infa.lt

Lietuvis Europos ralio-kroso čempionate – tarp lyderių

30 spalio
13:06 2015

ErnestasVienas pajėgiausių Lietuvoje ralio kroso lenktynininkų Ernestas Staponkus šiais metais „ES Motorsport-Litcon“ komandos gretose kovėsi Europos ralio kroso čempionate. „Super 1600“ klasėje jis kovojo prie „Volkswagen Polo“ vairo.

Šių metų Europos ralio kroso čempionatas vyko kartu su Pasaulio ralio kroso RX čempionatu ir buvo rengiamas tų Pasaulio čempionato etapų metu, kurie vyko Europoje.

Pasaulio ralio-kroso čempionate dalyvauja daugybė automobilių sporto žvaigždžių, tokių kaip Peter Solberg ir jo brolis Hening, amerikietis Taner Foust, Mattias Ekstrom ir kt.

Šį čempionatą tiesiogiai transliuoja daugybė televizijų visame pasaulyje, lenktynės nušviečiamos didžiausių pasaulio žiniasklaidos priemonių, jas gyvai pamatyti susirenka iki šimto tūkstančių žiūrovų kiekvienose lenktynėse. Tai vienos sparčiausiai populiarėjančių automobilių lenktynių visame pasaulyje. Tik Europoje tiesiogiai šias lenktynes transliuoja 33 TV kanalai, o vieną etapą per televiziją stebi iki 813 milijonų žmonių!

Šiais metais klasėje, kurioje lenktyniauja Ernestas Staponkus (Super 1600) yra klasifikuoti 41 lenktynininkas iš 22 pasaulio šalių. Lietuvis, lenktyniaujantis „Volkswagen Polo Super 1600” automobiliu šių metų čempionate užėmė 7 vietą.

„Tai turbūt buvo sunkiausias tačiau ir pats įdomiausias sezonas visoje mano lenktynininko karjeroje,“ – sako „ES Motorsport – Litcon“ komandos narys E. Staponkus.

Per savo karjerą Ernestas yra iškovoję Lietuvos, Baltijos šalių, NEZ (Šiaurės Europos zonos), kroso ir ralio-kroso nugalėtojo titulus, tačiau šių metų sezoną sportininkas įvardija kaip patį įdomiausią. Kroso gerbėjai puikiai atsimena prieš keletą metų karaliavusį kroso trasose ryškiai žalią lietuvio automobilį, variusį siaubą ne vienam priešininkui.

„Europos ralio-kroso čempionatą sunku lyginti su kitais čempionatais, kuriuose esu lenktyniavęs. Tai itin aukšto lygio varžybos ir vieną kartą pabandęs, sieksiu toliau ten lenktyniauti ir kovoti dėl aukščiausių vietų. Turiu tam tinkamą techniką ir galimybes, tereikia šiek tiek daugiau patirties, o nugalėti čia tikrai įmanoma,“ – ambicijų neslepia E. Staponkus, kuris jau pradeda ruoštis kitų metų sezonui.

Ernestas2E.Staponkus

E.Staponkus2ES Motorsport-Litcon komandaE.Staponkus3

FastMedia informacija

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 222

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...