infa.lt

Seimo narys A. Anušauskas kaltina „Respublika” vyr redaktorių V. Tomkų politiniu reketu, už pastarojo paskelbtą „KGB” sąrašą

28 vasario
01:01 2018
Vitas Tomkus ir Donatas Banionis

Vitas Tomkus ir Donatas Banionis | Respublika.lt nuotr.

Arvydas Daunys

Trumpa įžanga:
Paskelbęs anonsą apie būsimą „Įtariamų bendravus su KGB asmenų sąrašą” laikraštyje Respublika paskelbimą, leidinio vyr. redaktorius Vitas Tomkus sulaukė padidinto VSD (rusiškai KGB) dėmesio ir įspėjimo nuo laikinojo žinybos direktoriaus Vaidoto Mažeikos apie galimą baudžiamąją atsakomybę už valstybinės paslapties atskleidimą, į ką Vitas Tomkus sau įprasta maniera sureagavo: – „Padvigubinsime laikraščio tiražą”, ir buvo teisus, nes net padvigubinto tiražo neužteko visiems norintiems jį įsigyti, todėl „Respublika” redakcija paskelbė, jog laikraštį galima įsigyti redakcijos patalpose (A. SMETONOS G. 2, VILNIUS).

Iškart išėjus laikraščiui jo iškarpą savo Facebook paskyroje paskelbė Seimo narys Arvydas Anušauskas su džiaugsmu aprašydamas kokį ieškinį prisiteis įrodęs šmeižtą, pradžioj susižinojęs „Respublika” pinigų apyvartą. Tiesa, vėliau ta iškarpos nuotrauka paslaptingai dingo, kartu su su visais džiūgavimais ir grasinimais Vito Tomkaus atžvilgiu. Nuotrauka žemiau:

įtariamų KGB agentų sąrašas

Arvydo Anušausko Facebook pasidalinta laikraščio iškarpa

Sekančią dieną visus susipažinusius su šia istorija nustebino absoliuti tyla eteryje. Nė vienas didesnis leidinys ničnieko neskelbė apie tokį skandalingą faktą, kad vos ne pusė esamo ir buvusio Seimo narių, pasak „Respublika” paskelbto sąrašo, galimai bendradarbiavo su KGB (TSRS KGB). Viešojoje erdvėje skambėjusi tyla tiesiog spengė, ir joje labai garsiai nuskambėjo fakto konstatavimas, jog tikros, nepriklausomos žiniasklaidos, skelbiančios, komentuojančios ir tiriančios Lietuvai svarbius klausimus – Lietuvoje nebėra.

Apie Respublikos paskelbtą įtariamų KGB bendradarbių sąrašą: praėjo para ir vis dar tyla

Vito Tomkaus pranešimas

Respublikos redaktoriaus Vito Tomkaus pranešimas

Praėjus parai žmonės ėmė užduoti klausimus, kai tame sąraše pamatė jaunesnius žmones, kurie negalėjo bendradarbiauti su KGB dėl tuo metu savo jauno amžiaus, pamatė sąraše ir paties Vito Tomkaus pavardę.Tai sukėlė daug klausimų ir „Respublika” vyr. redaktorius pateikė paaiškinimą su prašymu pakentėti iki sekančio šeštadienio, kada jis duos paaiškinimus viskam, kas vyksta.

Tuo pat metu, kai didžioji Lietuvos „žiniasklaida” apsimetė, jog niekas nevyksta ir ignoravo vieną iš didžiausių politinių skandalų Lietuvos istorijoje, skandalo, kuris gali sudrebint valstybingumo pamatus, Lietuvos visuomenėje vyko karštos diskusijos apie tai, kad „Neprisipažinusieji įslaptino prisipažinusius 75 metams”.

O kadangi „šventa vieta ilgai tuščia nebūna” – nesant oficialios pozicijos dėl to kad vyksta, o ir apskritai apsimetant, kad niekas nevyksta, „Respublika” atnaujino savo straipsnį

Įtariamų KGB BENDRADARBIŲ SĄRAŠAS (papildyta): LIETUVA JAU BUNDA

Tačiau, nereaguojant didžiajai žiniasklaidai (įdomu iš ko ji gavo komandą tylėti?) apie kurios nepriklausomumą iliuzijų turbūt jau nebeliko pas nieką, vis dėlto aktyviai reiškiasi atskiri Seimo nariai. Tiesa, tik tie, kurie pateko į minėtą sąrašą, tuomet kai kiti laukia kuo gi čia baigsis, patys bijodami kištis, o gal ir neturėdami ką pasakyti.

Vienas iš aktyvesnių – Seimo narys Arvydas Anušauskas, savo rašinyje nutarė įrodyti, jog viskas, ką rašo Vitas Tomkus tėra „Fake news”, nors „Respublika” vyr. redaktorius dar net iki galo neatidengė visų savo kortų. Skubėjimas dažnai pakiša koją, tačiau, kaip bebūtų, siūlome susipažint su Arvydo Anušausko tekstu, kurį perspausdiname visą, originaliu formatu:

TOMKAUS POLITINIO REKETO FAKE NEWS DEKONSTRAVIMAS: NUO LANDSBERGIO IKI SABONIO

Arvydas Anušauskas

Facebook nuotr

Kaip kažkada rašė A.Navickas: „FAKE NEWS – ne legenda ir ne sąmokslo teorija. Deja, tai liūdna XXI a. pradžios realybė Lietuvoje“. Ir štai, morališkai jau seniai bankrutavusios „Respublikos“ savininkas iškilmingai skaičiuoja valandas iki savo paties apsidergimo. Kol pagaliau „Respublikos“ 2018 m. vasario 23-kovo 2 d. Nr. 8 (196) iškilmingai paskelbiama: „Įtariamųjų „KGB bendradarbių sąrašas“  ir „jame pavardės oficialiai prisipažinusių, tų, kurių dokumentai iškeliavo į Maskvą, ir tų, kurių liūdni popieriai“ buvo maišais tempiami iš KGB rūmų“, rašo Arvydas Anušauskas savo straipsnyje.

Bet imame ir analizuojame patį pirmą lapą (laikraščio 2 psl.). Čia paskelbtos 63 pavardės, iš kurių išryškintos 6 buvusių ir esamų politikų bei žurnalistų pavardės. Matosi, kad mėginta sąrašą suvelti darant abėcėlę pagal vardus, bet turint po ranka http://www.kgbveikla.lt/lt/agenturos-bylu-reg-zurnalas/page:34 paskelbtą 1667 asmenų archyvinių bylų sąrašą, kurį sudarė KGB įrašydama tikrus ir tariamus (verbuotus ar neužverbuotus) agentus. Taip pat turimas senokai viešai paskelbtas ir prieinamas KGB rezervo karininkų sąrašas su 238 pavardėmis (http://www.kgbveikla.lt/lt/kgb-rezervo-karininku-sarasas). Ir jei atsiverčiate šiuos dokumentus ir V.Tomkaus publikaciją, iškarto išaiškėja kaip buvo gaminama ši klastotė arba fake news.

Taigi receptas paprastas: imate paskelbtą archyvinių bylų sąrašą ir sumaišote su KGB rezervistų sąrašu. Bet šiam miksui reikia „razinkų“. Tuomet imate viešai prisipažinusius KGB bendradarbius (kurių pavardės jau žinomos mažiausiai du dešimtmečiai), bet jų nėra jokiuose sąrašuose. Pavyzdžiui, pvz. žurnalisto A.Čekuolio ar rašytojo R.Granausko. Taip pat neišvengiamai „įspūdžiui sustiprinti“ V.Tomkus save įsirašo tarp Landsbergių (negi veltui jo draugė Janutienė tiek metų groja šią plokštelę?). Nes žino, kad yra išlikę pavieniai dokumentai apie jo paties kažkokius kontaktus su KGB (mano matytuose dokumentuose yra užuomina apie archyvinę bylą Nr. 28338 ir V.Tomkaus išbraukimą iš agentūrinio tinklo „dėl darbo vengimo“ – šiaip jau įrašas keistas, nes padarytas ne agentūrinėje byloje). Bet to neužtenka. Tada ir asmeniškai nepatinkančius (ar nemokėjusius politinės duoklės „Respublikai“ ar dar dėl kokių priežasčių) politikus, valdininkus ar verslininkus „įmeta“ į bendrą sąrašiuką atsitiktinėse vietose. Tuomet ir paskelbia, kad tai „įtariamų „KGB bendradarbių sąrašas“ ir Vitas Tomkus „viską paaiškins“… Štai VSD direktoriaus pavaduotojas nebūtų parašęs V.Tomkui, kad meluoti yra negražu ir nebūtų patekęs į „tomkaus sąrašą“. O dabar gavo antrą vietą „sąraše“.

Septyni žmonės (pažymėti klaustuku), kaip kompozitorius Klenickis Abelis, apskritai nefigūruoja jokiuose tikruose sąrašuose, bet gal susikirto su Tomkumi kur nors keliai (o gal vardas nepatiko?) ir atsidūrė jo „sąraše“. Taip atsitiko ir su jokiuose tikruose sąrašuose nefigūruojančiu prof. Adolfu Bolotinu. Tačiau jis nuo 2003 m. buvo Vilniaus žydų bendruomenės pirmininku ir nesantaika dėl su V.Tomkaus antisemitinių straipsnių savo laiku buvo pasiekusi kulminaciją. Taigi, pateikiu tik pirmo puslapio analizę:

  1. Sabutis Liudvikas – buvęs Seimo narys
  2. Vaidotas Mažeika  – VSD direktoriaus pavaduotojas
  3. Cechanavičius Justinas – KGB rezervo sąraše Nr. 25 www.kgbveikla.lt
  4. Valatka Rimvydas
  5. Čekuolis Algimantas –viešai paskelbęs apie savo bendradarbiavimą su KGB, paminėtas sąraše net du kartus.
  6. Mikėnis (gali būti Mikėnas) Antanas –  KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 444 www.kgbveikala.lt
  7. Fasij Igor, Tamošiūnas Abdonas –  KGB rezervo sąraše Nr. 50 www.kgbveikla.lt
  8. Abramov Jevgenij – KGB rezervo sąraše Nr. 1 www.kgbveikla.lt
  9. Klenickis Abelis – ?
  10. Damijonas Algirdas –  KGB rezervo sąraše Nr. 29 www.kgbveikla.lt
  11. Kabačnikas Abelis –  KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 1283 www.kgbveikala.lt
  12. Grossman Abram –  KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 829 www.kgbveikala.lt
  13. Borisenko Viktor – KGB rezervo sąraše Nr. 20 www.kgbveikla.lt
  14. Leškus aclovas – KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 239 www.kgbveikala.lt (Vaclovas tapo „aclovu“ ir ta pati korektūros klaida atkeliavo ir į „tomkaus sąrašą“)
  15. Cybina Adelaida – KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 1420 www.kgbveikala.lt
  16. Narijauskaitė-Akelaitienė Adelė – KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 482 www.kgbveikala.lt
  17. Juknevičienė Rasa –Seimo narė
  18. Galkin Jevgenij – KGB rezervo sąraše Nr. 56 www.kgbveikla.lt
  19. Gachovič Leonid – KGB rezervo sąraše Nr. 54 www.kgbveikla.lt
  20. Galinaitis Jonas – KGB rezervo sąraše Nr. 55 www.kgbveikla.lt
  21. Ramoškaitė Adelė –  KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 600 www.kgbveikala.lt
  22. Bernatonis Juozas – Seimo narys
  23. Šušytė-Ronkienė Adelė – KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 711 www.kgbveikala.lt
  24. Laurinaitis Adolf – KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 5 www.kgbveikala.lt
  25. Abrutis Adolfas – ?
  26. Bartulis Robertas – KGB rezervo sąraše Nr. 15 www.kgbveikla.lt
  27. Aleksejūnas Adolfas – sporto žurnalistas?
  28. Bolotinas Adolfas – ?
  29. Juršėnas Medardas – KGB rezervo sąraše Nr. 86 www.kgbveikla.lt
  30. Pranevičius Adolfas – ?
  31. Sprindis Adolfas – ?
  32. Jackūnas Stasys – KGB rezervo sąraše Nr. 76 www.kgbveikla.lt
  33. Janonis Valentinas – KGB rezervo sąraše Nr. 77 www.kgbveikla.lt
  34. Januškevičius Augustinas – KGB rezervo sąraše Nr. 78 www.kgbveikla.lt
  35. Vežerskis Adolfas – ?
  36. Lukenskas Adolfas – KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 411 www.kgbveikala.lt
  37. Laurinavičius Adolfas – KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 443 www.kgbveikala.lt
  38. Anušauskas Arvydas – Seimo narys
  39. Daubaras Adolfas – KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 568 www.kgbveikala.lt
  40. Kaikaris Adolfas – KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 577 www.kgbveikala.lt
  41. Novalinskas Adolfas – KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 585 www.kgbveikala.lt
  42. Striška Adolfas – KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 761 www.kgbveikala.lt
  43. Baranauskas Algirdas – KGB rezervo sąraše Nr. 11 www.kgbveikla.lt
  44. Adamovič Jan – KGB rezervo sąraše Nr. 2 www.kgbveikla.lt
  45. Garadauskas Kazimieras – KGB rezervo sąraše Nr. 58 www.kgbveikla.lt
  46. Chmylko Ivan – KGB rezervo sąraše Nr. 27 www.kgbveikla.lt
  47. Bartkėnas Petras – KGB rezervo sąraše Nr. 14 www.kgbveikla.lt
  48. Lukšys Adolfas – KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 842 www.kgbveikala.lt
  49. Maigys Adolfas – KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 969 www.kgbveikala.lt
  50. Jasaitis Ovidijus – KGB rezervo sąraše Nr. 79 www.kgbveikala.lt
  51. Kuncevičius Juozas – KGB rezervo sąraše Nr. 110 www.kgbveikla.lt
  52. Černelis Adolfas – KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 1406 www.kgbveikala.lt
  53. Anglickas Adolfas – KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 1414 www.kgbveikala.lt
  54. Janulis Adolfas-Algirdas – KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 1584 www.kgbveikala.lt
  55. Kundrotas Stasys – KGB rezervo sąraše Nr. 111 www.kgbveikla.lt
  56. Galdikas Adomas – ?
  57. Mačiulis Adomas – ?
  58. Šablinskas Adomas – ?
  59. Adomėnas Mantas – Seimo narys
  60. Bekša Adomas – KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 429 www.kgbveikala.lt
  61. Sudkevičius Adomas – KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 534 www.kgbveikala.lt
  62. Djakov Valerij – KGB rezervo sąraše Nr. 46 www.kgbveikla.lt
  63. Garbašauskas   Adomas – KGB archyvinių bylų sąraše Nr. 961 www.kgbveikala.lt

Kitų puslapių nelabai yra prasmės analizuoti, nes kartojasi ta pati schema – tų pačių skelbtų ir sumiksuotų sąrašų pavardės su dirbtinai Tomkaus įspraustomis ir paryškintomis politikų pavardėmis.

Pereikime prie 129 paryškintų pavardžių analizės, kurios nepriklauso jokiems KGB sąrašams ir yra išimtinai V.Tomkaus dirbtinai įspraustos į šį kuriamą falsifikatą. Tai yra tikrasis „tomkaus sąrašiukas“. Kodėl šį savo asmeninį sąrašiuką V.Tomkus sudarė, galima tik spėlioti. Yra ir jo asmeniniai priešininkai (kaip V.Landsbergis) dar nuo Sąjūdžio laikų, ir komerciniai konkurentai, ir jam kelią perėję politikai, ir jo asmeninių (įtariu – materialinių lūkesčių) nepateisinę Pakso ar Uspaskicho atvesti politikai, ir dar nežinia kodėl.

Įrašyta  ir paryškinta 60 buvusių ir esamų TS-LKD politikų: 14 esamų TS-LKD frakcijos narių, dar 6 iš TS-LKD frakcijos iki 2016 m., 2 buvę frakcijoje iki 2012 m., mažiausiai 9 signatarai iš TS-LKD (6 buvo Seime iki 2000 m.: V.Landsbergis, R.Juknevičienė, S.Pečeliūnas, R.Hofertienė, N.Ambrazaitytė ir kt.), dar  29 buvę Seime iki 2000 metų, du buvę ministrais. Pasistengė į savo asmeninių priešų sąrašą įrašyti pusę TS-LKD frakcijos iš 1996-2000 m. Seimo ir 2008-2020 metų Seimo kadencijų. Man asmeniškai skirta garbinga šeštoji vieta šiame „tomkaus sąrašiuke“.

Iš 20 LSDP esamų ir buvusių narių: 5 dabartiniai Seimo nariai ir 13 buvusios 2012-2016 m. kadencijos narių. Jie sudaro beveik pusę 2012-2016 m. kadencijos LSDP frakcijos narių. Plius dar įrašyti ūkio ir finansų ministrai. Ir iš Sąjūdinių laikų ir kadencijų iki 2004 m. įrašytas vienintelis N.Medvedevas, kuris akivaizdu savo laiku perėjo kelią ir atsidūrė V.Tomkaus užrašinėjė.

Iš Darbo partijos 11 politikų įrašyti tik Seimo nariai iš 2012-2016 m. kadencijos (apie trečdalis frakcijos) ir tie likučiai (P.Čimbaras), kurie pateko į šį Seimą. Iš Tvarkos ir teisingumo frakcijos 6 įrašyti: trys yra ir dabar, o kiti taip pat iš 2012-2016 m. kadencijos. Viskuo galiu patikėti dėl šios frakcijos narių, bet kad R.Žemaitaitis būdamas vos 7 metų tapo KGB agentu, tai viršija net mano fantazijos ribas.

Iš Liberalų Sąjūdžio narių įrašyti 8: trys iš dabartinės frakcijos (tai apie trečdalis frakcijos) ir dar 5 iš 2012-2016 m. frakcijos (Varėnos meras A.Kašėta įrašytas matyt dėl tos pačios priežasties – buvo frakcijos nariu). Viktorija Čmilytė-Nielsen būdama 6 metų amžiaus buvo Tomkaus „užverbuota“ į KGB.

Drąsos kelio frakcijos vėl visi keturi iš 2012-2016 m. laikotarpio. Kad ir kokie jie kontraversiški būtų, bet vis tiek jų jokiuose sąrašuose nebuvo. Iš žaliavalstiečių frakcijos įrašyti trys: Egidijus Vareikis ir Povilas Urbšys kurie buvo 2012-2016 m. Seime ir premjeras S.Skvernelis, kuris tuo metu buvo buvo VRM ministru.

Vienais paskutinių politikų įrašyti Seimo nariu iki 2000 m. buvęs Arvydas Akstinavičius (Lietuvos socialdemokratų sąjungos pirmininkas) ir „Jaunosios Lietuvos“ lyderis ir Kauno politikas Stanislovas Buškevičius. Kuo jie kliuvo Tomkui galiu tik spėlioti, kad senos sąskaitos.

Na ir žinoma, kaip gi be pagrindinių konkurentų. Tad į „tomkaus sąrašą“ pateko ir esami ar buvę „Lietuvos ryto“ vadovai: Gedvydas Vainauskas – Lietuvos ryto savininkas, Algirdas Kumža – signataras, 1994-1997 m. – dienraščio „Lietuvos rytas“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas (ambasadorius Ukrainoje iki 2009 m.), Vidmantas Strimaitis – „Lietuvos ryto“ bendrovės direktorius. Žinoma yra įdomūs ir tie neparyškinti žinomi verslininkai, kurie taip pat nepriklauso jokiems sąrašams, bet gal nepasidavė reketui: Arvydas Sabonis, Arvydas Avulis ir pan. Juokingai Tomkaus sąraše atrodo net Antanas Sniečkus ir Nachmanas Dušanskis. Juk jie nebuvo KGB agentai: vienas pats vadovavo verbuotojų vadams ir jų nusikaltimams, o kitas pats verbavo ir buvo kadrinis KGB karininkas. Gal tokiu būdu siekiama išplauti KGB budelius?

Akivaizdu, kad labiausiai V.Tomkui nepatiko 1996-2000 ir 2008-2012 m. Tėvynės sąjungos – krikščionių demokratų frakcija Seime. Į savo asmeninių priešų sąrašiuką surašė kiekvienu atveju po pusę frakcijos. Kliuvo ir 2012-2016 m. Seimui, nes net pusė arba 69 tos kadencijos Seimo narių pakliuvo į „tomkaus sąrašiuką“. Taigi išvada yra labai paprasta – V.Tomkus nori apmuilinti paskutinių savo skaitytojų akis įžūliai plagijuodamas tikrus dokumentus (beje, yra nukopijuota iš paskelbtų sąrašų net su visomis korektūros klaidomis) ir papildydamas juos savo klastočių intarpais. Ir visai nesvarbu, kad konservatoriai M. Adomėnas, P.Saudargas ir A.Bilotaitė, liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen, tvarkietis R.Žemaitaitis ar socialdemokratė O.Leiputė tais laikais buvo vaikai ar paaugliai. Kai sieki tik sau žinomo tikslo, bet kokios priemonės tinka. Kadangi dalies jų iki patekimo į politiką V.Tomkus net nepažinojo, o daugiausia dėmesio sulaukia 2012-2016 m. Seimas, tai akivaizdu jog šį sąrašiuką jis sudarinėji 2015-2016 metais. Fake News? Taip, bet su reto bukumo, idiotizmo ir įžūlaus politinio reketo priemaišomis.

P.S. Šiaip jau ryškėja koks tikrasis fake news tikslas – diskredituoti paskelbtus KGB rezervo karininkų bei paskelbtą KGB archyvinių bylų sąrašus, KGB veiklos tyrimą kaip tokį. Todėl į tuos du sąrašus įdėjo niekuo su KGB nesusijusių asmenų pavardes, kurios bet kokį KGB dokumentų skelbibą paverčia absurdišku farsu. Todėl Tomkaus sąrašiuke, kartu su politikais atsiduria ir šie kultūros, meno veikėjai, nepriklausomybės signatarai – ne politikai ( tarp jų ir mirę prieš 50 metų, ir visą laiką gyvenę ne Lietuvoje): Aputis Juozas, Bičkauskas Egidijus, Cukermanas Eugenijus, Čobotas Medardas, Dapkūnaitė Ingeborga, Dauguvietytė Galina, Domarkas Juozas, Donskis Leonidas, Dvarionas Balys, Erlickas Juozas, Gabrėnaitė Eglė, Gaižutis Algirdas, Gavelis Ričardas, Geda Sigitas, Geniušas Julius, Geniušas Petras, Girdvainis Gediminas, Inozemcevas Artiomas, Ivanauskaitė Jurga, Jarašiūnas Kęstutis, Juozaitis Arvydas, Juzeliūnas Julius, Kačinskas Henrikas, Kalanta Romas, Karčiauskas Kajetonas, Katkus Donatas Juozas, Kašauskas Raimondas, Kaušpėdas Algirdas, Kitkauskas Napoleonas Kazys, Klova Algirdas, Kobeckaitė Halina, Kronkaitis Jonas Algirdas, Kubilius Jonas, Kudarauskas Gediminas, Kuprevičius Andrius, Lankutis Jonas, Laurinčiukas Albertas, Leitaitė Judita, Lukšienė Meilė Julija, Maldonis Alfonsas, Mašiotas Pranas, Medalinskas Alvydas, Mekas Jonas, Meras Icchokas, Mieželaitis Eduardas, Mikelinskas Jonas, Motieka Kazimieras, Nagys Henrikas, Nakas Napoleonas, Nasvytis Algimantas, Nekrošius Eimutis, Nyka-Niliūnas Alfonsas, Noreika Laimonas, Okinčicas Česlavas, Ozolas Romualdas, Petuchauskas Markas, Pikčilingis Juozas, Požerskis Romualdas, Radauskas Henrikas, Rinkevičius Gintaras, Rostropovičius Mstislavas, Rubackytė Mūza, Sabonis Arvydas, Sadūnaitė Felicija Nijolė, Savickas Raimondas, Simonaitytė Ieva, Sirvydis Jonas, Starkauskas Juozas, Stoškus Kresencijus, Strielkūnas Jonas, Šablevičius Henrikas, Šaltenis Arvydas, Šimėnas Albertas, Šliogeris Arvydas, Šniukas Domijonas, Taunytė Filomena, Terleckas Antanas, Tyla Antanas, Trimakaitė Sigutė, Urbšys Juozas, Uoka Kazimieras, Vabalas Raimondas, Zabulionis Henrikas, Zinkevičius Jonas, Žoromskis Kazimieras

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 810

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. vladas lukosevicius    -  2018-03-01, 05:54

    Na ar KGB-istas prisipažins tarnaves KGB ?
    O daugiausiai jų pas konservus , kurie garsiausiai rėkia ,, RUSAI PUOLA ,,.

    Labai jau jis šlygščiai atrodo , ir primena nupezusį – nukrypusį senį laikantį po pagalve jaunos mergos apatinius .

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...