infa.lt

Gabrielius Landsbergis kviečia gelbėt demokratiją – jai iškilo pavojus!

29 birželio
18:17 2018

Gabrielius Landsbergis

Matydamas rimtą pavojų šalies demokratijai ir tai, kad grėsmė jai kyla iš paties Lietuvos Respublikos Seimo, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl šiurkščių Seimo statuto pažeidimų ir pastangų paminti demokratinę valstybės santvarką vakar vykusiame vakariniame Seimo posėdyje, svarstant Seimo nutarimą „Dėl nepasitikėjimo Vyriausiosios rinkimų komisijos nariu Viliumi Semeška“.

Posėdyje buvo paprašyta pertraukos dėl svarstomo projekto, tačiau ši Statuto norma taikoma įstatymų projektams, o ne nutarimams.

„Galėtume sakyti, kad įvyko nesusipratimas neįsigilinus į Seimo statutą, tačiau valdantieji nepaisė mūsų perspėjimų ir argumentų nedaryti klaidos, todėl manome, kad balsavimas dėl pertraukos buvo sąmoningai neteisėtas“, –  sakė G. Landsbergis.

TS-LKD frakcijos seniūnas prašo Seimo Etikos ir procedūrų komisijos nešališkai ir objektyviai išnagrinėti šį šiurkštų procedūrinį pažeidimą ir pateikti išvadą dėl Seimo statuto pažeidimo.

„Prievolė vienodai laikytis nustatytų taisyklių ir procedūrų tiek Seimo daugumai, tiek opozicijai, yra valstybės demokratinės sąrangos pagrindas. Manau, kad demokratija atsidūrė pavojuje ir ji turi būti apginta“, – apibendrino G. Landsbergis.

infa.lt primena, jog triukšmas dėl VRK komisijos nario kilo tada, kai paaiškėjo, jog minėtas konservatorių partijai priklausantis Vilius Semeška nėra įgijęs net vidurinio išsilavinimo, nors savo biografijoje teigė priešingai. Būtent dėl šio fakto jam buvo išreikštas nepasitikėjimas. Landsbergis teisus dėl demokratijos pamynimo, juk anot V.I.Lenino – net virėja gali valdyti valstybę, o čia kažkokia, atsiprašant, Vyriausioji rinkimų komisija.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 340

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Henrikas    -  2018-06-30, 16:52

    Už tokį melą Semeška vertas gero viešo spyrio į subinę ir pažeminimo pareigose iki seimo tualetų valytojo.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Vitalijus    -  2018-07-02, 12:06

    Na pasaulio pabaiga… Gabrielius nuo Vytauto nelabai kuo skiriasi…”Posėdyje buvo paprašyta pertraukos dėl svarstomo projekto, tačiau ši Statuto norma taikoma įstatymų projektams, o ne nutarimams”(…)todėl manome, kad balsavimas dėl pertraukos buvo sąmoningai neteisėtas“, – sakė G. Landsbergis.
    /todėl manome, kad balsavimas dėl pertraukos buvo sąmoningai neteisėtas“, – sakė G. Landsbergis. Na jo, per pertrauk visi gali daug ką apmastyti griau ir balsuoti „kitaip negu reikia”… Aš tik taip suprantu… Kodėl gi dar gali būti toks triukšmas…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...