infa.lt

Pažinčių papildiniai Tinder ir Grindr tapo naujais prostitucijos reklamos židiniais

16 birželio
08:44 2019

prostitucija

„Pažinčių papildiniai tapo mėgiamais įrankiais siūlant ir ieškant mokamą seksą“, – rašo Slate.fr

„Aš ieškau rimtų santykių, o taip pat pramogų ar tiesiog santykių už užmokestį“, – skelbia 62 metų Watsonas diskusijoje Tinder pažinčių papildinyje.

„Jaunai, dvidešimties metų merginai tokie pareiškimai – ne naujiena. Jai pakanka pravesti dešinėje per eilę vyresnio amžiaus vyrų profilių, kad po dvidešimties minučių jai pradėtų eiti pasiūlymai užmokėti už seksualinius santykius“, – rašoma straipsnyje.

„Tokia praktika Prancūzijoje draudžiama nuo 2016-ųjų; įstatymas numato 1500 eurų baudą už „reikalavimo faktą, seksualinio pobūdžio santykių priėmimą ar gavimą nuo/iš asmens, užsiimančio prostitucija“, – paaiškina publikacijos autorius.

„Mažiau pastebima, nei gatvėje, internetinė prostitucija greitai plinta. Birželio 4 dieną, kovojančios su prostitucija Fondation Scelles asociacijos paskelbtoje ataskaitoje prostitucija aprašoma kaip „stichinė nelaimė, plintanti veržliais tempais“, – rašo leidinys.

„Tinder taisyklėse yra skyrius, pavadintas „Prostitucija ir prekyba žmonėmis“. Jame skelbiama, jog „kategoriškai draudžiama reklamuoti ar skatinti mokamas seksualines paslaugas, prekybą žmonėmis ir kitokius seksualinius veiksmus be sutikimo. Jeigu jūs tai padarysite, jūsų paskyra bus blokuota Tinder tinkle“, – nurodo straipsnio autorė.

„21-erių metų amžiaus Venera nesunkiai apeina šias sankcijas – jos paskyra buvo šalima keletą kartų: „Man teko sukurti dvidešimt septynis skirtingus el-pašto adresus, – su ironija sako ji. – Pakanka susikurti naują paskyrą“.

„Abolicionistinės asociacijos „Mouvement du nid“ tyrimo duomenimis, 60% asmenų, užsiimančių prostitucija, naudojasi internetu. Fondation Scelles ataskaitoje teigiama, jog internetui tenka du trečdaliai prostitucijos“, – pažymima straipsnyje.

„Sudėtinga skaičiais nustatyti prostitucijos mastus internete, kadangi jos čia nesimato“, – pabrėžia Vincent Rubio, Paris-Nanterre universiteto socialinių mokslų darbuotojas. Dar viena pusė yra tame, kad prostitucija internete gali vykti su pertraukomis. Kai kurie žmonės naudojasi pažinčių papildiniais, kad užsiimtų tuo retkarčiais.“, – rašo autorė.

„Internetas suteikia galimybę išsaugoti paslaptį ir, pirmiausia, suteikia anonimiškumo pojūtį“, – pastebi tyrėjas, pravedęs daug interviu su vyrais, užsiimančiais/besinaudojančiais prostitucija.

Pasak Vincento Rubio, „internetas suteikia saugumo pojūtį: jūs ne viešas, jums tereikia būti namie prie kompiuterio. Vienu spūstelėjimu jūs susiduriate su daugeliu skelbimų“.

Tyrėjas, neseniai dirbęs su homoseksualių klientų tema, paaiškina, jog kuo žmogus „vyresnis pažinčių rinkoje“, – tuo sunkiau jam kažką susirasti: „Kai kurie, galų gale, bevelija užmokėti“.

„Skirtingai nuo gatvės prostitucijos, interneto klientas gali lengvai išsirinkti žmogų, kuriam jis nori užmokėti mainais į seksualinius santykius. Taip pat jis žino, kokios paslaugos praktikuojamos, kaip nurodo 22 metų amžiaus Gustavas: „Gatvėje visos vienodos, net jeigu siūlomos paslaugos ir skirtingos. O internete yra ir fotografijos, ir būdai, kuria aprašomi skelbime. Klientas gali tiesiogiai išsirinkti tai, kas jį domina“.

„Jokia europietiška kovos su sąvadavimu bendradarbiavimo sistema formaliai neegzistuoja. Kai kuriems tarptautiniams tinklams tik Interpolas gali leisti keistis duomenimis tarp policijos tarnybų“, – rašoma straipsnyje. „Suprantama, jog su internetu mums tampa sunkiau, – prisipažįsta David-Olivier Reverdy, nacionalinio policijos aljanso sekretoriaus pavaduotojas. – Tai užima kur kas daugiau laiko“.

„Policininkas pripažįsta, jog klientų baudimas, numatytas 2016 metų įstatymu, tėra „techninis žingsnis, kuris retai naudojamas. Mes nesirengiame medžioti vyrukų, kurie moka prostitutėms, mes turime kitų reikalų. Kas iš tiesų svarbu, – tai prekyba žmonėmis, įsiskolinimai, sąvadavimas“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 481

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...

Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...