infa.lt

Angela Merkel nusimeta pažadų naštą dėl 2% BVP karinių išlaidų įsipareigojimo NATO

13 gegužės
14:19 2018

 

Tapo žinoma, jog Vokietijos kanclerė Angela Merkel, kuri pasirašė įsipareigojimą padidinti savo šalies įnašą į karines išlaidas NATO iki 2% BVP, absoliučiai neturi jokių ketinimų daryti nieko panašaus, pasipiktinęs rašo The Times leidinys, pavadinęs savo straipsnį: „Kas Vakaruose yra tikrasis nesąžiningas dramblys?“

Pasak paskutinių planų, Vokietija pamažu pasitrauks nuo savo įsipareigojimų, pradžioj padidinusi savo karines išlaidas iki 1,3% BVP, o vėlesniais metais vėl sumažinusi šį skaičių. Pasekoje Vokietija ir toliau naudos savo interesais kitų šalių, įskaitant Britaniją ir JAV, indėlius.

Tuo pat metu jos užsienio reikalų ministras Heiko Maas, savo vizito į Maskvą metu išreiškė palaikymą projektui „Šiaurės srautas-2“, kuriuo dujos bus transportuojamos Baltijos jūros dugnu tiesiogiai iš Rusijos į Vokietiją, apeinant Lenkiją, Estiją, Lietuvą, Latviją ir Ukrainą, kuo bus keliama nuolatinė Rusijos šantažo šioms šalims grėsmė.

Be to, Vokietija savo eurokomisaro Günther Oettinger lūpomis, pasisakė su išpuoliais prieš Britaniją, pavadinusi Theresa May silpna, o Boriso Džonsono šukuoseną – tokia pat, kaip pas Donaldą Trampą (Donald Trump), skundžiasi The Times.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 159

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....