infa.lt

„Azartiniai lošimai nėra blogis savaime”, – teigia Mykolas Majauskas

28 balandžio
13:49 2020

M. Majauskas

Seimo narys Mykolas Majauskas, priklausantis konservatoriais save vadinančiai partijai, jau yra išgarsėjęs, kaip aktyvus kovotojas Seime už kanapių legalizavimą. Faktiškai viskas, kas nuveikta šia kryptimi, įteisinant kanapes – yra nuveikta šio Seimo nario dėka. Šiuo metu M. Majauskas aktyviai įsijungė į kovą už azartinių lošimų pramonės gyvavimą, ko rezultatus sužinosime praėjus kiek laiko:

Šiandien Seimo posėdyje pritarta Seimo nario Mykolo Majausko siūlymui azartinių lošimų reklamose įspėti apie lošimų keliamas rizikas. Ši pataisa parengta atsižvelgiant į Lietuvoje sparčiai augančią azartinių lošimų rinką bei reikšmingai didėjantį probleminių lošėjų skaičių.

„Azartiniai lošimai nėra blogis savaime, tačiau vykstant šio sektoriaus plėtrai, svarbu gebėti kontroliuoti su tuo susijusias rizikas ir mažinti neigiamas pasekmes. Šiandien Seime buvo priimta dar viena pataisa, virtusi konkrečiu darbu – įspėti visuomenę apie galimus azartinių lošimų pavojus”, – teigia Mykolas Majauskas.

Lošimų priežiūros tarnybos duomenimis prašymų savanoriškai apriboti savo galimybę lošti šiuo metu per mėnesį gaunama tiek, kiek anksčiau būdavo gaunama per visus metus – 510 prašymų pateikta vien praėjusių metų gruodžio mėnesį. Tuo tarpu 2019 metais prašymų gauta tiek, kiek per visą savanoriškos programos 13 metų gyvavimo laikotarpį – 5079. Seimo narys Mykolas Majauskas pažymi, jog tokie skaičiai rodo žaibiškai didėjantį azartinių lošimų sukeliamų problemų mastą, kurio negalime ignoruoti.

Parlamentaras mano, kad siekiant efektyvios priklausomybių nuo lošimų prevencijos būtina taikyti ne tik draudimo, bet ir šviečiamąsias priemones: „Draudimai ir apribojimai nėra efektyvūs, jeigu visuomenė, o ypač jaunimas, nėra informuojami apie neigiamas azartinių lošimų pasekmes. Azartiniuose lošimuose dalyvauti ketinantis asmuo turi žinoti, kokias problemas jam ir jo šeimos nariams gali užtraukti neatsakingas žaidimas“.

Socialiai atsakingos lošimų reklamos praktika jau yra plačiai taikoma eilėje Europos šalių: Belgijoje paprastai naudojamas užrašas „Lošk subalansuotai“, Čekijoje – „Dalyvavimas lošimuose gali būti pavojingas“, Italijoje – „Lošimai gali sukelti priklausomybę“, Prancūzijoje – „Lošimai kelia riziką: skolos, priklausomybė ir pan.“, Vokietijoje – „Nelošk tiek, kad taptum priklausomas“, Ispanijoje – „Lošk atsakingai“, Šveicarijoje – „Kad lošimas liktų žaidimu“.

Šiandien priimta įstatymo pataisa įsigalios nuo 2020 m. liepos 1 d.

infa.lt komentaras:

Tokie įspėjimai jau įklimpusiems į lošimus žmonėms būtų kaip uodo zysimas drambliui, panašiai, kaip įspėjimai ant cigarečių pakelių ar įrašai apie alkoholio žalą alkoholikams. Bet, kaip dėmesio atitraukimo priemonė nuo radikalesnių draudimų azartinių lošimų atžvilgiu – labai gerai pačiai lošimo industrijai – esą priemonių imtasi, žmonės įspėjami. Ar tie įspėjimai kabotų ant pačių lošimo salonų įėjimų užrašyti milžiniškoms raidėmis? Kaip ta reklama, kuria į juos viliojami žmonės?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 151

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....