infa.lt

Pricer: „Keliamos ne tik maisto, bet ir degalų kainos”

29 rugsėjo
01:01 2017

Circle degalų kainos

Racionalaus pirkimo ir kainų palyginimo portalas pricer.lt rugsėjo 22-23 dienomis atliko kasmėnesinį degalų kainų tyrimą Vilniaus ir Kauno degalinėse. Rugsėjo mėnesį, palyginus su rugpjūčiu, degalų kainos didėjo, jos padidintos tiek Vilniaus, tiek Kauno degalinėse.

Rugpjūčio mėnesio pigiausių degalų reitinge lyderiu išliko Kauno degalinė „Jozita“, kurioje, tiek benzino, tiek dyzelino, tiek suskystintų automobilinių dujų kainos – užfiksuotos mažiausios Vilniuje ir Kaune. Degalai brangiausi kainavo degalinėse “Orlen Lietuva“ ir „Circle K“.

Didmeninė benzino bei dyzelinio kuro kaina per pastarąjį mėnesį Lietuvoje taip pat keitėsi. Didmeninė benzino kaina buvo keliama neženkliai. Ji vienkartiniams sandoriams už 1 litrą bendrovėje „Orlean Lietuva“ (2017 08 14 – 09 25) pabrango nuo 1,003 iki 1,004 euro (http://www.orlenlietuva.lt/LT/Wholesale/Puslapiai/Produktu-kainos.aspx ). Didmeninė dyzelino kaina vienkartiniams sandoriams buvo pabranginta 4,2 %, nuo 0,879 iki 0,916 euro už 1 litrą. Pastarasis dyzelino didmeninės kainos padidinimas iš karto atsispindėjo kainose degalinėse ir nugulė ant vartotojų pečių, kur per mėnesį dyzelinas degalinėse pabrango nuo 1 iki 4 %.

Neste degalų kainos

Remiantis Global Petrol Prices duomenimis Lietuvoje vidutinė benzino kaina (http://www.globalpetrolprices.com/gasoline_prices/#hl205) rugsėjo 25 dieną buvo 1,10 euro, pasaulyje 0,92, o dyzelinio kuro (http://www.globalpetrolprices.com/diesel_prices/#hl205) – 0,99 eurai, pasaulyje – 81 euro centas.

Degalų kainų tyrimo metu mažiausia benzino kaina užfiksuota degalinėje „Jozita“, kur litras A95 oktaninio skaičiaus benzino be multifunkcinių priedų kainavo 1,06 euro, didžiausia – degalinėse “Orlen Lietuva“ ir „Circle K“, kur 1 litras A95 benzino kainavo po 1,166 euro. Palyginus pigiausią benziną su brangiausiu skirtumas siekia 11 euro centų, kas sudaro – 10 %.

Palyginus dyzelino kainas buvo užfiksuota, jog skirtumas tarp pigiausiai parduodamo dyzelino ir brangiausio siekia net 15,87 %. Pigiausias dyzelinas buvo parduodamas Kaune, degalinėje „Jozita“ (0,92 euro), brangiausiai – Vilniuje, degalinėse „Orlen Lietuva“ ir „Circle K“ (1,066 euro).

Degalų kainų reitingas

Tyrimo metu nustatyta, jog degalų kainos skiriasi ne tik tarp atskirų operatorių, bet ir to pačio tinklo degalinėse skirtingose miesto vietose, taip pat degalų kainos skiriasi ir savaitgaliais, tikintis pritraukti kuo didesnį vairuotojų srautą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 362

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...

valdziu valios,jis net "sto gram" neikaltu,ne tai kad telegram neikurtu....

Su

14 androido kalejimu - bus ir Samsungui sunkus laikai. Niekam nereikia telefono,kur neisidesi tau reikalingu...

artimieji Rytai daro pinigus,o Ukraina - juos tik vagia....