infa.lt

Populiarus Telegram papildinys neveikia visame pasaulyje, tačiau tai ne dėl „Roskomnadzor” blokavimo

29 balandžio
12:16 2018

Populiarus pranešimų papildinys Telegram jau kelias valandas neveikia visame pasaulyje. Pasklido gandai, jog tai Rusijos „Roskomnadzor” priežiūros tarnybai galų gale pavyko užblokuoti nepaklususios Rusijos įstatymams Telegram įmonės produktą, o ko jai nepavyko padaryti iki šiol nuo balandžio 16 dienos, kai buvo paskelbtas Rusijos teismo sprendimas užblokuoti Telegram veikimą Rusijos teritorijoje.

Telegram papildinys šiai dienai turi apie 200 milijonų naudotojų visame pasaulyje ir jų skaičius nuolat veržliai auga, kaip teigia Telegram vadovybė. Todėl nekelia nuostabos tai, kad Rusijos spectarnybos nori gauti šios programos naudotojų pokalbių dešifravimo raktus, su kuo kategoriškai nesutinka Telegram įkūrėjas Pavel Durov teigdamas, jog žmonių pasitikėjimas ir privatus nei parduodamas, nei atiduodamas, o“ toks reikalavimas pažeidžia Rusijos konstituciją. Teismas į tai neatsižvelgė ir priėmė sprendimą palankų spectarnybų reikalavimui. Po ko buvo imtasi jo blokavimo. Kol kas be rezultatų.

Kaip pranešė Telegram administracija Twitter paskyroje, papildinio neveikimo priežastys yra grynai techninės, dėl kai kurių serverių Amsterdamo regione perkaitimo. Dėl jų papildinys gali neveikti Rusijoje, Europoje, JAV ir NVS šalyse. Telegram vadovas pranešė, jog priežastys šalinamos.

„Roskomnadzor” iki šiol negali įgyvendinti Rusijos teismo sprendimo ir užblokuoti Telegram, už jo vadovybės atsisakymą pateikti Rusijos specialiosioms tarnyboms (FSB) šio papildinio naudotojų pokalbių šifravimo raktus.

Kas yra Telegram papildinys ir kokios jo galimybė išmaniajame telefone ar namų kompiuteryje

Rusijos priežiūros įstaiga „Roskomnadzor“ paprašė teismo užblokuoti Telegram žinučių papildinį

Telegram privalės per 15 dienų perduoti pokalbių dešifravimo raktus Rusijos FSB

Rusijoje jau neveikia daug interneto paslaugų, kurių IP adresus „Roskomnadzor” įtraukė į savo juoduosius sąrašus, siekdamas užblokuoti Telegram, tačiau pati pokalbių ir žinučių programa veikia kaip veikusi (neskaitant šiandienos sutrikimo, kuris nesusijęs su Roskomnadzor – red past.).

Telegram naudojasi Amazon ir Google interneto gigantų paslaugomis, kuriomis maskuoja savo tikrą interneto srautą išlaikydamas savo IP adresus anonimiškus. Todėl „Roskomnadzor” tarnyba yra priversta blokuoti ištisus Google servisus, kas atsiliepia kitų Rusijos interneto naudotojų interneto paslaugų kokybei ir prieinamumui.

Maskvos teismas priėmė sprendimą blokuoti Telegram, šiam nepaklusus reikalavimui atiduoti dešifravimo raktus

Pavel Durov pažadėjo milijonus dolerių Telegram blokavimo apėjimo servisams

Šiai dienai „Roskomnadzor” užblokavo jau milijonus interneto adresų, tačiau taip ir nesugebėjo užblokuoti (iki šiol) Telegram papildinio. Rusijoje kyla nepasitenkinimas „Roskomnadzor” veiksmais, nes nuo jų kenčia verslas ir valstybės tarnybos, negalintys pasinaudoti Google ir Amazon paslaugomis, kas šiai dienai kartais yra tiesiog būtina, pagal susiklosčiusius verslo, valstybės, gyventojų tarpusavio santykius.

O Telegram vadovas ir jo kūrėjas sako:

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 258

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...