infa.lt

Gabrielius Landsbergis prieštarauja tvarkai, kurią nori finansų sektoriuje įvesti Stasys Jakeliūnas

03 balandžio
20:57 2019

Gabrielius Landsbergis

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos posėdyje, kuriame dalyvavo Lietuvos Banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas bei agentūros „Investuok Lietuvoje“ vadovas Mantas Katinas, kalbėta apie susidariusią situaciją dėl finansinių technologijų („fintech“) sektoriaus vystymosi bei galimų raudonų linijų toliau Seime vykstant Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Stasio Jakeliūno tyrimui.

Viena iš šių raudonų linijų Lietuvos Banko vadovas įvardijo galimus Lietuvos Banko įstatymo, ypač 3 straipsnio, pažeidimus. Lietuvos Banko įstatymo 3 straipsnis reglamentuoja banko nepriklausomumą bei nurodo, jog Lietuvos Respublikos Vyriausybė ir valstybės institucijos privalo gerbti Lietuvos banko nepriklausomumą ir nesiekti daryti įtaką Lietuvos bankui ir Lietuvos banko tarnautojams, kai jie vykdo savo pareigas.

Pasak V. Vasiliausko, centrinio banko nepriklausomumas yra ne tik Lietuvos įstatymais įtvirtinta vertybė, tačiau ir vienas svariausių aspektų, kuriuos prižiūri Europos Centrinis bankas.

TS-LKD frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis, vertindamas frakcijoje vykusią diskusiją, teigė, kad Seime vykstantis tyrimas bei šiandien Biudžeto ir finansų komiteto priimtas nutarimas yra destruktyvūs Lietuvos finansinių technologijų sektoriui ir kelia klausimus dėl aukščiausių valstybės vadovų politinės atsakomybės.

Respublika nuotr.

„Kalbame apie situaciją, kai tampa visiškai nebeaišku, kokia kryptimi eina ir kokia kryptimi mūsų šalį vairuoja ši valdančioji dauguma. Vyriausybės programoje finansinių technologijų srities vystymas yra vienas iš prioritetų. Agentūros „Investuok Lietuvoje“ atstovai teigia, kad Ekonomikos ir inovacijų bei Finansų ministerijos su tuo sutinka bei kryptingai dirba šio tikslo link.

Tačiau Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas eina visiškai priešinga kryptimi, destruktyvia visoms pastangoms Lietuvai tapti „fintech“ centru „Brexit“ kontekste – pabrėžė G. Landsbergis – Tampa sunku suprasti, kur yra tikroji Vyriausybės pozicija? Dar daugiau – vykstant tokiam sąmyšiui, natūralu klausti: kur yra Vyriausybės vadovo žingsniai, norint išspręsti susidariusią situaciją? Ar premjeras pernelyg užimtas Prezidento rinkimų kampanija, kad imtųsi ryžtingų veiksmų, stengiantis išsaugoti tarptautines mūsų šalies pozicijas?“

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 678

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Henrikas    -  2019-04-04, 08:50

    landsbergynas visada buvo už chaosą valstybėje.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Jonė    -  2019-04-08, 18:38

    Nepriklausomumas – tai reiškia niekam neatskaitingas ir be jokios atsakomybės? Jeigu Lietuvos banko krerkai būtų sąžiningai dirbę, tai gal nebūtų buvusios 2009 m. krizės (kurią labai aktyviai kvietė premjeras Kubilius), nei Snoro ir Ūkio bankų bankroto. Už visą tą tamsų Lietuvai laikotarpį Lietuvos žmonės moka iki šiol ir kuo žmonių pajamos mažesnės tuo didesnę naštą jie neša.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...