infa.lt

Birželio 22 išvakarėse homoseksualai Kijeve apkarstė LGBT simbolika statulą „Tėvynė“

22 birželio
19:02 2020

Rodina-Matj statula

Birželio 21 dieną LGBT aktyvistai Kijeve surengė virtualų lygybės Maršą, tačiau jie vis tik peržengė interneto ribas. Ir kaip tai dažnai būna – pasistengė išsišokti.

Kaip rašo „Strana“, virš garsiojo paminklo, skirtą pergalei Antrajame pasauliniame kare, drono pagalba jie pakabino seksualinių mažumų vaivorykštės spalvų vėliavą ir pakabino ją taip, kad vėliava plevėsuotų ant monumento kalavijo.

„Tėvynė-motina už lygybę visiems! Didžioji LGBT + vėliava dabar plevėsuoja virš viso Kijevo“, -pakomentavo„ Kiev pride“ kampanijos organizatoriai „Facebook“ tinkle.

„Mama gali priimti savo vaikus bet kokiais. Mama juos supras. Nes ji myli. Tuo pačiu būdu Ukraina turi priimti kiekvieno žmogaus pasirinkimą – kuo ir kaip būti. Tame ir slypi lygybė, pagarba, tolerancija. Visuotiniu supratimu, tai yra meilė. Apie tai mes priminėme kartu su „Kiev Pride“ ir Ukrainos „Dronarium“, simboliškai skraidindami vaivorykštės vėliavą danguje šalia paminklo “, – performanso prasmę aiškino kūrėjai.

Kita šios iniciatyvos rėmėja buvo visuomeninė organizacija „Kyiv pride“, rengianti kasmetinius gėjų pasididžiavimo paradus Kijeve ir finansuojama Vakarų dotacijomis, įskaitant Soroso „Atgimimo“ fondą. Tarp kitų „Kiev Pride“ partnerių yra JAV, Kanados ir Norvegijos ambasados.

Pasak leidinio, tradiciškai Kijevo LGBT paradai Ukrainoje susiduria su nuožmiu dviejų grupių pasipriešinimu – tai yra kraštutiniai dešinieji ir stačiatikiai. Tačiau išpuolis prieš Tėvynę užkabino ne juos, o tuos, kurie niekada netrukdė LGBT eitynėms – žmonėms, kurie gerbia pergalės Antrojo pasaulinio (Didžiojo Tėvynės) karo atminimą.

Žmonės į paminklą Tėvynei-Motinai įtraukia kitą prasmę – saugoti ne seksualines mažumas, o Tėvynę. Tačiau daugiausiai pasipiktinimo internete sukėlė tai, kad akcija buvo surengta birželio 22-osios, tragiškos 1941 m. Vokietijos puolimo prieš Sovietų Sąjungą dienos, išvakarėse.

„Kiev pride“ vaizdo įrašo komentaruose yra daug pasipiktinusių pasisakymų: „Ar dar geresnės dienos sau surasti negalėjote? Rytoj yra 22-oji diena. Labai negražus ir nepagarbus gestas. Tai dar reikia sugebėti sukelti prieš save dar didesnę antipatijąs veiksmais būtina sugebėti pritraukti dar didesnę antipatiją. Ar tikrai jūsų tikslas yra sukurti teigiamą LGBT žmonių įvaizdį, o ne atvirkščiai?“

Ir po to draugai su atitinkamais nuokrypiais stebisi, kad jų nesupranta. O kartais net pakankamai jiems skausmingai nesupranta. Žodžių trūksta. Ir tai yra birželio 22 dienos išvakarėse! Buvo sunku labiau įskaudinti žmones. Net jei rytoj jie pritvirtins savo vėliavą prie Šv. Sofijos katedros kryžiaus“, – situaciją pakomentavo parlamentaras Olegas Vološinas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 404

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...

Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...