infa.lt

„Amerikos boiskautai“ padavė ieškinį bankrotui, kad gautų pinigų apmokėti kompensacijas iškrypėlių aukoms

18 vasario
22:30 2020
Amerikos boiskautai

REUTERS

Didžiausia Amerikos jaunimo organizacija „Boy Scouts of America“ (BSA), siekdama surinkti pinigų kompensacijoms iškrypėlių seksualinės prievartos aukoms, iškėlė bankroto bylą, rašo vakarų spauda.

Daugiau nei 800 buvusių skautų pateikė ieškinius, kaltindami organizaciją nesugebėjimu užkirsti kelio iškrypėlių suaugusiųjų konsultantų ištvirkavimui ir seksualiniam priekabiavimui bei atrinkti tinkamus žmones darbui su vaikais.

Bankroto procedūros metu sustabdomas visų civilinių ieškinių nagrinėjimas. Kelios ne pelno organizacijos JAV, įskaitant Katalikų bažnyčią ir Nacionalinę gimnastikos federaciją, jau yra pradėjusios bankrotų procedūras dėl seksualinio smurto aukų keliamų daugiamilijoninių ieškinių.

Amerikos berniukų skautų organizaciją sudaro daugiau nei 2 milijonai vaikų ir paauglių nuo 7 iki 20 metų amžiaus, apie milijoną suaugusiųjų savanorių dirba vadovais ir patarėjais.

Tačiau pastaruoju metu daugiau nei 100 metų veikiančios organizacijos, buvusios pavyzdžiu bolševikinės Rusijos pionierių organizacijai,, dydis ir autoritetas smuko.

„Amerikos boiskautai“ rimtai nerimauja dėl visų smurto aukų ir nuoširdžiai atsiprašo visų, kurie nukentėjo per skautų renginius ir kampanijas. Esame pasipiktinę tuo, kad atskiri asmenys pasinaudojo mūsų programomis norėdami pakenkti nekaltiems vaikams “, – sakė organizacijos vadovas Rogeris Mosby.

Ieškovų, kurių kai kurie buvo skautais praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje, advokatai tai kas vyko skautų žygiuose ir stovyklose pavadino iškrypusio sekso srautu.

„Tai buvo didžiausias pedofilų tinklas Žemėje“, – praėjusių metų rugpjūtį sakė aukoms atstovaujantis advokatas Timas Kossnoffas. Daugeliu atvejų suaugę iškrypę konsultantai vykdė seksualinę prievartą prieš berniukus.

New York Times straipsnyje teigiama, jog nusikaltėlių iškrypėlių per visą laikotarpį užfiksuota beveik 8 000.

Vienas iš ieškovų teigia, kad vienas iš vadovų jį prievartavo šimtus kartų.

Aukų interesams atstovauja trijų advokatų kontorų aljansas. Teisininkai tvirtina, kad „Amerikos boiskautų“ vadovybė dešimtmečiais suteikė iškrypėliams plėšrūnams galimybę naudotis berniukais, gerai žinodama, kas vyksta.

Atsakydama į BBC užklausą, BSA pareiškė, kad jie stengiasi palaikyti aukas, mokėti už psichoterapinę ir medicininę pagalbą ir kad vos sužinoję iš teisininkų apie ieškinius, kreipėsi į policiją ir prokuratūrą, perduodami informaciją apie 120 seksualinės prievartos atvejų.

Bankroto bylos pagal Amerikos bankroto kodekso 11 skyrių leis „Amerikos boiskautams“ surinkti lėšų kompensacijoms prievartos aukoms išmokėti, o ne išleisti jas teisinėms išlaidoms padengti.

BSA pateikė turto, kurio vertė 10 milijardų dolerių, ir finansinių įsipareigojimų, kurių vertė yra 1 milijardas dolerių, aprašą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Mes suprantame, kad neįmanoma pakeisti jau įvykusių tragiškų įvykių ir aukų kančių, tačiau bankroto procesas sukuriant specialų trestą sudarys mums galimybę sumokėti deramas kompensacijas visoms aukoms, tuo pačiu išlaikant svarbią „Amerikos boiskautų“ misiją“, – oficialiame pranešime teigė Mosby.

Organizacija turi filialus-tarybas ir skautų kariuomenę 261 mieste, ir valdo žemę daugelyje valstijų, skelbia „Wall Street Journal“.

Centrinės vadovybės bankrotas neturės įtakos šių vietinių skyrių finansams.

„Amerikos boiskautai“ – kas jie?

  • Viena didžiausių ne pelno siekiančių jaunimo organizacijų JAV
  • Įkūrimo metai – 1910 m
  • Apie 2,2 milijono narių
  • Šios skautų organizacijos prezidentais skirtingu metu buvo buvęs JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas ir buvęs gynybos sekretorius Robertas Gatesas.

Kaži ką darė jie būdami šios organizacijos vadovais?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 161

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...