infa.lt

Seimo konservatoriai siekia atimti iš vaikų neskiepijančių tėvų vaiko išmokas ir galimybę lankyti darželį

26 kovo
17:08 2019
Radvilė Morkūnaitė Mikulėnienė

nuotr. infa.lt

Seimo konservatorių frakcijos seniūno pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė šiandien pasiūlė sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai atidėti į šalį politinę konkurenciją ir pasiekti bendrą partijų susitarimą dėl neatidėliotinų priemonių tymams įveikti.

Pateiktame susitarimo projekte siūlomos aštuonios priemonės, tarp kurių yra valstybės kompensuojamas kraujo tyrimas imunitetui patikrinti, vaiko pinigų išmokėjimo bei priėmimo į valstybinius darželius susiejimas su privalomu pasiskiepijimu, privalomi skiepai suaugusiems asmenims, dirbantiems su vaikų kolektyvais (sveikatos priežiūros įstaigų, ugdymo įstaigų darbuotojams), valstybės kompensuojamas vakcinos, norintiems persiskiepyti, ir kitos priemonės.

„Kasdien sergančiųjų tymais skaičius Lietuvoje toliau sparčiai auga, teigia konservatorė, tačiau reikšmingesnių iniciatyvų ir veiksmų iš valdžios vis dar nematome. Nepaisant to, manome, šio pavojingo tymų protrūkio akivaizdoje galime atidėti į šalį politinę konkurenciją ir susitarti su valdančiąja dauguma bei kitomis partijomis, kad bus imtasi neatidėliotinų priemonių bei užtikrintas jų tinkamas finansavimas ir įgyvendinimas.

Pasitarę su specialistais, siūlome bendram susitarimui visą paketą sprendimų, kurie leistų suvaldyti situaciją ir apsaugoti žmonių sveikatą – nuo nemokamo perskiepijimo ir valstybės kompensuojamų imuniteto tyrimų iki privalomų skiepų, norintiesiems lankyti darželius ir gauti vaiko pinigų išmokas“, – teigė Seimo narė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Pasak Seimo narės, susitarime siūloma nustatyti, kad valstybė turi užtikrinti pakankamą MMR vakcinų rezervą ir valstybės lėšomis kompensuoti MMR vakcinas ne tik vaikams ir kontaktiniams asmenims, bet ir kitiems asmenims, norintiems persiskiepyti; MMR vakcina nepaskiepyti vaikai būtų nepriimami į valstybines ir savivaldybių ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigas; kad skiepai yra privalomi suaugusiems asmenims, dirbantiems su vaikų kolektyvais; vaiko pinigai yra nemokami tėvams/globėjams, kurie nėra paskiepiję vaikų/globotinių iki 16 metų pagal vaikų profilaktinio skiepijimo kalendorių bei kitos priemonės.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 846

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Algirdas    -  2019-03-26, 19:53

    Nieko konservatoriai (kaip ir bet kurie kiti) nesiekia nes jie, iš esmės, nieko negali siekti, jie neįgalūs, priklausomi, padlaižiai, nusižeminę vergai kadaise pamiršę kas tokie esantys, bemokantys tik komandas vykdyti be jokios iniciatyvos. Ta pati komanda kiek anksčiau buvo duota Australijos idiotams, dabar ten jau nebemoka išmokų neskiepijusiems vaikų. Dabar bando stumti ten kur tik įmanoma pasitelkiant ne ką kita, o baimę. Ir vėl:)) Bijokit, bijokit visko, o mes jus apsaugosim, aišku, už jūsų pačių lėšas. Citata iš straipsnio: „…vaiko pinigų išmokėjimo bei priėmimo į valstybinius darželius susiejimas su privalomu pasiskiepijimu,… .” Privalomu pasiskiepijimu :))) Patys darysim tą kam nepritariam? O ką jeigu ne? Na neateis į valstybinį darželį 50% vaikų ir kas bus? O kai tėvai pradės nemokėti mokesčių nes nesinaudos „paslaugomis”, tada kaip? Kadaise rašiau: „Valstybė yra tokia gera, kad tiesiog privalo būti privaloma” :))) Velniop valstybę su visais jos „privaloma”.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. As    -  2019-03-27, 12:22

    Kad supirktos ne pacios geriausios vakcinos-net neabejoju. Kai Amerikoje del blogu vakcinu kilo skandalas, kai tevai pradejo burtis ir priesintis vaiku skiepijimui MMR vakcinomis, del kuriu sveiki vaikai tapo autistais, sias vakcinas uzdraude ir perpardave tokioms salims, kaip musu. Juk mes nepajegus kovoti uz save… Ir nereikia meluoti, kad MMR vakcinos nesukele autizmo-tukstanciai irodymu yra, kai pries skiepus vaikai buvo guvus, sveiki, o po skiepu tapo abejingi aplinkai, nejudrus arba atvirksciai-su isterijos priepoliais. Vien mano aplinkoje jau turiu tris seimas, kuriu vaikai buvo gime sveiki, deja… Valstybe atsakomybes neprisiima, tevai privalo pasirasyti, kad, bet koki bruda suleidus vaikams, tevai prisiims visa atsakomybe (???). O dar vakcinu sudetyje rasoma, jog yra ,,human (MRC-5) 78%”… Zodziu, valdzia nori dar karta isprievartauti tauta. Vaikai-musu, ne valstybes ir mes atiduosim gyvybe, jei kas i juos pasikesins. Man reikalingi sveiki aikai, o ne kazkieno biznis s… Vienykimes!

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Idiotų idiotai    -  2019-03-27, 22:08

    MMR vakcina nepaskiepytų vaikų jie nepriims į priešmokyklinio ugdymo įstaigas. Pagal Lietuvos įstatymus priešmokyklinis ugdymas yra privalomas. Kaip jie ruošiasi nepriimti ten, kur patys uždėjo prievolę atvesti?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....