infa.lt

Seimo konservatoriai kviečia susirinkti prie Baltojo tilto Vilniuje ir paminėti komunistinio režimo Kinijoje aukas

30 rugsėjo
19:01 2019
Žygimantas Pavilionis

youtube.com nuotrauka

Audronius Ažubalis

tsajunga.lt nuotrauka

Seimo konservatorių frakcijos nariai Žygimantas Pavilionis ir Audronius Ažubalis, užuot šventus komunistinės Kinijos įkūrimo 70-metį, ragina įsteigti Lietuvos atstovybę prekybai ir kultūrai Taivane.

Praėjusią savaitę Vilniuje pasirodė plakatai, kviečiantys paminėti komunistinės Kinijos Liaudies Respublikos 70 metų jubiliejų, tačiau dėl didelio visuomenės pasipiktinimo šis renginys buvo atšauktas.

Reaguodami į šią komunistinės Kinijos akciją, Tibeto rėmimo judėjimo kvietimu, rytoj, spalio 1 d., nuo 12 val. Vilniuje parlamentarai Ž. Pavilionis ir A. Ažubalis kviečia susirinkti prie Baltojo tilto ir paminėti komunistinio režimo Kinijoje aukas.

„Kviečiame rytoj dalyvauti komunistinio režimo aukų Kinijoje minėjime prie Baltojo tilto. Renginyje pagerbsime aukas, nukentėjusias Kinijoje bei protestuosime prieš žiaurumus ir siųsime savo paramą Taivanui.

Be šios akcijos kviesime diskusijai, kad paramą galėtume parodyti ne tik protesto akcijomis, bet ir informuodami Lietuvos piliečius, kas yra Taivanas ir kokios galimybės bendradarbiavimui su šia šalimi gali būti atvertos.

Taip pat kviesime kalbėtis apie atstovybės Taivane kūrimą. Įsteigusi prekybos ir kultūros atstovybę demokratinėje Kinijos Respublikoje, Lietuva parodytų solidarumą šiai laisvės gynėjai pietryčių Azijoje, demonstruojančiai stebėtiną atsparumą kontinentinės Kinijos diktatui tiek regione, tiek pasaulyje“, – pažymėjo Ž. Pavilionis.

Parlamentarai Ž. Pavilionis ir A. Ažubalis teigė, kad Taivanas kartu su Japonija yra dvi demokratijos, teisės viršenybės, žmogaus teisių apsaugos salos visoje pietryčių Azijoje. Nepaisant to, kad Taivanas negali savęs atstovauti tarptautinėse organizacijose, ši šalis neretai savanoriškai prisiima įvairias su žmogaus teisėmis, demokratija, teises viršenybe, tvariu vystymusi susijusias užduotis, todėl galima konstatuoti, jog yra aktyvi tarptautinės bendruomenės narė ir Europos Sąjungos partnerė.

„Ši valstybė taip pat tampa nauju informacijos ir patirties šaltiniu daugeliui Europos valstybių apie svarbius Pietryčių Azijos regioninio saugumo pokyčius ir pastebimas ar dar tik menkai matomas  tendencijas, kurios ateityje gali lemtingai įtakoti viso demokratinio pasaulio ateitį. Norėdami išlikti ateities pasaulyje laisva šalimi, turime gerai pažinti kylančias grėsmes pietryčių Azijoje, kurios šiuo metu priartėjo ir prie Europos Sąjungos, taigi, ir Lietuvos sienų.

Bendradarbiaudami su Taivanu galėtume pasidalinti ir savo patirtimi strateginės komunikacijos, kibernetinio saugumo, visuomenės įsitraukimo į gynybą ir daugelyje kitų sričių, kuriose bandydami išsaugoti savo pačių ateitį, esame pasiekę gerų rezultatų. Bendri Lietuvos ir Taivano projektai, pritraukiant ES, JAV ar Japonijos dalyvavimą, atvertų Lietuvai globalios veiklos perspektyvas“, – teigė A. Ažubalis.

Seimo nariai pažymi, kad įsteigta Taivane Lietuvos prekybos ir kultūros atstovybė taip pat sukurtų galimybes moksliniam bendradarbiavimui tarp Lietuvos ir Taivano universitetų, paskatintų turizmo plėtrą ir kultūrinius mainus.

„Lietuva gerai suprasdama, ką reiškia nuolat saugoti nepriklausomybę ir demokratiją, Taivanui turėtų skirti daugiau paramos. Galime tapti pirmąja Baltijos valstybe, įsteigusia savo atstovybę prekybai ir kultūrai. Klausimas vienas: ar išdrįsime įgyvendinti šį ambicingą uždavinį Pietryčių Azijoje, kartu sukurdami didesnį balansą mūsų valstybės užsienio politikoje?“ – klausė TS-LKD frakcijos nariai Ž. Pavilionis ir A. Ažubalis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 132

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Che    -  2019-10-01, 08:57

    Tai kad gal ant paties tilto, nes aplink tiltą Šimašius kasinėja.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...