infa.lt

Kaunas: Fotomenininko Roberto Misiukonio personalinė-retrospektyvinė fotografijų paroda „SapnoVizija“

05 sausio
01:01 2019

2019 metais sausio 17 dieną 17 val. Kauno kultūros centre (adresas: Vytauto pr.79) veiks fotomenininko Roberto Misiukonio personalinė-retrospektyvinė fotografijų paroda „SapnoVizija“. Fotomenininkas Robertas Misiukonis yra Kauno miesto menininkas, nuo 1981 metų – Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys.

1984 metais jis baigė KPI elektrotechnikos fakultetą. 1976 metais įkūrė KPI-FOTO klubą, iki 1984 metų buvo valdybos pirmininkas, o nuo 1986 metų tapo klubo meno vadovu. 1991–2014 metais buvo KTU-FOTO studijos vadovas.

Nuo 2013-ųjų dirba fotografijos mokytoju Kauno taikomosios dailės mokykloje, yra kūrybinių dirbtuvių „Už rėmų“ projekto vadovas. Šio projekto įgyvendinimo metu vyksta susitikimai su žinomais fotografais. Nuo 2015 metų bendradarbiauja su VšĮ „Gabrielės meno galerija“. Rengia personalines parodas Lietuvoje ir užsienyje.

Fotomenininkas Robertas Misiukonis pristato dar nematytą retrospektyvinę-personalinę fotografijų parodą „SapnoVizija“. Tai įvairiais laikotarpiais, naudojant skirtingas fotografijos technikas ir technologijas sukurtos fotografijos. Šioje naujoje serijoje naudojama infrared, pinhol, studijinės kameros, manipuliacijos, specialiųjų filtrų magija.

Parodos fotografijos yra subtilios, jautrios, sujungiančios gamtinį motyvą, aplinkos detalę. Dažname darbe autorius pasitelkia sudvigubintą vaizdą, kurio pirmajame ir antrajame plane pateikiamas moterų portretas, moters aktas. Fotografijose nemažai gamtos vaizdų, kurie sukurti skirtingais metų laikais.

Dažnai užfiksuoti gimtojo Kauno vaizdai pateikti pavieniais ar sudvigubintais kadrais. Netikėti sugretinimai, niuansuotas rakursas, spalvinis tonas, suteikiantis fotografijai siurrealistinės fotografijos magijos įspūdį, yra išskirtinis šių fotografijų bruožas. R. Misiukonis pateikia emocinio išgyvenimo dinamika ir mintimi paženklintą fotografiją, kurioje per pasakojimą simboliškai ryškėja sapno vizijos ar dienos realybės fragmentas ir jų dermė. Fotografijos dažnai kelia aliuzijų su režisūrine fotografija.

Paroda veiks iki vasario 13 dienos. Įėjimas nemokamas

Menotyrininkė Gabrielė Kuizinaitė

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 255

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...