infa.lt

A. Veryga „siautėja”: nuo rytdienos kaukės bus privalomos ir lauko renginiuose, nuo rugsėjo su elektronine dalyvių registracija

20 rugpjūčio
15:36 2020

Aurelijus Veryga

Arvydas Daunys

Nuo rugpjūčio 21 dienos Lietuvos lauko ir vidaus erdvėse vykstančiuose renginiuose vėl bus privaloma dėvėti kaukes.

SAM vadovas, ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas Aurelijus Veryga trečiadienį pasirašė dokumentą dėl privalomo kaukių dėvėjimo renginiuose.

Kaukes bus privalomos ir lauke, ir uždarose erdvėse vykstančiuose kultūros, pramogų bei kituose renginiuose ir susibūrimuose, išskyrus aukšto meistriškumo sporto varžybas, o atstumas tarp renginio dalyvių turės būti ne mažesnis nei 1 metras (išskyrus sutuoktinius, artimuosius giminaičius, įtėvius, įvaikius, globėjus ir rūpintojus).

„Yra paliktos tam tikros išimtys, pavyzdžiui, sportininkams arba, pavyzdžiui, atlikėjas juk negalės dainuoti su kauke. Čia kalbame apie tuos, kurie gali tas kaukes dėvėti. Pavyzdžiui, personalas, kuris aptarnauja, teikia informaciją, jis ir turi būti su kauke“, – sakė ministras.

Šiuo atžvilgiu rugpjūčio 23 dieną žurnalisto Andriaus Tapino planuojamai Baltijos kelio imitacinei akcijai gali būti uždėtas stogas jai dar net neprasidėjus, jei organizatorių bus numatyta, kad akcijos dalyviai turėtų susikibti rankomis, kas automatiškai pažeidžia 1 metro atstumo išlaikymo reikalavimą.  Tad esminį Baltijos kelio akcentą – brolišką susikibimą rankomis – teks pamiršti.

Vienas iš ministro A. Verygos sukurtų stebuklų, gydant ir saugant nuo Covid-19

Kalbant apie privalomas kaukes: reikia pastebėti reikalavimo dėvėti kaukes masiniuose lauko renginiuose racionalumą – prieš valdžios politiką nukreiptų akcijų ir renginių efektyvumas krenta kelis kartus dėl dviejų dalykų – privalomo kaukių dėvėjimo ir privalomos elektroninės dalyvių registracijos, jei jų skaičius yra planuojamai didesnis nei 300 žmonių.

Su kaukėmis bet koks masinis renginys tampa beveide mase, kurioje net filmuotoje medžiagoje sunku atpažinti joje dalyvaujančias asmenybes, – grupe be emocijų, be gyvybės ir kažkuria prasme atstumiančia minia, sudaryta iš neatpažįstamų veidų. Neatpažįstamų žiūrovams, bet ne valdžiai.

Vakar paskelbta prievolė (nuo rugsėjo 1-os) privalomai registruotis renginiuose elektroniniu būdu, jei jų dalyvių skaičius žada viršyti 300 žmonių –  jau gali būti vertinama, kaip siekis užkirsti kelią ne koronaviruso plėtrai, o laisvo žodžio sklaidai, gąsdinant renginio dalyvius galimu 14 dienų izoliacijos karantinu, jei vėliau būtų nustatyta (ar šiaip paskelbta), kad renginyje dalyvavo kas nors, ką NVSC įvardino kaip užsikrėtusį koronavirusu.

Vėliau visiems užsiregistravusiems renginio dalyviams galima būtų išsiuntinėti reikalavimą privalomai praeiti testus ir saviizoliuotis 14 dienų.

Klausimas – kas, žinodamas tokią tikimybę norės oficialiai registruotis pilietinėje akcijoje, nukreiptoje prieš politiką valdžios, kuri politiniais tikslais naudoja visuomenės nuomonės cenzūrą, maskuojamą esą siekiu saugoti tos pačios visuomenės sveikatą?

Ir čia ta valdžia, kuri tik ką garsiai skandavo šūkius už Baltarusijos tautos laisvę ir priėmė Seime rezoliuciją, skelbiančią, jog Lietuva nepripažįsta prezidentu Baltarusijos vadovo, diktatoriaus A. Lukašenkos ir reikalavo jam sankcijų už rinkimų rezultatų falsifikavimą, už represijas prieš laisvės ištroškusią  tautą.

Kai tuo tarpu savo pačios tautos laisvės nuolat gniuždomos prisidengiant medicininiais reikalavimais, kurie neužkardija viruso plėtros grėsmės, kas jau virsta farsu.

Jeigu kaukes, nežiūrint prieštaringų vertinimų jų nauda dar galima kažkaip pateisinti, kaip tuo figos lapu prisidengiant savo nuogybę – tai priverstinis lauko renginių dalyvių elektroninis registravimas jau skamba kaip totalus sekimas, piliečių gąsdinimas ir policinės valstybės elementas.

Tariamai laisvoje valstybėje. Tariamai kažkokiu būdu apsaugant mus nuo nuo infekcijos.  O gal nereikėtų tuo stebėtis, žinant kas vadovauja vyriausybei, ir iš kur, galimai, kyla šios iniciatyvos?

O, jei dar prisiminsime, kad net diktatoriaus A. Lukašenkos valdomoje Baltarusijoje nėra reikalavimo registruotis į mitingus surašant dalyvių duomenis – tai kokioje valstybėje gyvename mes?

Kur einame ir kas mes esame kaip piliečiai,  – jei patylomis ir nuolankiai sutinkame su mūsų teisių pažeidimais, net jei jie daromi, esą rūpinantis mūsų sveikata?

Mes ką, negalime patys pasirūpinti savo sveikata ir būti už ją atsakingi?

Ar mums reikia, kad mūsų pilietines laisves, apibrėžtas Konstitucijoje, apkarpytų „medikas” A. Veryga, mūsų „sveikatos” vardan?

Ir turbūt svarbiausias klausimas – koks vaidmuo mums labiausia prie širdies – laisvų, ir todėl visada kažkiek disidentų, ar viskuo nusivylusių ir nuolankių vergų.

Disidentus visada lydi vienoki ar kitokie praradimai.. vergus gi – vienas ištisas, viso gyvenimo praradimas.

P.S. Toks įspūdis, jog valstiečiai nori atsikratyti A. Verygos ir siekia, kad sekančioje kadencijoje jo nebeliktų valdančioje komandoje. Jei žinoma jie joje bus, kuo galima pradėti abejoti, matant kurlink viskas krypsta.  Taip stengtis nuteikti prieš save žmones lygioje vietoje – kai per mėnesį nuo mirtinos ligos mirė vos du žmonės, ir vienas iš jų virš 100 metų – vargu ar ministras A. Veryga tą sugalvojo pats. O gal kažkas sugalvojo tokiu būdu sunaikinti valstiečius prieš pat rinkimus jų pačių rankomis? – Tai būtų tikrai neeilinio mąstymo žmogus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 2 378

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Algirdas    -  2020-08-20, 22:11

    Tai ką siūlot daryti? Kažkaip ir vėl neužsekiau 🙂

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Rasa    -  2020-08-21, 10:36

    Stabdyti tu sorosiniu besmegeniu tapinoidu nelaisvės grandine.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Antanas    -  2020-08-21, 13:48

    Gal nelabai į temą, bet klausimėlis: Ar yra kur nors paskelbti tikri Baltarusijos rinkimų rezultatų klastojimo faktai? Tikri faktai, o ne spėlionės?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...