infa.lt

Švyturys rūke: britų veteranui, su vaikštynėmis surinkusiam virš 32 mln svarų gydytojams, suteiktas riterio titulas

22 gegužės
08:04 2020
Tom Moore

REUTERS

Jos Didenybė Elžbieta II suteikė riterio titulą Antrojo pasaulinio karo veteranui Tomui Moore’ui, kuris britų gydytojams surinko daugiau nei 32 milijonus svarų. Pašventimo ceremonija, kurią karalienė tradiciškai rengia asmeniškai, buvo atidėta iki rudens.

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas pasiūlęs Murą pakelti į riterius teigė, kad veteranas pademonstravo šaliai „švyturio šviesą koronaviruso rūko metu“.

Kai Moore’as sužinojo, kad jam bus suteiktas riterio titulas, pirmoji jo reakcija buvo žodžiai: „To negali būti”. Jis sakė esąs labai laimingas ir nustebęs, kad taip nutiko jam. Jis pridūrė, kad karalienė Elžbieta II ir ministras pirmininkas jam daro neįtikėtiną garbę.

Moore’as tapo plačiai žinomas balandžio viduryje, kai paskelbė JustGiving platformoje lėšų rinkimo gydytojams maratoną. Jis norėjo surinkti vos tūkstantį svarų kaip padėką medikams ir slaugytojams, kurie juo rūpinosi gydydami klubo sąnario lūžį.

Mainais už aukas Moore pažadėjo 100 kartų vaikštynių pagalba apeiti savo mažą sodą, kai jam sukaks 100 metų. Spauda atkreipė dėmesį į iniciatyvą, o norima suma buvo surinkta jau sekančią dieną.

Moore’as tapo nacionaliniu didvyriu, o aukų kiekis sparčiai augo. Kai veteranas apėjo paskutinį ratą, jo sode stovėjo garbės sargyba.

Per savo šimtąjį gimtadienį, balandžio 30 d., veteraną pagerbė visa Didžioji Britanija.

Tom Moore 100 metų

REUTERS/Toby Melville

Kaip dovana kapitonui Moore’ui buvo suteiktas pulko garbės vado paaukštinimas, o virš Moore namų surengė iškilmingą skrydį karališkųjų oro pajėgų „Spitfire“ ir „Hurricane“ naikintuvai iš memorialinės „Mūšis už Britaniją“ grandies.

Atskirai veteraną pasveikino Gynybos departamentas ir Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas. Per dieną Tomas Moore’as gavo daugiau nei 140 tūkstančių sveikinimo atvirukų, tarp kurių buvo ir atvirukas nuo karalienės Elžbietos II .

Be to, Karališkoji pašto tarnyba šalia jo namų įsteigė vardinę pašto dėžutę, buvęs Didžiosios Britanijos kriketo komandos kapitonas veteraną Moore’ą paskyrė nacionalinės komandos garbės žaidėju, Didžioji Vakarų geležinkelio įmonė pavadino tarpmiestinį traukinį Moore garbei – ant lokomotyvo buvo išpiešta „kapitonas Tom Moore“ ir Moore atvaizdas su vaikščiojimo įtaisu. Krovininio geležinkelio įmonė „GB Railfreight“ žada pavadinti 129 tonų šilumvežį Moore garbei.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 111

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...