infa.lt

Pabrėžiant groteskišką nelygių aukų prigimtį turtingi amerikiečiai pandemijos metu papildė savo turtą 434 mlrd dolerių

23 gegužės
08:00 2020

Milijardieriams nebaisios jokios pandemijos

„Tuo metu, kol milijonai rizikuoja savo gyvybe ir pragyvenimo šaltiniais, būdami pirmosios pagalbos teikėjais ir dirbdami pirmosiose eilėse, šie milijardieriai gauna naudą iš ekonomikos ir mokesčių sistemos, kuri suderinta taip, kad nukreiptų turtus į viršų“, rašoma commondreams.org portale.

Amerikos milijardierių bendra grynoji turto vertė nuo kovo 18 iki gegužės 19 dienos padidėjo 434 milijardais dolerių, o koronaviruso pandemija nusinešė dešimtis tūkstančių žmonių gyvybes ir nusiaubė JAV ekonomiką, palikdama daugiau nei 30 milijonų be darbo.

Tai rodo nauja analizė, kurią ketvirtadienį paskelbė amerikiečiai už mokesčių teisingumą (ATF) ir Politikos tyrimo instituto (IPS) pavadinimu „Pasakojimas apie dvi krizes: Milijardieriai gauna naudą, kai darbuotojai jaučia pandemijos skausmą“.

Ataskaita rodo, kad penki turtingiausi JAV milijardieriai – Jeffas Bezosas iš „Amazon“, Billas Gatesas iš „Microsoft“, Markas Zuckerbergas iš „Facebook“, Warrenas Buffettas iš Berkshire Hathaway ir Larry Ellisonas iš „Oracle“ – išvydo, kad jų bendras turtas išaugo 75,5 mlrd. dolerių nuo kovo 18 d. iki gegužės 19 d., šoktelėjęs 19 proc.

ATF ir IPS nurodo kovo 18 d. kaip „apytikslę pandemijnio uždarymo pradžios datą, kai buvo įvesta dauguma federalinių ir valstijų ekonominių apribojimų“.

Turtingiausio pasaulio žmogaus Bezoso turtas per du mėnesius padidėjo beveik 35 milijardais dolerių. Net ir tuo metu, kai Bezoso turtas ir toliau auga, praėjusią savaitę „Amazon“ paskelbė, kad kompanija nepratęs $2-valandinio darbo užmokesčio priedo sandėlio darbuotojams pasibaigus gegužei.

„Pandemija atskleidė mirtinas milžiniško atotrūkio Amerikos turtuose pasekmes, o milijardieriai yra ryškus tos ekonominės nelygybės simbolis“, – sakoma ATF vykdomojo direktoriaus Franko Clemente’o pranešime.

IPS nelygybės programos direktorius Chuckas Collinsas teigia, jog „milijardierių turto prieaugis per pasaulinę pandemiją pabrėžia groteskišką nelygių aukų prigimtį“.

Tuo metu, kol milijonai rizikuoja savo gyvybe ir pragyvenimo šaltiniais, būdami pirmosios pagalbos teikėjais ir dirbdami pirmosiose eilėse, šie milijardieriai gauna naudą iš ekonomikos ir mokesčių sistemos, kuri suderinta taip, kad nukreiptų turtus į viršų“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 126

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Algirdas    -  2020-05-23, 13:51

    Filantropija pelninga. Geitsas, Buffetas ir Sorošas jumis pasirūpins netgi tuo atveju jeigu jūs nenorite. Nieko asmeniško, tiesiog filantropija labai pelninga.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. LTvsES    -  2020-05-25, 21:20

    LT Vs. ES = Molekulines biologijos specialiste lietuvoja uzdirba 800 EUR, o Olandijoja 4000 EUR ! Daugiu tokiu palyginimu. TV laida ar Video bloga noreciu sukurti vazinedama po ES 😀 ir paliginti LT vs ES !

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...