infa.lt

Algimantas Rusteika. Įtampą žūt būt reikia išlaikyti

18 gegužės
09:30 2020

Algimantas Rusteika

Niekada pasaulio didiesiems neatsiveria tokios galimybės, kaip per karą ir marą, iš dangaus tykiai krintant tuščių pinigų manai. Ir valdžia, ir opozicija susiriesdama stengiasi panaudoti situaciją savo interesams.

Tam tikru mąstu tai natūralu, tačiau pas mus ribos peržengtos ir tragedija jau virsta komedija. O gal manot, kad tie, kurie šitiek metų melavo ir dirbo sau, dabar staiga atsivertė ir dėl pandemijos jiems išdygo angelo sparneliai?

Štai, konservatnikų perversmininkų išsvajotojo sveikatos ministro V.Kasiulevičiaus pranašauta apokalipsė neįvyko. Ir jis kažkaip taip atsitiktinai pradingo iš manipuliuotojo ekranų. Matyt, taip netyčia iš didelio specialisto pasidarė nebedideliu.

Pirmoji banga praėjo. Bet Aukštas ir Gražus, tyliai pratupėjęs pirmąją bangą (k)rūmuose, įspėja – neatsipalaiduokim! Nes jei ateis antra banga, bus galima sakyti, kad sakiau, o jei neateis – tai vis tiek visi užmirš, ką sakiau. Nors niekas jau ir taip nebesiklauso, ką sakai.

Iš pradžių, kol kaukių trūko, jų nereikėjo, nes jos nuo nieko neapsaugojo ir buvo bevertės. Po to, kai kaukių prisivežėm milijonais, jos staiga ėmė nuo visko apsaugoti, jų prireikė ir patapo baisiai vertingos. O dabar, kai sergančių avelių daugiau negu tuo momentu, kai kaukės staiga pasidarė būtinos ir ėmė apsaugoti, jos ir vėl pasidarė nebebūtinos.

Beje, apie sergančias aveles. Iš to pusantro tūkstančio – net penkių šimtų nėra sergančių. Bet gal daug, gal mirtim vaduojasi? Taigi ne, ligoninėse tik aštuonios dešimtys, kiti tupi sau namie ir žiūri, kaip viskas baisu per teliką. Nes pas mus užsikrėtęs reiškia ir sergantis, net jei nieko nejaučia.

Iš 55 aukų praktiškai visi mirusieji vyresni kaip 65 metų, tik 6 keleriais metais jaunesni. Ir visi iš rizikos grupių, su ilgiausiais sąrašais mirtinų ligų. Ir mirė ne nuo viruso, o su virusu, bet rašom, kad nuo viruso, nes skrodimų beveik nedarom – kam jų reikia, jei gali parašyti ir taip.

Jeigu lapės pjauna vištas, protingas šeimininkas jas uždaro į tvartą ir saugo. Pas mus į tvartus uždarė visus. Galėjom smagiai stebėti per MGB TV ekonominio susideginimo kronikas ir jaustis dėl visko kalti. Svarbiausia, paskųsk kaimyną, o jei turi abejonių, įsijungia mirtinas, neatremiamas argumentas – tau senukų negaila.

Seniai seniai pamiršti PSO grafikai, kalbos apie tai, kad karantinu siekiama tik sulėtinti epidemiją, “suplokštinti kreivę“, kad sveikatos apsaugos sistema atlaikytų. Kreivė seniai plokščia kaip stalas, intensyvios terapijos skyriai tušti laukia nesulaukia ligonių, kurių kaip nėra taip nėra.

Kiek ten turim intensyvios terapijos ir reanimacijos lovų, kvėpavimo aparatų – tūkstantį ar su nesančio D.Grybauskaitės fondo ir tapinoidų pirkiniais jau tūkstantį du šimtus? O kiek gi tų intensyviai ir reanimacijose gydomų? Ogi net 9 (devyni).

Tačiau isterija tęsėsi, tarsi būtų užsimota panaikinti virusą, nuo kurio gydymo nėra, kas iš principo neįmanoma. Per Velykas nemokami manevrai, kaip įvesti karo padėtį, blokpostai keliuose kaip Čečėnijoje, nors kas norėjo išvažiavo kur norėjo iki blokpostų. Bet policinės valstybės pajėgos apmokytos, prakuto ir po to vis drąsiau siautėjo pamiškėmis gaudydami bekaukius.

Kaipgi, juk rinkimai artėja. Jei valstiečiai nugalės virusus – gal išlaikys valdžią, tai vienintelis jų šansas, todėl tęs karantiną iki žiemos, būkit ramūs. Bus ir antroji banga, net jei jos nebus, pavarys tyrimų dešimtimis, šimtais tūkstančių ir suras. Nes įtampą žūt būt reikia išlaikyti iki spalio 11, kitaip reitingai nuleips. Kitų kozirių dabar nėra, reikia pasaulio pabaigos ir pabuvimo išgelbėtojais. Palangoj temperatūrą paplūdimy matuos iš dronų ir skaičiuos poilsiautojus, gal dar kokius gardus sukals.

Opozicijai reikia, kad būtų kuo blogiau, nes kitaip jiems nebūna geriau. Atrodo, užpirktų mišias Vatikane už mažytę avariją Astravo AE, kad galėtų rėkti, kokie buvo teisūs, nes jau visi net tolimiausiuose kaimuose mato, kokie jie kvailiai ir neteisūs. Vis suka galvas, kaip parodyti, jog valstiečiai negeri. Tik parašyk apie kokią valdžios nesąmonę į feisbukus – kitą dieną tą jau loja.

Kaip jiems besisektų tarpusavio kovos, bendras tikslas pasiektas. Visuomenė įbauginta, policinė valstybė sustiprėjo, skaičiuoja lojalumo dividendus ir svajoja apie naujus kontrolės mechanizmus. Žmonės supriešinti, susiskaldę ir pikti, ką ir reikėjo įrodyti. Vyksta aršios virusistų ir antivirusininkų kovos.

Dėl vieno tik būkit ramūs – apie mus čia niekas negalvojo ir negalvoja. Tautos viršūnėms rūpi tik momentas, kada valdiškas tušinukas valdiškoje būdelėje užbrėš kryžiuką ant valdžios biuletenio. Kad tie, kurie jus dulkino, ir toliau galėtų jus dulkinti. Jei tą suvoksit – suprasit viską, ką ir kodėl jie kalba ir daro.

šaltinis: kaunoforumas.com

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 226

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....