugelyje kapinių visoje šalyje. Iš viso, pranešama, kad Italijoje yra daugiau nei 200 tūkstančių kapų, kuriuose palaidoti embrionai “, – rašo „Neue Zürcher Zeitung“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 116

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Toks jau gyvenimas    -  2020-10-21, 08:53

    Kai liberalui padarai paslaugą, jis atsidėkoja apvemdamas tave.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....