infa.lt

S. Skvernelis: bendradarbiavimas su JAV gynybos pramonės kompanijomis stiprina strateginę partnerystę su JAV

19 lapkričio
21:43 2018

JAV karo pramonininkai ir S. Skvernelis

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis  susitiko su Lietuvoje viešinčia JAV gynybos pramonės kompanijų delegacija ir išsakė paramą strateginei partnerystei. Delegacija atvyko į  Vilniuje vykstantį pirmąjį  Baltijos šalyse tarptautinį karinių technologijų renginį „Baltic Miltech Summit 2018“ ir į konferenciją bei pramoninę parodą „IESMA 2018“.

„Lietuva itin vertina ryšius su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis visose srityse. Esame strateginiai partneriai, jau 15 metų – NATO sąjungininkai. Kartu dalyvavome daugybėje JAV ir NATO vadovaujamų misijų, operacijų Balkanuose, Afganistane ir kitur, abiejų šalių specialiosios pajėgos petys petin kovojo sudėtingiausiose kovinėse situacijose, taigi mūsų bendradarbiavimas jau patikrintas laiko“,- sakė premjeras.

Susitikimo metu akcentuota, kad Lietuvos gynybos biudžetas nuolat didėja. Prisimintas Ministro pirmininko inicijuotas partijų susitarimas, kuris įsipareigoja iki 2030 m. gynybos finansavimą padidinti iki 2,5 proc. BVP. Tai sudaro naujų galimybių ir bendradarbiavimui įsigijimų srityje.

Vyriausybės vadovas išsakė paramą strateginei partnerystei tarp Lietuvos ir JAV gynybos pramonės įsigijimų srityje ir pakvietė JAV kompanijas ne tik siūlyti savo produktus pardavimui, bet ir investuoti Lietuvoje.

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 58

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

TSRS ir ES dalimi Lietuva tapo nusikaltėlų veiksmais, neteisėtai. Nedalyvavau tame ir nedalyvausiu. LT nepriklausomybės...

smulki info apie tikruosius pasaulio šeimininkus: web.archive.org/web/20211227085927/http://chuckmaultsby.com/index.html...

Baimė valdo šita pasaulį. Nori tapti laisvų, nustok bijoti....

Kokios dar kortelės. Paieškomi blt. Rusai tikrai nupušę. :D Pirma čia ir durnių durniuj aišku...

dvigubai smagu girdėti sveikinimus iš vienos didžiausių korupcionierių Europoje....

Europa, atiduok 1000000Žmonių!...