infa.lt

Pranckietis viešniai iš Novegijos pasakojo apie Rusijos grėsmę, nešvarią Astravo elektrą, bet neužsiminė apie mūsų vaikus

04 lapkričio
15:29 2019
V. Pranckietis ir E. Solberg

Seimo kanceliarijos nuotr. (aut. Olga Posaškova)

Arvydas Daunys
ž
Šiandien, lapkričio 4 dieną, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, susitikęs su Norvegijos Karalystės Ministre Pirmininke Erna Solberg, pasakojo jai apie tai, kaip Lietuva priešinasi Astravo AE statybai ir jos pigios, bet nešvarios elektros importui.

Taip pat Seimo pirmininkas paminėjo su viso regiono saugumu susijusį klausimą – strateginę Rusijos grėsmę ir jos grąžinimą į Europos Tarybos Parlamentinę Asamblėją.

Viktoras Pranckietis pasiguodė, kad šiuo metu trūksta suvokimo apie tai, kad „Rusija kelia strateginę grėsmę“, nors išsamiau šios grėsmės nedetalizavo.

Tačiau pabrėžė būtinybę išlaikyti vienybę, palaikyti vieniems kitus provokacijų akivaizdoje bei laiku ir tinkamai į jas reaguoti.

Kalbėdamas apie Astravo jėgainę Seimo vadovas akcentavo būtinybę projekto problemas spręsti iki iki atominės jėgainės darbo paradžios, nedarant jokių kompromisų saugumo sąskaita.

Kadangi pigios ir nešvarios energijos importas iš nesaugios Astravo jėgainės mažins saugių, bet brangių atsinaujinančių energijos šaltinių plėtrą Baltijos valstybėse, todėl dar labiau didins energetinį Lietuvos priklausomumą nuo trečiųjų šalių, sakė Seimo pirmininkas, matomai turėdamas omenyje, kad to iš principo neturi būti. Bet garsiai to nesakė.

„Tokia prekyba „nešvaria“ – tai yra pagaminta nesilaikant tarptautinių branduolinės saugos ir aplinkosaugos standartų – elektros energija iš esmės yra viso Baltijos regiono nacionalinio saugumo klausimas“, – susitikime su Norvegijos Ministre Pirmininke sakė Viktoras Pranckietis.“

Viktoras Pranckietis be tuščio didžiavimosi priminė viešniai Lietuvos poziciją solidarizuojantis su Ukraina dėl Rusijos grąžinimo į Europos Tarybos Parlamento Asamblėją, kur Lietuvos delegacija protestuodama išėjo iš salės.

Panašiai pasielgė ir Rusijos delegacija, kai pats Seimo pirmininkas kalbėjo apie dvigubus standartus, taikomus Rusijai, kurie jam nepriimtini, – rusai atsistojo ir išėjo.

Seimo vadovas kalbėjo su Norvegijos Ministre Pirmininke apie šalių bendradarbiavimą, parlamentinių ryšių, politinių grupių bendradarbiavimo ir šiaip bendravimo stiprinimą.

Tiesa, pranešime Viktoras Pranckietis nieko neužsiminė apie šeimų politikos Norvegijoje klausimą, temą, kurią labai įdėmiai seka daugybė Lietuvos šeimų, kurių tarpe yra ir jau praradusių ten savo vaikus. Jie visi laukia Lietuvos politinės vadovybės žingsnių – realių darbų susigrąžinant savo piliečius iš juos paprasčiausiai atėmusios valstybės.

Pripažinkime tiesiai – Norvegija realiai atima iš Lietuvos valstybės jos piliečius. Ir tai turi baigtis. Pirmoji bet kurios valstybės funkcija – saugumas ir savo žmonių gynyba.

Jei ši funkcija neveikia – mums nereikia jokios kariuomenės – mažai kam norėsis tokią valstybę ginti, ypač, jei daugės tokių atvejų, kaip svetimos valstybės vykdomas vaikų grobimas taikos sąlygomis. Vaikai atimami ne tik iš šeimų – jie atimami ir iš valstybės, kaip jos piliečiai, kaip būsimieji jos gynėjai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 472

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Henrikas    -  2019-11-04, 19:29

    Kada tą idiotą išvys iš seimo?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. linkėjimai neadekvatui pranciukui    -  2019-11-04, 21:51

    gražių paveiksliukų galerija:

    liaudiesmenas.livejournal.com

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....