infa.lt

Per mėnesį parduotuvėse grietinė pabrango 17,2 %, pienas – 4%, o sviestas 9,9 %, kas toliau?

12 rugpjūčio
10:10 2017

Prekių krepšelio kainų pokytis (rugpj mėn)

Nuo metų pradžios, kiekvieną mėnesį racionalaus pirkimo ir kainų lyginimo portalas pricer.lt fiksuoja tų pačių maisto produktų kainas Lietuvos parduotuvėse. Išanalizavus rugpjūčio mėnesio tyrimo duomenis buvo sudaryti pigiausių maisto prekių ir populiarių maisto ženklų krepšelių reitingai.

Pigiausi produktai ypač stipriai brangsta pastaruosius du mėnesius!

Išanalizavus rugpjūčio mėnesį užfiksuotas maisto kainas parduotuvėse matome, kad per mėnesį daugiausiai pabrango pieno produktai. Jie brango visose parduotuvėse, vidutiniškai pigiausia grietinė, (30% riebumo, 1 kg.) pabrango 17,2 %, pigiausias sviestas (82% riebumo, 1 kg) – 9,9 %, pigiausias jogurtas (2% riebumo ,1 l) – 7,3 %.

Palyginus su liepos mėnesiu, išleidžiama pinigų suma už visą pigiausių produktų krepšelį keitėsi neženkliai, o stipriai pabrangusių pieno produktų kainos šuolį kompensavo atpigusios daržovės. Per mėnesį švieži pomidorai pigo virš 11 %, o šviežios bulvės virš 40 %.

Pricer.lt vadovas Arūnas Vizickas sako: „Sistemingai, kiekvieną mėnesį, fiksuojant kainas matome, kad pigiausi maisto produktai brangsta nuo metų pradžios, o ypač stipriai kainos kyla pastaruosius du mėnesius“.

Palyginus rugpjūčio mėnesį užfiksuotą pigiausių produktų krepšelio kainą su tuo pačiu sausio mėnesio krepšeliu matome, kad parduotuvėje „Iki“ produktai pabrango 18,58 %, parduotuvėje „Aibė“ – 10,07 %, parduotuvėje „Maxima“ – 8,15 %. Vienintelėje parduotuvėje „Lidl“ užfiksuotas nedidelis bendros krepšelio kainos sumažėjimas – 2,37 %.

Kaip ir liepą, parduotuvėje „Norfa“ pigiausių maisto produktų krepšelis kainavo mažiausiai – 53,11 euro, brangiausiai jį buvo galima įsigyti parduotuvėje „Iki“ , net už 61,32 euro. Šioje parduotuvėje jis per mėnesį dar pabrango 0,9 %.

Sudarius labiausiai nuo sausio mėnesio pabrangusių produktų sąrašą matome, kad jame karaliauja alus, degtinė, pieno produktai: fermentinis sūris, varškė, grietinė, sviestas ir dešra. Skirtingose parduotuvėse kainos kilo nuo kelių iki 70 ir daugiau procentų.

Populiarių maisto ženklų krepšelis brangiausias – internetinėje parduotuvėje „Barbora“

Pricer.lt populiarių maisto ženklų krepšelis rugpjūčio mėnesį labiausiai pabrango, net 7,8 %, internetinėje parduotuvėje „Barbora“, daugiausiai atpigo 5,3 % parduotuvėje „Rimi“. Šis kainų kilimas „Barboroje“ nulėmė, kad ji reitingo lentelėje nukrito į paskutinę vietą, o „Rimi“ pakilo į antrą poziciją. Pricer.lt antrą mėnesį iš eilės fiksuoja ir stabilų populiarių ir gerai žinomų maisto ženklų brangimą parduotuvėje „ Maxima“.

Palyginus su gegužės mėnesiu tyrimo krepšelio kaina padidėjo daugiau kaip 2 eurais (+1,6 %, liepą palyginus su birželio mėnesiu kainos kilo – 4,2%). Pricer.lt komanda matydama staigų kainų pokytį e-parduotuvėje „Barbora“ ir augančias kainas parduotuvėje „Maxima“, daro prielaidą, kad greičiausiai tai simbolizuoja „Maxima“ taip garsiai išreklamuotos mažiausios kainos garantijos kompanijos pabaigą.

Pricer.lt reitingo pirmoje vietoje – parduotuvė „Norfa“, kur tyrimo produktų krepšelis kainavo 35,53 euro, tai 20 euro centų mažiau, nei liepos mėnesį už tokių pat prekių krepšelį.

Analizuojant populiarių maisto produktų kainos pokyčius, kaip ir tarp pigiausių produktų, per mėnesį daugiausiai pabrango pieno produktai: grietinė, varškė, fermentinis sūris. Vidutinės kainos augimo lyderis – „Dvaro“ grietinė (30% riebumo, 1 kg), kurios kaina augo 18,6 %.

Portalas pricer.lt kainas užfiksavo rugpjūčio 8 dieną, Lietuvos prekybos centruose „Maxima“, „Iki“, „Norfa“, „Rimi“, „Lidl“, „Aibė“, bei internetinėje parduotuvėje „Barbora“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 193

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...