infa.lt

Andrius Kubilius Seime kuria „Europietiškos Rusijos draugų (prorusišką) grupę”

11 balandžio
01:01 2018
Andrius Kubilius

© infa.lt nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nario Andriaus Kubiliaus iniciatyva Seime kuriama „Europietiškos Rusijos“ draugų grupė. Kreipimąsi į Seimo Pirmininką Viktorą Pranckietį palaikė A. Kubilius ir dar 16 parlamentarų iš 4 frakcijų: TS-LKD, Liberalų sąjūdžio (LS), Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijų.

„Esame įsitikinę, kad Lietuvai reikia turėti ilgalaikę santykių su Rusija strategiją, neturint iliuzijų, kad artimiausiu metu, valdant V. Putinui, Rusija gali tapti neagresyvia, demokratine, pagal europietiškus standartus gyvenančia valstybe. Taip pat manome, kad Rusijos tapimas europietiška, teisine ir demokratiška valstybe yra bendras Rusijos žmonių ir viso Vakarų pasaulio (kartu ir Lietuvos) interesas, nes tik tai gali garantuoti taiką ir gerus santykius tarp kaimynų visame Europos kontinente.

Kartu suvokiame, kad būtina puoselėti santykius su Rusijos pilietinės visuomenės, nepriklausomos žiniasklaidos, akademinės ir ekspertų bendruomenės nariais, taip pat padėti nuo persekiojimų į Lietuvą pabėgusiems V. Putino režimo politiniams oponentams, kurie Vilniuje įkūrė „Rusų Europos judėjimą“. Dėl visų šių priežasčių įkūrėme „Europietiškos Rusijos“ draugų grupę“, – teigė Andrius Kubilius.

Laikinosios (prorusiškos – red past) Seimo narių grupės steigimui, remiantis Seimo statuto 42 straipsniu, pritarė:

A. Kubilius, G. Landsbergis, R. Juknevičienė, M. Adomėnas, L. Kasčiūnas, A. Kupčinskas, M. Majauskas, M. Navickienė, Ž. Pavilionis, I. Šimonytė, E. Zingeris, A. Armonaitė, V. Gailius, G. Steponavičius, V. Bakas, J. Bernatonis ir G. Kirkilas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 198

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....