infa.lt

Rusija bando atsiriboti nuo pasaulio

11 lapkričio
11:18 2019

Runetas

Praėjus 30 metų po Berlyno sienos griūties, Kremlius nori pastatyti aplink Rusiją naują sieną, tik šį kartą elektroninę, ir tai įgauna groteskiškas formas, rašo „Gazeta Wyborcza“.

Leidinys primena, jog Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasiūlė pakeisti Vikipediją nauja Didžiąja Rusijos enciklopedija. Bet ar tai gali tapti populiariau nei Vikipedija? – užduoda klausimą leidinys.

Nors nuo rugsėjo Rusijoje galioja „suverenaus runeto“ įstatymas, kol kas jis neveikia. Prieš kelias dienas Urale buvo atliktas bandomasis laikinas atsijungimas nuo pasaulinio interneto. Dėl to vietiniams vartotojams tinklas pradėjo strigti, o po to tiesiog griuvo.

Valdžia nerimauja dėl to, kad jauniesiems rusams internetas tapo patikimesniu informacijos šaltiniu, nei Kremliaus kontroliuojama televizija, rašo laikraštis.

Bet pastatyti Didžiąją Rusijos sieną bus daug sunkiau nei Kinijoje. Nuo pat pradžių internetą Kinijoje organizavo valdžios institucijos, o Rusijoje jis atsirado spontaniškai, tad dabar jį valdyti yra nepaprastai sunku.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 190

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...