infa.lt

Rusijoje atsistatydino vyriausybė, Putinas pasiūlė naują premjerą vietoje Medvedevo

15 sausio
19:58 2020

Rusijos vyriausybė atsistatydino netrukus po to, kai prezidentas Vladimiras Putinas kreipėsi į Federalinę asamblėją, praneša TASS.

Ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas šį žingsnį įvertino teigiamai, remdamasis valstybės vadovo paskelbtais pasiūlymais dėl konstitucijos pakeitimo. Tai, anot Medvedevo, greičiausiai reikšmingai pakeis vykdomosios, įstatymų leidžiamosios ir teisminės galių pusiausvyrą.

Šiomis aplinkybėmis akivaizdu, kad mes, kaip Rusijos Federacijos vyriausybė, turėtume suteikti savo šalies prezidentui galimybę priimti visus tam reikalingus sprendimus. Ir tokiomis sąlygomis, aš manau, kad Rusijos Federacijos vyriausybė teisingai pasielgė. atsistatydinusi“, – pareiškė pasitraukiantis ministras pirmininkas.

Vladimiras Putinas nurodė Medvedevo vyriausybei vykdyti savo pareigas iki naujo kabineto sudarymo ir išreiškė jai padėką.

Dmitrijui Medvedevui Putinas pasiūlė užimti Saugumo Tarybos vadovo pavaduotojo postą ir spręsti gynybos bei saugumo klausimus. Tą pačią dieną Vladimiras Putinas pateikė Valstybės Dūmai Federalinės mokesčių tarnybos vadovo Michailo Mišustino kandidatūrą į ministro pirmininko postą, prieš tai susitikęs su kandidatu ir gavęs jo sutikimą šioms pareigoms užimti.

Michailas Mišustinas Rusijos Federacijos federalinei mokesčių tarnybai vadovavo nuo 2010 m. balandžio. Po pusantro mėnesio jam sukaks 54 metai, – jis yra maždaug pusmečiu jaunesnis už buvusį ministrą pirmininką Dmitrijų Medvedevą.

„Vieningos Rusijos“ frakcija ketvirtadienį 09:00 val. Valstybės Dūmoje Surengs posėdį dėl Rusijos Federacijos prezidento pasiūlyto kandidato į vyriausybės vadovo postą. Apie tai žurnalistams pranešė parlamento daugumos vadovas Sergejus Neverovas.

Rusijos politologai spėlioja, jog tai gali būti susiję su „valdžios tranzitu”, ir, galbūt, su V.Putino priešlaikiniu atsistatydinimu. Suprantama, kad įgyvendinamas seniai paruoštas planas, tačiau koks jis – šiandien atsakyti sunku, teigia politologai. Tačiau su vienu dalyku sutinka visi – panašu, jog atėjo laikas pamatyti Vladimiro Putino įpėdinį.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 350

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...