infa.lt

Saulius Skvernelis apie konservatorių organizuojamą valstybės perversmą

06 gruodžio
15:12 2018
Saulius Skvernelis

youtube nuotr.

Šios savaitės pradžioje Seimo liberalai kvietė Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį atvykti į frakcijos posėdį pasikalbėti apie valstybės biudžetą, mokytojų situaciją, tačiau premjero sekretoriatas informavo, kad Vyriausybės vadovo darbotvarkė – užimta. Vis tik šįryt Ministras Pirmininkas kartu su finansų ministru Viliumi Šapoka atvyko į Liberalų sąjūdžio frakciją.

„Mūsų susitikimo tikslas buvo aptarti kitų metų biudžetą, tačiau didžiąją laiko dalį premjeras skyrė kalbai apie galimą konservatorių sąmokslą. Išgirdome kai kuriuos atsakymus dėl 2019 metų biudžeto, visgi, mūsų manymu, mums ypač svarbiai švietimo sričiai skiriamas nepakankamas dėmesys“, – piktinasi Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Atvykęs į posėdį Ministras Pirmininkas kalbėjo apie buvusį slaptą, bet Vyriausybės neva jau žinomą konservatorių planą nuversti teisėtai išrinktą valdžią.

„Turime schematiką nuo ko tai prasidėjo, galėsime pateikti visuomenei. <…> Tai yra vienintelis būdas ir noras sukelti tokį chaosą. Tai, kas daroma, yra nuoseklus planas „Ne tie laimėjo“. Galiu įvardyti, tai yra konservatorių partijos noras pagal tą nutekintą planą ir schemą. Galiu parodyti veiksmų planą, kaip yra sudėliota“, – neabejoja S. Skvernelis.

Mokytojų streikas yra konservatorių planas pakeisti valdžią, mano premjeras.

Kalbėdamas apie mokytojų streiką Vyriausybės vadovas pyko, kad jis vyksta „be tvarkos“ ir nuoseklių reikalavimų. Politiko įsitikinimu – tai yra konservatorių plano nuversti teisėtai išrinktą planą dalis, o situacija bus sprendžiama užkardant kelią tokiems protestams, tai yra – sustiprinant valstybinių pastatų apsaugą.

„Jei bus sustabdyta reforma, atsiras mokesčių judėjimas. Jei tokio chaoso tikslas yra pakeisti šalyje teisėtai išrinktą valdžią – tą tikslą reikėtų ir įvardyti. Tai, kas yra įvykdyta Švietimo ir mokslo ministerijoje – pažeistas Susirinkimų įstatymas. Valstybė tikrai sustiprins visur valstybės objektų apsaugą, pareikalaus griežtai laikytis įstatymų, laikytis numatytų atstumų“, – policines priemones akcentuoja Ministras Pirmininkas.

„Tai, kas vyks sekmadienį – mitingas ar protestas. Organizuoja ne profsąjungos, o ponas Tapinas, kuris dabar tampa nebe žurnalistu, o politiku. Profesinės sąjungos yra įtrauktos į politiką“, – taip protesto akciją „Paskutinis skambutis“, kuriai palaikymą vieningai skelbia daugiau kaip 40 Lietuvos profesinių sąjungų, vertina Vyriausybės vadovas.

Ministras Pirmininkas liberalus tikino, kad yra deramasi su mokytojais, kalbamasi su profesinėmis sąjungomis. „Kas nenori girdėti, tas negirdi“, – mokytojų streiką kritikuoja S. Skvernelis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 849

Žymos:

Atsiliepimų 6

  1. Benjaminas    -  2018-12-06, 16:24

    Manau, kad čia Skvernelis teisus. Juk staiga pinigų iš niekur neatsiras , iš kažko tai juos reikia atimti. Konservatoriai savo laiku tokias problemas sprendė skolindamiesi iš pensininkų, Skvernelis šiuio keliu gal neis,bet ir legvatų matomai tiems 35000(kurie anot Maldeikiėnės gauna po 22000Eur. į mėnesį, nes naudojasi 40 rūšių mokestinių lengvatų) nenaikins. previligijuotų ir nenaikns, tad klausimas atviras. Kaip pagerėja žmonių gyvenimas po maidanų pademonstravo visam pasauliui ukrainiečiai. Gal Lietuvai to išvengt pavyks, na nebent koks Sorošas pamėtėtų babkių, pinigai gali daug, bet kai jie paaukojami po kurio laiko paaškėja, kad tai buvo tik gera „investicija” jie grižta „aukotojams” sukaupu masių skurdo sąskaita, kuris po tokios įvykių eigos būtinai atsiranda.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. xxxx    -  2018-12-06, 17:04

    Kad streikas ir visa ta sumaištis – konservatorių darbas, nemato tik tie, kurie nemoka galvoti, o tik kartoja ką mato per TV ir girdi per radiją. Tiksliau pasakius šių
    žiniasklaidos priemonių užzombinti

    Atsakyti į šį komentarą
  3. APIE GERĖJANTĮ GYVENIMĄ :)    -  2018-12-06, 17:39

    Inga Bilevičienė pasidalinonuoroda grupėje Vieningi tėvai už stiprią ir saugią šeimą Lietuvoje!
    16 val. ·
    Aš gal ne visai į temą, bet kažkodėl manau ,kad viskas ,kas vyksta šiuo metu yra kažkaip susiję. Ar nebus viskas specialiai sukurstyta, kad kol mitinguoja tevai ,mokytojai ir t.t.Kol pilieciu mintys uzimtos kaip apsaugoti vaikus, bandoma patyliukais prastumti ,,totalias nesamones,,. Kip kad pvz globali migracija ir kiti velniai .Nuorodoje kuria ikeliu straipsnis suomiu kalba, bet trumpai aprasysiu minti… Danija derasi su Lietuva del kalejimo statybu , i kuri veztu pabegelius nusikaltelius. Ptys danai ruosiasi ikurti toki kaip migrantu centra nedideleje saloje priklausancioje danijai, tai nebutu kalejimas, bet butu viskas grieztai,ir ten jie privaletu sugrizti kasdien, buti nakti ir t.t. zodziu kad ,,neisimaisytu i visuomene ikurdins saloje, o visus nusikaltelius isgabens i lietuva. Patvirtinta kad danai tikrai planuoja toki migrantu kalejima baltijos salyse , ir siuo metu derybos vyksta su lietuva.Negi norima savo debiliskais istatymais atimti vaikus, isdraskyti seimas ir sali paversti pabegeliu kalejimu , nes nu kosmaras, pasirase ta nelemta migracijos pakta, tai jei dar ir kalejima pastatys i kuri is kitu saliu nusikaltelius ves tai jau virsune.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Bronius    -  2018-12-06, 18:06

    Konservatoriai,ka veiket kada valdete Lietuvo.?Viska isvoget privatizuodami ir isgobdami zemes su savu iststymu,kad galimabuvo zeme atsikelti kur nori

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Regina    -  2018-12-06, 19:21

    Sveiki. Tik dabar suprato, kad koncervatoriai sita protesta surezge. Jiem uzkulniai niezti kaip nuversti valdanciuosius ir jiems i ju vieta stoti. Tik kazkodel koncervatoriai nepastebi Gabrieliaus zmonos mokyklos, privati mokykla finasuojama valstybes ir t. t. ir pns. Yra zmoniu, kurie daugiau zino ju vingiuotus kelelius. Taip kad geriau patyletu ir dirbtu kartu, o ne kistu pagalius i valstybes vezima. Bukite palaiminti darbuose visu gerovei.

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Andrius    -  2018-12-12, 08:28

    Mielas Premjere. Kuo greičiau pripažinsi, kad jau ne tik sunku suvaldyti situaciją Lietuvoje, bet ir esi įspaustas į visus kampus, tuo Lietuvai bus švelniau išvengti beartėjančių didesnių problemų. Čia visai ne prie ko Danielius Landsbergis,- jis puikiai mąsto būdamas opozicijoje. Prieš Tave, žmogau, tuoj sukils visa Lietuva. Prisimink mano žodžius,- „Lietuvoje bręsta nebe masiniai mitingai ir taikūs streikai, Lietuvoje bręsta visuotinis sukilimas. Ar Tavo policininko natūra sugebės tada BE KRAUJO tą sukilimą numalšinti? Abejoju. Todėl būk protingas – atsistatyk IN KORPORE.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...