infa.lt

Europa – gyvenimas po karantino. Beveik kiekviena naujiena pasibaigia mintimi apie visuotinės vakcinacijos būtinybę

11 gegužės
11:33 2020

Moterys su kaukėmis - Lietuva

Po 56 karantino dienų gegužės 11 d. Prancūzija palaipsniui panaikina savo izoliacijos priemones, praneša euronews.

Milijonams gyventojų tai reiškia grįžimą į darbą ir naudojimąsi viešuoju transportu. Pareigūnai ir ministrai išvakarėse išvyko į patikrinimą stotyse.

Profilinio skyriaus vadovė Elizabeth Bourne teigė: „Paryžiuje ir priemiesčiuose organizuoti darbą nėra taip paprasta, nes tai yra tankiausiai apgyvendintas šalies regionas, kuriame gyvena penki milijonai žmonių, o mes ketiname penkis kartus sumažinti kiekvienos transporto priemonės keleivių skaičių“.

Kaukių dėvėjimas tapo privalomu, o metro ir geležinkelio stočių aikštelėse statomi aparatai reguliariai rankų dezinfekcijai. Valdžia perspėja, kad augant užsikrėtimų skaičiui, vėl bus naudojamos karantino priemonės.

Graikijoje, kaip ir Prancūzijoje, atidaromos vaikų ir ikimokyklinės įstaigos, tačiau skirtingai nei Prancūzijoje, kur vidurinių mokyklų moksleiviai dar nepradėjo studijų, šiemet abiturientai grįžta į klases, tačiau ne kiekvieną dieną, – pamokos bus vykdomos pamainomis.

Ispanijoje atidaromos barų ir kavinių terasos, tačiau patalpos kol kas jos bus uždarytos. Visiškas maitinimo įstaigų veikimas turėtų būti atnaujintos tik po mėnesio.

Didžiojoje Britanijoje, kur mirusių nuo koronaviruso skaičius priartėjo prie 32 tūkst., valdžia labai pamažu pradeda silpninti izoliavimo priemones.

Vokietijoje izoliacija buvo sušvelninta prieš savaitę, infekcijų skaičius iškart padidėjo, tvirtina euronews, – apie tai, kad tokia situacija įmanoma, pabrėžė Roberto Kocho instituto vadovybė, aiškiai pareikšdama, kad būtinai bus antra epidemijos banga.

Ekspertai sutinka – vienintelis dalykas, kuris padės išvengti naujo pandemijos protrūkio planetoje, yra imunitetas, kuris įgyjamas naudojant būsimą beveik visuotinę vakcinaciją.

infa.lt primena, jog Lietuva skyrė 100 000 eurų CEPI koalicijai vakcinos gamybai: https://infa.lt/45382/lietuva-100-tukstanciu-euru-prisides-prie-pasaulio-valstybiu-kuriant-vakcina-nuo-covid-19/

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 109

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...