infa.lt

Krovinių ir žmonių vežėjų verslui – griežtesni ribojimai – per gerai gyvena

10 liepos
07:05 2020

 

Krovininių vilkikų eilė Lenkijos pasienyje

Šiandieniniame Vyriausybės posėdyje pritarta Susisiekimo ministerijos siūlytam projektui pakeisti administracinių nusižengimų kodekso 455 straipsnį. Jeigu pakeitimams pritars LR Seimas, jie turėtų įsigalioti nuo šių metų spalio 1 d., o jų tikslas užtikrinti, kad keleivius ar krovinius vidaus bei tarptautiniais maršrutais vežantys vežėjai laikytųsi darbo ir poilsio laiko režimo bei duomenų, perkeltų iš skaitmeninių tachografų ir vairuotojų kortelių teikimo tvarkos.

Iki šiol nebuvo numatyta administracinė atsakomybė už duomenų perkėlimą iš skaitmeninių tachografų arba vairuotojų kortelių nustatytu periodiškumu bei šių duomenų teikimo tvarkos nesilaikymą, todėl nebuvo įmanoma vykdyti pakankamos kontrolės, ar įmonės užtikrina vairuotojams darbo ir poilsio režimą. Iki įsigaliojant įstatymo pakeitimams administracinė atsakomybė yra taikoma pagal trūkstamas dienas arba vairavimo ir poilsio režimo pažeidimus, išreikštus procentais nuo atitinkamų patikrintų dienų įmonėje.

Įsigaliojus įstatymo pakeitimams vairuotojų darbo ir poilsio laiko režimo pažeidimai bus klasifikuojami pagal jų sunkumą, t.y., kokį pavojų gyvybei ar sunkius sužalojimus jie gali sukelti. Šie pažeidimai skirstomi į sunkiausius, labai sunkius ir sunkius. Taip pat vairuotojų režimo pažeidimai bus diferencijuojami ir pagal numatomą pažeidimų dažnį. Administracinė atsakomybė taikoma už vieną ar daugiau sunkiausių, tris ar daugiau labai sunkių ir šešis ar daugiau sunkių vairuotojo darbo ir poilsio režimo pažeidimų. Už nesunkius vairuotojo padarytus nusižengimus įmonės atsakingam asmeniui administracinė atsakomybė nebus taikoma.

„Įstatymo pakeitimai numato, kad kiekvieno vairuotojo darbo ir poilsio režimo pažeidimai per visus kalendorinius metus bus vertinami individualiai, tad vežėjų įmonės turės geresnes sąlygas siekti, kad tokie pažeidimai nesikartotų. Numatyta atsakomybė už periodiškai nenuskaitomus ir nepateiktus duomenis vežėjų įmones skatins veikti sąžiningai ir skaidriai“, – sako susisiekimo ministras Jaroslav Narkevič.

Už įvairius vežėjų darbo ir poilsio režimo pažeidimus nustatytos baudos nuo trijų šimtų iki dviejų tūkstančių eurų.

infa.lt replika:

Vyriausybė, matomai, įsivaizduoja, jog Lietuvos vežėjai gyvena čia rojaus sąlygomis, jei tikisi galinti spausti juos be galo, net neatsižvelgdama į naujojo Mobilumo paketo iš ES pusės ribojimus mūsų vežėjams. Toks įspūdis, jog kažkas labai nori iškelti mūsų vežėjų verslą iš Lietuvos, kvailai įsivaizduojant, jog čia jiems geriausia iš visos ES.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 153

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. pilnų krovinių gabenimas    -  2020-08-29, 21:46

    Suprantama ir kompaniju atstovu pozicija, taciau vairuotojams, vezantiems krovinius, tikrai turi buti sudarytos salygos pakankamam poilsio laikui. Tik manau galima susitarti ir geranoriskai, be grieztu sankciju ir draudimu, tiesiog musu salyje kazkodel priimtina eiti butent nuobaudu keliu

    Atsakyti į šį komentarą
  2. kaina    -  2020-11-29, 16:12

    Na, tai nuolatine diskusija – valstybei atrodo, jog per gerai, o verslininkams – kad valstybe pernelyg spaudzia. Manau turi buti diskusija tarp abieju sektoriu ir priimami ne vienalasiski sprendimai

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....