infa.lt

Dėl mano mirties prašau kaltinti Rusijos Federaciją: žurnalistė suvedė sąskaitas su gyvenimu prieš VRM pastatą

02 spalio
19:02 2020
Irina Slavina

Twitter nuotr.

Rusijos interneto leidinio „Koza Press“ vyriausioji redaktorė Irina Slavina nusižudė prie Vidaus reikalų ministerijos pastato Nižnij Novgorode. Apie tai praneša Rusijos žiniasklaida.

Kaip rašo laikraštis „Nižnij sejčas“ su nuoroda į liudininkus ir Ekstremalių situacijų ministeriją, moteris padegė save apie pusę keturių vakaro Maskvos laiku.

Dešimt minučių prieš tai jos „Facebook“ puslapyje pasirodė pranešimas: „dėl mano mirties prašau kaltinti Rusijos Federaciją “.

Dieną prieš tai jos namuose buvo atlikta krata. 6 valandą ryto 12 žmonių su benzininiu pjaustytuvu ir laužtuvu įsiveržė į Slavinos butą, jie ieškojo medžiagos, susijusios su Rusijoje nepageidaujama organizacija „Atvira Rusija“.

„Jie ieškojo brošiūrų, lankstinukų, „Atviros Rusijos” sąskaaitų, galbūt, ikonos su Michailo Chodorkovskio veidu. Nieko iš to pas mane nėra. ir jos vyras “, – feisbuke rašė ji. Anot jos, jai nebuvo leista kviesti advokato.

Bet jie paėmė viską, ką rado – visus duomenų kaupiklius, mano nešiojamąjį kompiuterį, dukters nešiojamąjį kompiuterį, stacionarų kompiuterį, telefonus – ne tik mano, bet ir mano vyro“, – parašė ji Facebooke.

Pasak jos, jai net nebuvo leista paskambinti advokatui.

Krata vyko pagal bylą, iškeltą prieš Nižnij Novgorodo verslininką Michailą Iosilevičių, skraidančio makaronų monstro patalpų savininką.

Anksčiau Slavina buvo ne kartą bausta už aktyvią visuomeninę veiklą: 2019 m. kovo mėn. – 20 tūkst. rublių už dalyvavimą mitinge Boriso Nemcovo atminimui; 2019 m. liepos mėn. – už informacijos paskelbimą forume „Laisvi žmonės“; 2019 m. spalio mėn. – 70 tūkst. rublių už įrašą apie memorialinės lentos Stalino garbei Šachunijos mieste atidarymą.

Vietos valdžia patvirtino moters mirtį dėl susideginimo Nižnij Novgorodo centre, vyksta ikityriminis patikrinimas. Nižnij Novgorodo srities Tyrimų valdybos Tyrimų direktorato pranešime sakoma, kad žuvusioji yra Irina Murachtaeva (Slavina).

RF regiono Tyrimų komiteto valdyba nurodė, kad žurnalistės mirtis nebuvo susijusi su kratomis pas ją. „Pranešimai paskelbti keliose žiniasklaidos priemonėse, kad mirusiosios mirtis yra susijusi su kratomis, atliktomis jos mirties išvakarėse, neturi pagrindo. Ji buvo liudytoja ir nebuvo nei įtariamoji, nei kaltinamoji baudžiamojoje byloje, kurios rėmuose buvo vykdo tyrimo veiksmai“, – sakoma ministerijos pranešime. (pasirodo RF kratos daromos ir pas liudininkus – red past.)

Susideginimas buvo filmuojamas (rašoma, kad stebėjimo kameromis) – jo aktą galima pamatyti 18+ čia. Silpnų nervų ir greit pasiduodančių įspūdžiams žmonėms rekomenduojame nežiūrėti. Buvo liudininkas, kuris bandė gesinti degančią moterį, tačiau ji atstūmė vyriškį.

„Agora“ žmogaus teisių gynimo grupės vadovas Pavelas Čikovas sakė, kad jis du kartus dirbo su velione, nagrinėdamas jai iškeltas bylas dėl „nepagarbos valdžios institucijoms“ ir „feikų platinimo“ koronaviruso atžvilgiu. „Mes jau spėjome išsiųsti vieną skundą EŽTT. Užuojauta visai Irinos šeimai ir draugams, pasistengsime jos bylą EŽTT pabaigti iki galo”, – sakė advokatas.

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 511

Žymos:

Atsiliepimų 6

  1. Romas    -  2020-10-02, 19:38

    matyt rado kazko rimto kratu metu pas 6 kolonos atstove….neislaike nervai….

    Atsakyti į šį komentarą
    • regis    -  2020-10-02, 20:02

      Būtų radę, jau būtų išskalambiję ir AREŠTAVĘ, TAIP KAD

      bet kiek reikia davaryt žmogų, kad ryžtųsi tokiam žingsniui. Putino teisėsauga optimizmo nekelia. Kiek paskaitau apie keliamas bylas – tai pas mus dėl tokių net baudų neduoda, o pas juos – kalėjimas

      Atsakyti į šį komentarą
      • Romas    -  2020-10-02, 22:31

        tikri sunku suvokti.Paziurejau jos fb profili-normali 45 metu metu moteris,turinti vyra,sunu.Yra video susideginimo,bet cia neduoda ikelti….kosmaras….

        Atsakyti į šį komentarą
  2. Romas    -  2020-10-02, 22:28

    Baisi mirtis…..nn.ru/news/more/poyavilos_video_poslednikh_minut_zhizni_iriny_slavinoy/69491375/

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Romas    -  2020-10-02, 22:32

    nn.ru/news/more/poyavilos_video_poslednikh_minut_zhizni_iriny_slavinoy/69491375/

    Atsakyti į šį komentarą
    • Myndė    -  2020-10-03, 07:49

      Keli niuansai. Vienas, kad tavo nuorodos yra iš „baisiosios” RU, tai lyg ir prieštarauja logikai; antras, kad šalia atsirado „geradėjas”, viską filmavęs ir paviešinęs. Įvairių minčių sukelia.

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

Klaunui pradejo demesio trukti :)...

A5

Dabar Vakarai kelia gamybos pramone i Vietnama, Malazija vel lipdami ant to pacio greblio bet...

A5

Vakaru gobsumas ir dabar niekur nedingo net sustiprejo plus dasidejo moraline degradacija ir trumparegiskumas. Vakaru...

Referendumo biuletenyje nė žodžio apie dvigubą pilietybę!...

Nepainiokit Dambrauskaitės su Katunskyte. O visa kita taikliai. Aplodismentai....

Seimo aferistai visą šildymo sistemos keitimo naštą permetą ant vartotojų pečių. Tai didžiuliai pinigai ir...

Aferistai aferų būdu bando sau kiek galima labaiu palengvinti kelią į valdžią, baisiai norisi bent...