infa.lt

SAM primena apie PSD svarbą ir garantijas, kurios tikrovėje pasirodė ne tokios jau ir tvirtos

18 rugpjūčio
20:11 2020

PSD

Vilniaus gatvėmis kursuoja autobusas su informacija apie privalomąjį sveikatos draudimą (PSD) – Vilniaus teritorinė ligonių kasa (TLK) sostinės gyventojams ir svečiams primena apie jo garantijas ir naudą.

Vilniaus TLK kiekvienais metais skatina gyventojus atkreipti dėmesį į svarbius su PSD susijusius aspektus, pasitelkdama viešąjį transportą. Šiemet, kai sveikatos tema aktuali kaip niekada, gyventojams primenama, kad apdraustiesiems PSD užtikrina galimybę gauti iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto apmokamas sveikatos priežiūros paslaugas, vaistus ir medicinos pagalbos priemones.

PSDF biudžeto lėšomis yra apmokamos apdraustiesiems teikiamos būtinosios medicinos pagalbos, šeimos gydytojo ir gydytojų specialistų, odontologų, reabilitacijos bei prevencinių programų paslaugos, taip pat gydymas ligoninėse, jei apdraustieji kreipiasi į viešąją ar privačią gydymo įstaigą, kuri sudariusi sutartį su teritorine ligonių kasa dėl jiems reikiamų paslaugų. PSD neapdrausti asmenys (nemokantys PSD įmokos ar už kuriuos jos nemoka darbdavys arba valstybė) už medicinos paslaugas, išskyrus būtinąją pagalbą, turi susimokėti patys.

Vilniaus TLK taip pat primena, kad, norint gydytis ir dėl to neturėti nenumatytų išlaidų, svarbu būti tikriems, jog draudimas PSD galioja. Jo galiojimą būtina pasitikrinti esant gyvenimo pokyčių – baigus mokyklą ar studijas, pakeitus darbą, pradėjus dirbti savarankiškai ar kitais panašiais atvejais.

PSD galiojimą galima pasitikrinti Vilniaus TLK interneto svetainės skiltyje „Pasitikrinkite“ pasirinkus „Ar esate draustas (-a) privalomuoju sveikatos draudimu?“ arba kreipiantis į savo teritorinę ligonių kasą. Neapdrausti PSD gyventojai turėtų nedelsdami juo pasirūpinti.

infa.lt komentaras:

Pastaruoju metu žiniasklaidoje dažnokai skelbiama informacija apie tai, kad žmonės net ir metų metais mokėję PSD negauna gydymo paslaugų. Bent jau laiku. Vienų reikalaujama atlikti koronaviruso tyrimus, net nežiūrint į sudėtingą žmonių savijautą, o kai kurie tokios pagalbos gauti nespėjo, nes paprasčiausiai mirė. Įdomiausia, kad nei vienu, nei kitu atveju kaltų nebūna, iš ko galima spręsti, kad viskas vyksta pagal įstatymą. Tai, jei yra tokie įstatymai – apie kokias PSD garantijas galima kalbėti? Geriausiu atveju apie loteriją – jei pasiseks – jus priims ir aptarnaus laiku. Nepasiseks – ką gi.. tai juk loterija.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 190

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. juokas pro ašaras    -  2020-08-19, 08:45

    su tuo PSD. Juk tai paprasčiausias apiplėšimas, kai žmogus priverstas mokėti … net, jei neturi darbo, kažką paistant apie nemokamą gydymą, kai dažnai to gydytojo sulaukt negali, kai telefonu paburia ir viso geriausio. Tai Google gali geriau išburt, kam man toks gydymas? Ir dar mokamas… Mes savo mokesčiais išlaikome visą šią neefektyvią biurokratinę sistemą, vadinamą Sveikatos apsauga. Verygai laikas trauktis, vien draudimai iš jo pusės – tai ne politika.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar tokių tikėjotės pirmo turo Prezidento rinkimų rezultatų?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Tai

Kokie baisūs sutvėrimai tie seimavykai... daro ką nori, meluoja, nesiskaito su žmonių valia, Konstitucija. Realiai...

Gaila kad žurnalistai nepacituoja mums esminių priimto įstatymo nuostaų. Negaliu komentuoti tų citatų nematęs....

jeigu jiems negalioja referendumas, tai gal ir preziko rinkimai negalioja?...

net "objektyvieji" LT žurnalistai kai kalba apie šį konfliktą. sako. kad "Izraelio OKUPUOTOSE TERITORIJOSE" žydus...

Giliu įsitikinimu izraelio sionistus reiktu teisti iki gyvos galvos uz nusikaltimus, tiek vaiku nužudė, nera...

Rusija ne tik nacistinė, bet ir fašistinė. O lyginant su Izraeliu, tai ji 100 -...

HRV

Jei Rusija nacistine, tai koks tada Izraelis?...