infa.lt

Klaidos, kurių reikėtų vengti po treniruočių

05 rugpjūčio
14:10 2020

youtube stop kadras

Nors fiziniai pratimai yra veiksmingas ir naudingas būdas palaikyti gerą formą ir sveikatą, daugelis žmonių nepastebi kai kurių klaidų, kurias daro po treniruotės, rašoma raialyoum.com.

Žemiau pateikiami klaidų, kurias dažnai darome mankštos metu ar po jos, pavyzdžiai.

Nepaisome būtinybės sumažinti kūno temperatūrą

Melissa Leber, JAV Mount Sinai Hospital ligoninės ortopedijos ir greitosios medicinos pagalbos profesoriaus padėjėja, teigia: „Fizinio krūvio metu jūsų kūno temperatūra pakyla, o kraujagyslės plečiasi.

Jūsų kūnui po visko būtina sugrįžti į ankstesnę būseną, todėl gali šiek tiek svaigti galva, jei prieš dušą neatvėsinate kūno. Jei turite kūno rengybos treniruoklį, prieš baigdami treniruotę įsitikinkite, kad širdies ritmas nukrito iki 100 ar žemiau.

Ignoruojame tempimo pratimus

Norėdami sukurti maksimalų lankstumą, atlikite tempimo pratimus iškart po treniruotės. Pratimai sušildo raumenis ir tada jūs galite juos gerai ištempti, o tai galiausiai padidina kūno ir sąnarių lankstumą.

Prieš valgydami palaukiame kelias valandas

Organizmo atsistatymui labai svarbu pavalgyti dviejų valandų eigoje po treniruotės. Anot Alissa Rumsey, buvusios Mitybos ir dietologijos akademijos atstovės spaudai, angliavandeniai papildo mūsų raumenų sunaudotas energijos atsargas, o baltymai padeda atstatyti raumenis ir sumažinti jų skausmus.

Valgome iškart po treniruotės

Mankšta iš pradžių sumažina alkio pojūtį, tačiau vėliau dienos metu padidės alkio hormonų kiekis. Jei nuspręsite užkandžiauti valandos eigoje po treniruotės, tai pasekoje per trumpą laiką galite pavalgyti du kartus – tai padidins suvartotų kalorijų kiekį ir neleis pasiekti norimo mankštos efekto.

Geriame sultis iškart po mankštos

Pasak Alissa Ramsay, daugelis sulčių rūšių yra sulėtinto poveikio bomba, jose yra daug kalorijų ir paprastas cukrus, todėl patartin sumažinti sulčių, kurias geriate po treniruotės, kiekį.

Per daug pasitikime papildais

Maisto papildai, tokie kaip proteinų kokteiliai ir vitaminai, gali duoti priešingą poveikį. Pavyzdžiui, per didelis maisto papildų vartojimas gali padidinti spaudimą imuninei sistemai ir ją susilpninti, vietoje to, kad sustiprintų.

Geriau bus, jei baltymus ir vitaminus gausite iš natūralių maisto produktų, kuriuose nėra didelės šių medžiagų koncentracijos.

Vartojame per daug maisto

Po dienos sporto salėje galite pajusti energijos antplūdį ir panorėti suvalgyti ypač skanų patiekalą, kad apdovanotumėte save už gerą darbą.

Tačiau, jei pasiduosite šiai pagundai, galite pasekoje suvartoti daugiau kalorijų, nei jums reikia, ir tai paneigs visas jūsų pastangas sporto salėje.

Pasak Alissos Ramsay, 30 minučių treniruotės metu bus sudeginama tik 300 kalorijų, tuo tarpu suvalgytoje porcijoje jų gali būti daug daugiau.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 109

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. sport4u.lt    -  2021-05-02, 00:05

    Labai naudingi patarimai. Niekad nepagalvojau apie sultis. Ypatingai šviežiai spaustos juk atrodo vitaminų bomba, tikras gėris.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...

jau ir moteru,skelbia Ukraina,o mums - musu "svietejai" meluoja,kad Rusija! Beje,noriu pasveikinti ukrainiecius Europoje! Naujasis...

Nuolat stiprina kontrole,o vogti milijonus - kasdien lengviau!...