infa.lt

Gabrieliaus Landsbergio pranešimas: „Vien draudimų nebeužtenka, reikia veikiančio plano ateičiai”

22 balandžio
11:49 2020

Rytoj opozicija inicijuoja nenumatytą Seimo posėdį, kurio metu bus sudarytos sąlygos medikų ir nukentėjusio nuo pandemijos verslo atstovams, ekspertams viešai, iš Seimo tribūnos, išsakyti savo poziciją dėl itin sudėtingos situacijos ir iššūkių, kuriuos dėl pandemijos patiria valstybė ir atskiri sektoriai.

Ketvirtadienio Seimo posėdyje numatyta opozicinė darbotvarkė ir Vyriausybės valanda, kurios metu Vyriausybės nariai atsakys į parlamentarų klausimus. Taip pat dėl rezonansinių klausimų – premjero gatvės asfaltavimo, valdžios testavimosi ir vėlavimo įgyvendinti ekonomikos skatinimo planą.

„Visuomenės ir ekspertų balsas šios dienos situacijoje itin svarbus. Draudimai ir karantinas suveikė trumpuoju laikotarpiu. Tačiau dabar valstybė turi žengti žingsnį pirmyn – vien draudimų nebeužtenka. Tai matome ir girdime visi. Privalome žinoti, kaip gyvensime toliau, privalome labai aiškiai matyti ir įvertinti, kokią turime situaciją šiandien sveikatos sistemoje, kokie iššūkiai mūsų laukia artimiausiu metu ekonomikoje ir kaip mes su šita situacija tvarkysimės. Labai svarbu išgirsti ir Vyriausybės narių atsakymus į konkrečius ir kritiškus klausimus – nuo Upės gatvės asfaltavimo iki priedų ministro Aurelijaus Verygos patarėjams. Pastarąjį mėnesį tokios galimybės nebuvo, o mes vis dar esame parlamentinė valstybė“, – sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Seime seniūnas Gabrielius Landsbergis.

TS-LKD frakcija rytdienos posėdžiui teikia įstatymo projektus dėl reprezentacinių ir parlamentinių išmokų sustabdymo, didesnės paramos nukentėjusiems dėl krizės ir didesnių išmokų patekusiems į prastovas, siejant su turėtu atlyginimu, kad būtų išlaikomos darbo vietos (nekuriant paskatos eiti į darbo biržas), tikslinamas įstatymas, kurio taikyme išryškėjo problemos (išmokos negauna savarankiškai dirbantieji, jei turi darbinius santykius, nors darbinių pajamų nėra).

Rytdienos posėdyje taip pat bus taip pat sprendžiama dėl parlamentarės Irinos Rozovos apkaltos.

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 104

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai ir yra mums visiems per prievarta stumiamos "vakaru vertybes". O is tikruju, tai zmogiskuju...

Jus 100 proc. teisus....

Tai tegul seimas parodo pavyzdį, visi seimūnai į Ukrainą ir kuo greičiau...

smulki info apie tikruosius pasaulio šeimininkus: web.archive.org/web/20211227085927/http://chuckmaultsby.com/index.html...

Pasirengęs siųsti ją na..ui, bet jos orientacija abejotina…gali neiti....

Mano manymu, ji visiška idiotų. Va kas įvyksta, jai prie valdžios prileidžiamos bevaikės senmergės. Jai...

Kad sankcijos yra ne Rusijai, bet tiems durneliams, kurie jų laikosi......