infa.lt

Remigijaus Žemaitaitis: „Subliuško valstiečių išpuolis prieš tvarkiečių lyderį“

05 liepos
18:22 2017
Remigijus Žemaitis

ve.lt nuotrauka

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) atsisakė nagrinėti Seimo nario Ramūno Karbauskio pranešimą dėl neva neetiško Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio elgesio ir pripažino, kad R. Žemaitaitis nenusižengė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo bei Valstybės politikų elgesio kodekso reikalavimams.

Valstiečių lyderis R. Karbauskis Seimo VTEK ir Seimo Etikos ir procedūrų komisijai adresuotame kreipimesi teigė, kad R. Žemaitaitis savo privačių interesų deklaracijoje nenurodė duomenų apie tai, jog jo tėvai verčiasi kavinių verslu ir statybinių medžiagų prekyba (taip pat ir medienos). Todėl buvo prašoma įvertinti, ar R. Žemaitaitis nenusižengė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo bei Valstybės politikų elgesio kodekso reikalavimams, kai Seime dalyvavo sprendžiant klausimus dėl Alkoholio įstatymo bei Miškų įstatymo pataisų.

Atsisakydama nagrinėti šį pranešimą VTEK pripažino, kad R. Žemaitaitis tinkamai deklaravo savo interesus ir nepažeidė nei įstatymo nei kodekso. VTEK sprendime rašoma: „Atkreiptinas dėmesys, kad R. Žemaitaitis 2012 m. ir šiemet teiktose privačių interesų deklaracijose yra nurodęs turintis UAB „Dervira“, „UAB Dervira ir partneriai“ bei UAB „Statyk pats“ akcijų“.

„Galų gale šis VTEK sprendimas parodė, kad bandymas daryti man spaudimą nepavyko. Tokie valstiečių veiksmai ir kai kurių politikų pažadai palaikyti vieną ar kitą valstiečių pseudo reformą mainais už jiems reikalingus sprendimus man yra nepriimtini. Vertinu tai net galbūt kaip prekybą arba mainus, kaip politinį turgų, kuriame prekiaujama sprendimais ir daromas poveikis. Tokia politinė kultūra man yra nepriimtina, nes tokia praktika yra neteisinga rinkėjų atžvilgiu“, – sakė R. Žemaitaitis po VTEK sprendimo.

Pasak „Tvarka ir teisingumas“ lyderio, partijos pozicija dėl urėdijų reformos nesikeičia.

„Manome, kad tai yra labai bloga iniciatyva, turėsianti daugiau neigiamų pasekmių nei teigiamų. Kažkuria prasme, urėdijų konsolidacija man primena liūdnai pagarsėjusį LEO projektą“, – teigia R. Žemaitaitis. Anot tvarkiečių frakcijos seniūno, nors dar vienas išpuolis prieš partiją subliuško, bet puolimas prieš „Tvarkos ir teisingumo“ Seimo narius tuo nesibaigs.

LRS

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 172

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...