infa.lt

Europos komisija: „Europos Sąjungos maisto saugos sfera – prioritetas“

13 balandžio
12:29 2020

youtube stop kadras

Tokių tuščių parduotuvių lentynų Prancūzijoje, iš kurių buvo šluojami ilgai galiojantys maisto produktai, pavyzdžiui, makaronų, grūdų ir kruptų gaminiai, nebuvo matyta nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos, rašo euronews.

Valdžia padarė viską, kad užtikrintų gyventoju, jog produktų ar kitų būtiniausių prekių nepritrūks, ir prancūzai dėl to neturėtų jaudintis.

Prancūzijoje maisto netrūksta, ir Prancūzija nejaus deficito tame, kas liečia maistą. Kartu su Žemės ūkio ministerijos vadovu mes sudarėme strategiją, leidžiančią beveik karinės mobilizacijos visų tų, kurie rūpinasi derliaus nuėmimu, saugojimu ir perdirbimu dėka, pasakyti dabar, kad piliečiams epidemijos metu yra visiškai užtikrintas maisto ir kitų būtiniausių dalykų tiekimas.
Bruno Le Meras
Prancūzijos ekonomikos ministras

Ekonomikos ministerijos vadovo žodžius palaikė visų didelių prekybos tinklų vadovai sakydami, kad maisto atsargų, net jei sustotų visa šalis, pakaktų bent jau iki birželio pabaigos.

Tačiau ne visi gali pasigirti tokiu optimizmu.

Vokietijai reikalingos darbo rankos, norint surinkti greitai bręstantį derlių – visų pirma tai susiję su pavasarinėmis daržovėmis ir uogomis, šparagais ir braškėmis.

Todėl sezoniniai darbuotojai iš tokių šalių kaip Rumunija ir Bulgarija važiuoja padėti vokiečiams.

Europos Komisija jau pareiškė, kad viskas, kas susiję su maisto tiekimu ES gyventojams, šiuo metu laikoma prioritetine sritimi, todėl kontrolė prie Bendrijos sienų yra švelninama, kai eina kalba apie ES valstybėms narėms tiekiamas tokio pobūdžio krovinius iš trečiųjų šalių.

Išsakyta nuomonė, kad samdant laikinus darbuotojus derliui nuimti, draudimą atvykti į Europos Sąjungą tokiu atveju galima sušvelninti.

Šalys turėtų parengti taisykles, pagal kurias samdomi darbuotojai ir užtikrinamas jų saugumas pandemijos metu. Jei tokie sprendimai nepriimami, visas derlius tiesiog supus. Jei pavasario sodininkystės darbai nebus vykdomi dabar, rudenį nebus vaisių, tai reiškia tuščias lentynas ir kylančias kainas vartotojams.
Philippe Binard
Europos šviežių vaisių ir daržovių augintojų asociacijos generalinis sekretorius

Jau žinoma, kad Prancūzijos pieno gamintojai buvo priversti balandį sumažinti pieno gamybos lygį maždaug 4%, nes sumažėjo sūrio paklausa.

ES padėtis kol kas atrodo gana klestinti, ji įgyja kitą vaizdą, kai kalbama apie tas šalis, kurioms tiekiami produktai, pagaminti Bendrijoje.

Prekyba apmirė, o uoste liko krovinių konteineriai, kuriuose laikomi ryžiai, miltiniai produktai ir kiti grūdai.

Tie, kurie susiję su šiuo ekonomikos sektoriumi, sako, kad reikia kuo greičiau atnaujinti tokius mainus. Antrasis žingsnis, kuris reikštų grįžimą į normalią padėtį jau po pandemijos, bus maisto gamybos padidinimas tiek ES, tiek už jos ribų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 105

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...