infa.lt

Aukščiausias JAV teismas išteisino konditerį atsisakiusį gaminti tortą gėjų vestuvėms

07 birželio
15:02 2018
Jack Phillips

REUTERS

Balandžio 4 dieną Aukščiausias JAV teismas palaikė konditerio iš Kolorado valstijos Jack Phillips, atsisakiusio pagaminti tortą dviejų gėjų, vestuvėms, pusę, sakoma teismo sprendime.

Teismas septyniais balsais prieš du nusprendė, jog valstybės išieškomos baudos pažeidė Jack Phillips teises, o Kolorado valstijos pilietinių teisių komisija, išreiškė „priešiškumą religijai“. Komisija savo sprendimą paaiškino, pareiškusi, jog konditeris pažeidė valstijos teisę, kuri draudžia atsakyti žmonėms teikti paslaugas lyties, rasės ar klientų seksualinės orientacijos pagrindu.

Tačiau Aukščiausiasis teismas nesutiko su Kolorado komisijos argumentacija.

Tai, kaip komisija vertino Jack Phillips bylą, pažeidžia valstijos prievolę, atitinkamai Pirmajai Konstitucijos pataisai, – nekurti įstatymų ir reguliavimo normų, pagrįstų priešiškumu religijai ar religinėms pažiūroms“, – sakoma teismo sprendime.

Jack Phillips 2012 metais atsisakė pagaminti tortą dviejų homosseksualų poros užsakymu jų vestuvėms, paaiškinęs, jog jo religiniai įsitikinimai neleidžia palaikyti homoseksualių santykių ir visko, kas iš jų išplaukia.

Minimas atvejis iššaukė didelį rezonansą Jungtinėse Valstijose ir diskusijas apie tai, kaip derinasi sąžinės laisvė ir pilietinės teisės.

2012 metais du gėjai David Mullins ir Charlie Craig užėjo į Masterpiece Cakeshop konditerinę, kur Jack Phillips ruošdavo užsakymams tortus, pyragus ir kitokius konditerijos gaminius. Išgirdęs jų prašymą, paruošti tortą jų vestuvėms, konditeris griežtai atsisakė, paaiškinęs, jog negamina tortų skyryboms, Helouvynui, homoseksualų ir kitoms šventėms, kurios prieštarauja jo religiniams įsitikinimams.

Pokalbis vyko apie 20 sekundžių, teismo procesas – gerokai ilgiau, kol praėjo į Aukščiausiąjį teismą ir sėkmingai užsibaigė Jackui Phillips’ui, tačiau jis nesukūrė teisinio precendento, leidžiančio visiems norintiems atsakyti taip pat seksualinių mažumų atžvilgiu. Kiekvienas atvejis, pasak teismo, turės būti vertinamas atskirai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 129

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...