infa.lt

Seimo narys M. Puidokas: „VSD direktoriui: kodėl Lietuvai pavojingi ryšiai tarp stambaus verslo ir įtakingų politikų nebuvo laiku bei tinkamai paviešinti?“

30 liepos
16:12 2018

mindaugas puidokas

Grupė Seimo narių iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos uždavė klausimus Valstybės saugumo departamento (VSD) direktoriui Dariui Jauniškiui. Šie klausimai skirti padėti išsiaiškinti detales, vis dar nežinomas po Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) tyrimo. Nors keletą mėnesių trukęs tyrimas atskleidė daug iki šiol nutylėtų faktų apie verslo grupių įtaką politikams, kartu iškilo ir naujų rimtų klausimų.

„Po tyrimo liko daug neatsakytų klausimų, susijusių su „MG Baltic“ įtaka politikams, taip pat su „Rosatom“ Rusijos valstybine atominės energetikos korporacija ir kitų. Pavyzdžiui, lieka neaišku, kodėl Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas nebuvo informuotas apie Gintaro Urbono, kaip galimo Rusijos federalinių institucijų įgaliojimus turinčio asmens, veiklą Lietuvoje ir galimą įtaką Seimo NSGK pirmininko pavaduotojai Rasai Juknevičienei.

Seimo NSGK taip pat nebuvo pateikta informacija apie M. Katkaus įtaką sprendžiant „Vilniaus prekybos“ akcininkų konflikto klausimus. Dėl to mes norime žinoti, ar tam tikri veiksmai buvo vykdomi žinant, kokie žmonės, jėgos ir interesai už to slepiasi. Juk galų gale svarbu, ar valstybinės institucijos atiduotos į patikimas rankas.

Lietuvai užtenka pamokų, kai prie svarbiausių šaliai sprendimų priėmimo savo rankas gali prikišti visai ne valstybinių interesų turintys asmenys ir jų grupės“, – kalbėjo šių užklausimų iniciatorius Seimo narys Mindaugas Puidokas.

Seimo rudens sesijos pradžioje planuojama pakviesti VSD direktorių Darių Jauniškį ir kartu aiškintis svarbiausias detales, nuo kurių priklauso ne tik šalies saugumas, bet ir teisės aktų, valstybės valdymo kokybė ir interesų atsigręžimas į žmogų, o ne vienas ar kitas verslo grupes.

BNS

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 160

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...