infa.lt

Huawei ir ZTE uždraustos JAV visiems laikams, kaip grėsmė nacionaliniam saugumui

02 liepos
17:39 2020

 

Huawei

JAV federalinė ryšių komisija oficialiai paskelbė, kad „Huawei“ ir ZTE kelia grėsmę JAV suverenumui. Kinietiška įranga, kuri buvo aktyviai naudojama kaimo vietovėse diegiant 5G tinklus, artimiausiu metu turėtų būti išmontuota ir pašalinta.

Regioniniai ryšių tiekėjai montavo „Huawei“ ir ZTE įmonių 5G įrangą, pagrindinai kaimo vietovėse, naudodamiesi pelningomis pardavėjų iš Kinijos technologijomis.

Nauja FCC deklaracija draudžia JAV įmonėms skolintis 8,3 milijardo dolerių iš valstybinio fondo, siekiant įsigyti įrangos iš Kinijos kompanijų. Jeffrey Starksas, FCC komisaras, teigė, kad JAV tinkluose vis dar yra „nepatikimos įrangos“, tačiau Kongresas skirs lėšų įrengti naujai įrangai.

„Mes negalime ir neleisime, kad Kinijos komunistų partija pasinaudotų tinklo pažeidžiamumu ir keltų pavojų mūsų ypatingos svarbos ryšių infrastruktūrai“, – sakė ryšių komisijos pirmininkas Ajit Pai.

Federalinės komisijos nariai mano, kad „Huawei“ ir ZTE savo įrangą naudoja šnipinėjimui JAV teritorijoje. Komisija gavo naujų įrodymų, kad abi bendrovės naudoja savo įrangą neteisėtam informacijos nuskaitymui, po ko perduoda gautus duomenis Kinijos žvalgybai. „Huawei“ ir ZTE atstovai eilinį kartą paneigė šiuos kaltinimus.

Donaldo Trampo administracija ragina ir kitas šalis atsisakyti „Huawei“ paslaugų. Australija ir Japonija sutiko ir pasekė JAV pavyzdžiu. Indija taip pat svarsto galimybę blokuoti, atsižvelgiant į santykių su Kinija pablogėjimą dėl sienų konflikto, tačiau galutinio sprendimo dar nepriima. Tokiomis aplinkybėmis Britanija išsiskiria – ji nepaklausė JAV patarimų ir pasirinko „Huawei“ kaip pagrindinį 5G technologijų tiekėją.

2019 m. gegužės mėn. JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) pasirašė dekretą, draudžiantį JAV įmonėms naudoti telekomunikacijų įrangą, keliančią grėsmę JAV nacionaliniam saugumui. „Huawei“ buvo viena iš pirmųjų bendrovių, įtrauktų į juodąjį sąrašą, tačiau keletą kartų gaudavo atidėjimą ir daugiau nei metus veikė neapibrėžtoje padėtyje. Dabar „Huawei“ prarado paskutinę galimybę bendradarbiauti su „Google“, „Qualcomm“, „Broadcom“ ir „Intel“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 162

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...