infa.lt

Rusija pravedė mokymus interneto izoliacijos atveju

24 gruodžio
08:22 2019

Runetas

REUTERS – Pirmadienį Rusija sėkmingai baigė pratybas, užtikrinančias stabilų interneto veikimą iškilus grėsmei atjungti šalį nuo pasaulinio tinklo, žurnalistams sakė komunikacijos ministro pavaduotojas Aleksejus Sokolovas.

„Grėsmių mokymai“, – pasak jo, keletą dienų vyko pasirinktose atkarpose ir poligonuose Maskvoje ir kituose regionuose.

Pratybos vyko pagal lapkričio mėnesį įsigaliojusį, vadinamąjį suverenaus interneto įstatymą, kuris, valdžios atstovų nuomone, yra skirtas apsaugoti Rusijos interneto segmentą nuo nedraugiškų užsienio veiksmų.

Įstatymas buvo parengtas reaguojant į „agresyvų“ JAV nacionalinės kibernetinio saugumo strategijos pobūdį, pagal kurį Maskva kaltinama hakerių atakų išpuoliais, teigė jo autoriai.

Pagal įstatymą pratybose turi dalyvauti visi telekomunikacijų operatoriai, pranešimų ir pašto tarnybos, taip pat vyriausybinės agentūros ir specialiosios tarnybos.

Pratybų metu, kurio pasibaigė pirmadienį metu, Rusija savo teritorijoje išbandė internetą, esant galimam „išoriniam neigiamam poveikiui“, užtikrinant mobiliųjų abonentų saugumą ir galimybę perimti srautą. Dalyviai taip pat ištyrė interneto daiktų naudojimo rizikas energijos tiekimo objektuose.

„Pratybų rezultatai parodė, kad apskritai valdžios institucijos ir telekomunikacijų operatoriai yra pasirengę efektyviai reaguoti į kylančias grėsmes ir užtikrinti efektyvų interneto ir ryšių veikimą. Mūsų užduotis buvo bet kokiu atveju užtikrinti sklandų interneto veikimą Rusijos Federacijoje “, – teigė A. Sokolovas.

Ryšių ministerija nepateikė išsamios informacijos apie testą, tačiau teigė, kad pratybų rezultatus ji pateiks ataskaitos ir pasiūlymų forma prezidentui Vladimirui Putinui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 91

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Karas tikrai bus,    -  2019-12-24, 09:05

    gojus tikrai naikins (faktų užtenka)

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...