infa.lt

Seimas priėmė rezoliuciją imtis neatidėliotinų veiksmų stabdant tymų protrūkį

21 kovo
18:06 2019

Tymai

Seimas, atkreipdamas dėmesį į Lietuvoje šiuo metu fiksuojamą tymų – vienos labiausiai užkrečiamų ir greičiausiai plintančių ligų, nuo kurios vienintelė apsisaugojimo priemonė yra skiepai, – protrūkį, priėmė rezoliuciją, kuria kreipiasi į Vyriausybę ragindamas imtis neatidėliotinų veiksmų, įskaitant ir šias priemones:

1. Stiprinti visuomenės informavimą, taip pat Nacionalinėje imunoprofilaktikos 2019–2023 metų programoje atskira eilute numatant lėšas, skirtas visuomenės informavimo apie užkrečiamų ligų imunoprofilaktiką kampanijai vykdyti;

2. Užtikrinti pakankamą MMR vakcinos rezervą ir prieinamumą visiems, norintiems pasiskiepyti savo lėšomis, taip pat sudarant galimybę mokamomis vakcinomis skiepytis valstybinėse ir savivaldybių sveikatos priežiūros įstaigose;

3. Tymų protrūkio metu savanoriškus kraujo tyrimus, siekiant nustatyti ar asmuo turi imunitetą šiai ligai ir ar asmeniui reikalingas MMR skiepas, kompensuoti valstybės lėšomis.

Vyriausybei taip pat siūloma stiprinti akademinius imunoprofilaktikos kursus, sudaryti tinkamas paskatas pediatrų, bendrosios praktikos gydytojų, slaugytojų ir kitų gydytojų, atliekančių skiepijimus, kvalifikacijos tobulinimui imunoprofilaktikos klausimais.

Priimta rezoliucija Seimas kreipiasi į visas Lietuvos savivaldybes, ragindamas imtis aktyvių priemonių visuomenės informavimo, vaikų apsaugos nuo užkrečiamųjų ligų ugdymo įstaigose ir darbuotojų saugumo darbo vietoje užtikrinimo srityse; ragina stiprinti paskatas tėvams ir globėjams skiepyti vaikus.

Šiuo dokumentu politikai, žiniasklaidos atstovai, nuomonės lyderiai ir visi sąmoningi piliečiai, kviečiami vadovaujantis geros valios principu susilaikyti nuo nepatikrintų ir mokslinėmis žiniomis neparemtų nuomonių apie vakcinas sklaidos.

Rezoliucija priimta už balsavus 66 Seimo nariams, 10 – prieš ir 32 susilaikius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 480

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...